nataktování procesoru

Jde přetaktovat procesor AMD Athlon (tm) XP 2200+? Aktuální taktovací frekvence je 1794, maximální stejná...

Jinak mám takovouhle starší sestavu: hardisc 80GB, ram 1 GB, základní deska DFI AD77...

Je taktování bezpečné? Nemůže to procesor nenávratně poškodit?

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

bezpečné to rozhodně neni, a při poškození padá záruka, ale když se to umí.. určitě se to dá přetaktovat, ale ne o moc a chce to ho pořádně chladit, zvláště je li starší, protože se tím sníží žiivotnost a zvýší teplota, takže když se to nebude chladit,t ak je po, jinak,. já nevim, jak na to, pokude je todle na maximum, ale snad ti někdo jiný poradí

Obrázek uživatele Kuda

Taktovani cpu neni zas tak nebezpecne. Obecne plati u AMD , ze pokud neprekroci CPU Voltage 1,7V(standart pracuje okolo 1.4V) tak by se mu nic nemelo stat(nanejvejs bude nestabilni,mozna casem by odesel).

Taktuje se tak, ze se zvedne frekvence, nebo nasobic(klidne oboji), ale standartne se pridava jen na nasobici. To ze cpu je nataktovano dobre se pozna lehce. Nepada a neprehrejva se(AMD obecne topi, takze nejakych 65°C este moc nevadi).
Zel bohu nevim, jak vypada bios na tve desce a jak moc je vhodna pro taktovani.

Doporucuji hodnoty navysovat postupne, neprekracovat napeti cpu 1,7V a poridit si lepsi chlazeni(artic cooling copper silent- ma medene jadro). Kdyz nahodou neco udelas spatne, tak by se nemelo nic stat protoze vetsina desek ma overheating ochranu a v pripade ze by se procesor mel usmazit tak PC vypnou, nebo restartujou. Kdyz se tak stane, neni problem nastaveni vratit do puvodniho stavu restartem Biosu.

Hodne zdaru a nezapomen na pravidlo vseho s mirou.

Obrázek uživatele Honza

Já bych dodal, že právě amd podle mě tolik netopí..... to prescotty, northwoody atd Pentium 4, to je uplně někde jinde, to je jak ohříváč kávy.... Pokud máš desku asus mělo by tam být zvýšení výkonu pomocí základky, že si nastavíš procenta a ono se vše udělá samo...


Poslat nový komentář
Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
CAPTCHA
Toto je spamová ochrana. Prosím věnujte ji plnou pozornost.