Jak umožnit OC na starym Celeronu? (*VYŘEŠENO*)

zdar hoši, já se naotravuju co?? dycky si něco vymyslim:D
mam na vás dotaz, jak bych moh přetaktovat stařičkej Celeron?? když juknu do biosu, tak tamsvítí jeden velkej nápis LOCKED a hodnty CPU se nedaj měnit.. vyndání baterky nepomáhá, nevíte jak na to?? jeho výkonnostní potenciál vzhledem k topivosti a věku je docela solidní..
mam v tom starym kompu taky Geforce 4 Ti 4200, ale když ji přetaktuju, výkon klesne.. stará MX440 zezačátku rozhejbala Age of Mythology vpohodě pro 6 hráču,po pěti letech neutáhne ani pro jednoho..
s tou Ti se dá na kompu s jinou deskou spustit i Carbon a tady na tom to taky neutahne ani ty Age of Mythology.. plc, pomzte mi co s tim mam dělat, aby to šlapalo na max

Obrázek uživatele TheALuminium

Nejspíš má zamklej násobič, tak s tím jen tak nepohneš a hlavně taktovat celera je zbytečný, protože žádnej výkon bys z toho nedostal.

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

ne?? koukám, že tu maj ty celerony na CZC i 3GHz.. kdybych z něj vymčkal pár MHz navíc..
celkově mě ten komp přijde děsně línej, na to co v něm je.. v BIOSu se taky nedá změnit nic jinýho.. všechno jde jen snižovat :D asi shitt deska Shuttle MV24

Obrázek uživatele TheALuminium

Tak deska na tom má taky velký podíl, ale jak říkám Celerony nemá smysl taktovat, jsou prostě vyráběné jako low-endy bez možnosti efektivního taktování.

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

takže toto téma můžeme uzamknout, njn, celeron nanic.. divim se, že se pořád vyrábí, a to iv 3GHz..!!!??

Obrázek uživatele TheALuminium

Vyrábí kvůli malé prodejní ceně, na kterou občas někdo nezkušený "naletí" :???: anebo pokud někomu opravdu stačí ne moc výkonný cpu (bohužel často reklamovaný).
LOCK