C2 Duo 8200

Zdravím odborníci,
mám tenhle procesor už něco přes čtvrt roku. Od začátku ho mám z 2.66 na 3.2 bez problémů(testováno Orthosem apod). Jen nechápu jednu věc, v klidovém stavu(400x6 2400MHz) mě CPU-Z i Everest ukazuje 1.184V a při plné zátěži(400x8 3200MHz) 1.168V. Jak říkám, vše je stabilní a funguje jak má, benchmarky jsou nadstandardní i oproti stejně taktovaným CPU jen mě to prostě nejde do palice. Ukazuje snad CPU-Z i Everest špatně, nebo jak je možné, že si CPU bere v plném zatížení vlastně méně?

Předem díky.

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk
[22998] C2 Duo 8200

mno, napětí neni odběr! jde o to, že nejen že ty hodnoty malinko skáčou, ale třeba je to hodně přetaktovaný, tak si to samo ubírá napětí, aby se nespálil..
nedovedu ti vysvětlit čim to je, ale na škodu to nejspíš nebude..

Obrázek uživatele chomin
[22999] C2 Duo 8200

automaticke snizeni napeti pri maximalnim vykonu je skutecne znama vec, ale v tomto pripade jde spise o zminene kolisani napeti. rozdil, ktery by nastal v prvnim pripade by byl znatelnejsi ;-)

prehrivani procesoru ma na svedomi proud nikoli napeti (i kdyz jdou v ruku v ruce). nicmene snizenim napeti a povolenim rezistoru se zvysi odpor, ktery brani vetsimu proudu elektricke energie do procesoru. vetsinou se ovsem uvadi teplota a ne Ampery a Ohmy, jinak by z toho mel kde kdo hlavu jak dyni :-)

pokud Vam nic nevadi, pocitac se sam nerestartuje a teplota je skutecne prijatelna pro bezproblemovy chod, tak bych si toho snad ani nevsimal... ;-)

Obrázek uživatele Vlastik
[23000] C2 Duo 8200

Ja bych Vám do toho skočil s dovolením a chtěl bych se zeptat - Co je to přetaktování ? Jak se provádí ? K čemu je to dobré ? Děkuji :wink:

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk
[23001] C2 Duo 8200

Vlastik wrote:
Ja bych Vám do toho skočil s dovolením a chtěl bych se zeptat - Co je to přetaktování ? Jak se provádí ? K čemu je to dobré ? Děkuji :wink:

je to změna taktů a napětí a všeh číselných hodnot u daného HW.. zýší se ktakt, stoupne výkon, zvýší se sběrnice, stoupne výkon..
přetaktování tedy slouží k zvýšení výkonu a to o dost.. musíš mít ale dobrou desku a kvalitní chlazení.. provádí se v BIOSu nebo přes OC programy.
většina HW je dost poddimenzovaná, hlavně když si koupíš levně nějakej procesors nejnižšim taktem, dá se přataktovat na maximální takt procesoru se stejnym jádre, ušetříš i tisíce..

Obrázek uživatele Vlastik
[23002] C2 Duo 8200

Mohl bych si taky přetaktovat CPU a jde i grafika ?

Moje konfigurace:

CPU: AMD Athlon XP 2600+ (2.13GHz 333MHz BARTON Soc. A)

Základní deska: http://www.jetway.com.tw/jw/motherboard_view.asp?productid=25&proname=N2...

VGA: Ta první je moje. Gigabyte FX 5700 a na konci píše, že je akorát na přetaktování vhodná. http://www.czechcomputer.cz/art_doc-9AFDC9B79C731CEBC1256E980046AEFB.htm...

Tak a jdeme taktovat. :???: Tak tedy jak na to ? poradíte ? :cool: Předem Děkuji :wink:

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk
[23003] C2 Duo 8200

mno, je to docela starej systém, nevym, co z toho vymačkáš..
obecně taktování neni hračka, upozorňuju, že ej to na vlastní triko a jak to přeženeš a něco se usmaží, je konec..
takže CPU se taktuje v BIOSu, když pohledáš, hledej Frekvenci FSB, Core Frequency, Multipler.. pak eště COre voltage, ale na to bych moc nehrabal..
grafika třeba přes Rivatuner, když ho zapneš, bude ti tam svítit název kary a u toho vpravo malej trojuhelnák, na ten máčkneš a dáš ikonku karty, na záložce Overclock zvolíš volbu Enable low level hardware overclocking a posuvníkama taktuješ.. zvlášť paměti a zvlášť procesor, pak dáš testovat a apply on windows startup.
postupuj pomalu, po pár MHz, u CPU když zvyšuješ násobič, tak trochu uber na frekvenci a pak zas přidávej.. dycky si frekvenci vynásob násobičem (multiplerem) a celkovou frekvenci zvedej po pár MHz, dyž dáš multipler z 10 na 11 a CoreF bude 200, tak ji sniž na 185 a pak zvyš násobič a restartuj, dyž jen zvýšíš násobič, stoupneš o 200MHz a to je hodně..
po každý změně testuj nejnáročnější hrou, co máš aspoň pul hodiny.
kvalitní chlazení podmínkkou!! hlídej teploty!!
když ti nebude chtít naskočit CPU, tak rendej baterku BIOS, por grafiku si nastav vpolbu resset after suspended mode, nebo tak něco, v tej Rivě..
to asi tak vše..

Obrázek uživatele Vlastik
[23004] C2 Duo 8200

Hele a nevíte co je to AGP Aperture Size ? Přikládám obrázek, resp. papír kde jsem to opsal.

http://img160.imageshack.us/my.php?image=84929144nb1.jpg

Můžu to zvýšit na 512 M, ale to není velikost paměti grafické karty, tak k čemu to je ?

Ještě k tomu taktování. Jak se taktuje VGA ? Když máte ten program RivaTuner, tak tam je jenom CPU a Memory ( asi RAM).

http://img239.imageshack.us/my.php?image=rivayy9.jpg

V BIOSU jediné co se dá nějak upravovat je toto: http://img160.imageshack.us/my.php?image=84929144nb1.jpg

To co je v závorkách můžu nastavit. To co je před závorkou je právě nastaveno.

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk
[23005] C2 Duo 8200

to aperature size bo jak, to je velikost paměti integrované grafiky, jesi máš AGB, neni třeba víc jak 64MB
v tom rivatuneru se taktuje GPU a Memory, to je čip a paměti grafiské karty.. s procesorem mají málo společné..
to u toho CPU, nevim, nejspíš tam někde musí bejt eště frekvence, ale jinak měň pouze násobič (ratio asi, já tam nevidim, tak nevim..)


Poslat nový komentář
Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
CAPTCHA
Toto je spamová ochrana. Prosím věnujte ji plnou pozornost.