Overclocking CPU (*VYŘEŠENO*)

Ahoj ! Chtěl jsem se zeptat, mám

CPU: AMD Athlon XP 2600+ s frekvencí 1,92Ghz
RAM: 1024MB 400Mhz + 512MB 400Mhz

a zvýšil jsem takt CPU v BIOSU ze HOST Clock 166Mhz na 177Mhz a zároveň se mi sama zvýšila frekvence RAMKY ze 200Mhz na 212Mhz a ve výsledku to vypadá teď takto:

CPU 2,04 Mhz - 177Mhz v BIOSU
RAM samozřejmě zůstalo 1,5GB, ale při startu winu mi to ukáže DDR 424Mhz a na tohle jsem se chtěl opitat :)) Přeci ta ramka má mít 400 Mhz a nevím jestli to mám snížit, když se to zvyšovalo s rostoucím frakvencí cpu. Víte ono je na ramce napsáno 400Mhz a teď jsem to v podstatě zvýšil na 424Mhz. Jak se to dá poznat, nebo co to s tím udělá ?

Díky díky :???:

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

mno, pokud e ti ramky nehřejou, tak toho můžeš využít :D:D jako já nevim, ale ramkám nechceš zvýšit frekvenci, protože je na nich napsaná 400, jenže na cpu je taky napsaný 1,9 a dal si mu 2,1 :D:D nevim, jak se ti to povedlo, ale je to zajímavé.. nataktování ramek ti sice nijak extra nepomůže, ale alespoň něco..
pokud jsi nezměnil nic jiného, než host clock, je podivné že se nataktovaly i ramky..

Obrázek uživatele Vlastik

No takhle na papíře je, že můj cpu má mít 2.11Ghz a měl 1.92Ghz, tak jsem to zvýšil na 2.04. Ale s tou ramkou máš vcelku pravdu, je to asi to samé jako s cpu :)) Takže to doufám nijak nevadí :eek: Jenom mi to přišlo divné taktovat ram, když jsem to jěště nikde neslyšel. Ještě se mi trochu víc zahřívá cpu, pochopitelně :)) na teplotu cca 40-47° je to moc ? Zpravím to přidáním druhého větráčku do zadu do casu, aby odvedl teplý vzduch ? :???:

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

no, ono taky taktovat ram nemá u normálního počítače smysl.. protože rozdíl ve výkonu 400MHz a 800MHz prakticky nepoznáš..
je logické, že se zahřívá, ale pokud má v zátěži 47°C, je to ještě vpoho.. 60°C je taková horní teplotní mez, co je více už je škodlivé..

Obrázek uživatele Vlastik

Supr, tak díky tobiasi. :???:

Obrázek uživatele Vlastik

Takhle vypadá můk BIOS :)) http://templario.own.cz/obrazky/DSC00044.JPG Změnil jsem HOST clock ze 166MHz na 175MHz, čímž se mi zvýšil takt cpu ze 1,92GHz na 2,02GHz. CHci se zeptat, jestli nemám změnit jěště něco, třeba CPU Vcore - to je asi voltaz, nebo CPU Ratio ( moznosti jsou tam 8,5x, 11,5x ...)

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

na voltáž moc nesahoej, to je zbytečný a moc nebezpečný.. ten ratio to je násobič (násoví těch 166 případně 176 a z toho je výsledný takt..) ale zvyšuj ho pomalu..

Obrázek uživatele Vlastik

No když zvýším násobič na 5,5x tak se pc nezapne a když tam dám 11,5x, což mám ve vlastnostech pošlu screen, tak to jede. Ale nevím jak se to pozná ?

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

když BUS Speed vynásobíš Multiplerem, je z toho výsledná frekvence procesoru.. šim vyšší frekvence tim vyšší výkon.. když to dáš na 5,5, tak má procesor ani ne gigahertz a to žu se většinou procík ani nerozjede..

Obrázek uživatele Vlastik

Dobrá tak dám si tam 11,5x. Díky to je asi vše. Můžete LOCK. :???: