odemčeni jáder-phenom x2

Zdravím,mám cpu AMD phenom II x2 545 a chtěl bych se zeptat jestli udělá neplechu když si odemču zbylé dvě jádra a pokuť jo a ty dvě jádra zase uzamknu tak problémy zmiznou.Děkuji za odpoveď.
:shock:

Obrázek uživatele bartyp

ja se omlouvám, ale udělal jsem malinko chybu v textu.Proste když ty jádra odmečnu a nastanou nějaké problémy tak jestli zase zmizý uzačení jáder.

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

záleží co to bude za problémy.... obvykle jsou jádra uzamčená z důvodu, že jsou nestabilní, lagují, zamrzají, vypínají, nenajedou atd... v mnoha případech jsou vypnuté však "jen tak" a dají se odemknout bez problémů... určitě ale může nastat i chvíle, kdy odemčením jader můžeš dojít do fáze, kdy už se ti je zamknout nepodaří.. pravděpodobnost je mizivá, ale riziko tu je, tak abys o něm věděl.. v 99% případů ti to však bude jen padat a zamrzat takže to jen zamkneš.. a když to pujde vklidu, tak máš čtyřjádro, eventuelně tříjádro :))

otázkou je taky zdroj tvého počítače - nemusel by to čtyřjádro výkonové utáhnout..

Obrázek uživatele bartyp

No tět nevím přesně protože nejsem doma ale myslím že tam je buďto 450 w a nebo 550 w.Ještě taková technická,mám tam 2 gb ram,to už je asi nedostačujicí že na 4 jádra?

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

no záleží co těm 4 járům ještě supluje za grafiku, tedy pokud se to sestava na hry.. ale obvykle už je 4GB málo...

ten zdroj mě zajímá hlavně značka, ale jelikož to nevíš, tipuju že to bude nějaký šmejd, který může mtí číslo kolik chce, ale reálně ani 300W nemá... (kdyby to byl drahý zdroj, budeš vědět jak se jmenuje)

Obrázek uživatele bartyp

Je to http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=55613 takže by to asi mělo uchladit celkem v pohodě.Názor lajka ;)

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

ok, omlouvám se, podcenil jsem tě.. :))
k teéhle grafice je asi 2GB optimální, stejně jako to dvoujádro... nepočítej, že by jsi se 4jádrem nebo 4GB nějak znatelně navýšil FPS... ale za zkoušku to určitě stojí...

Obrázek uživatele bartyp

nepodcenil :D tuto sestavu si mě sestavoval ty právě jestli si dobře zpomínám :D http://www.pcporadenstvi.cz/node/10615t=0

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

to bude ten důvod proč máš tak kvalitní komponenty :))

Obrázek uživatele bartyp

Tak jistě mistře :D no to je malinko mimo téma;) Takže dík moc za radu a ja to pak někdy zkusím odemčit:)


Poslat nový komentář
Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
CAPTCHA
Toto je spamová ochrana. Prosím věnujte ji plnou pozornost.