Zdroj

Dobrý den,chtěl bych se zeptat jaký zdroj by se hodil na tuto sestavu :

Grafická karta : GIGABYTE N550WF2-1GI Experience Series
CPU : AMD Phenom II X4 965 3,4 Ghz
Zákl. deska : MSI 970A-G46 - AMD 970
RAM: Kingston 2x4GB KIT DDR3 1600MHz

Maximální částka je 1.300 ,-kč
Díky za odpověď

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk
[77228] Zdroj

Fortron Black power 450W, Enermax Naxn..

Obrázek uživatele Hmm...
[77229] Zdroj

Základní řada NAXN není zrovna moc dobrá, Black power už je cenově víš a tam už se pohybují zdroje s kvalitnějšími součástkami než má Fortron.

Do těch 1,3k bych bral OEM Seasonic.

Obrázek uživatele sasha.cz
[77230] Zdroj

Seasonic a Fortron, se bouchají u nás na stejné lince http://partis.cz/. Liší se tak maximálně kabeláží, já osobně dávám do kompů už od 90tých let Fortrony, standartně dnes Blacky, do high-endů Aurum. Proti Seasonicu nic nemám, ale kdyby jsi to viděl na výrobně, tak OEM znamenají ty horší kusy, které nesplní účinnost, prostě se hází na druhou hromadu. Takže 1.3K Seasonic OEM + 600 hasičák :)

Obrázek uživatele Hmm...
[77231] Zdroj

Nesplní účinnost? Ty zdroje mají certifikaci, kdyby nesplnily účinnost, tak tu certifikaci nedostanou. OEM znamená, že se dodávají většinou bez krabice, s typickým OEM vzhledem určený pro OEM trh. Samozřejmě, že OEM zdroje od Seasonic jsou horší než ty ostatní od této společnosti, taky to je jejich nejnižší řada, ale stejně je ve své cenové kategorii na tom ještě hodně dobře.
Navíc se tu bavíme o zdroji do 1,3k, tak nevím proč sem zase taháš Black power, já se jen zmínil, že za tu cenu co stojí, jsou i lepší zdroje z pohledu kvality.
Btw. Všimni si jak Fortron šetří na kondíkách, dokonce i do toho Aurumu dává jako sekundární CapXon.

Obrázek uživatele Phenom
[77232] Zdroj

Dobře,rozhodl jsem se.
Půjde mi ovšem tento zdroj http://www.czc.cz/fortron-hexa-500w/90411/produkt?q-category-id=3qosi9tr...
Do této sestavy ?
http://www.czc.cz/msi-970a-g46-amd-970/102325/produkt
http://www.czc.cz/sapphire-hd-7770-ghz-edition-1gb-gddr5/103840/produkt

http://www.czc.cz/corsair-vengeance-black-8gb-2x4gb-ddr3-1600_2/84652/pr...?

http://www.czc.cz/corsair-vengeance-black-8gb-2x4gb-ddr3-1600_2/84652/pr...

A HDD nemužu najít na internetu vím jen tyto požadavky :
ST325041 0AS SCSI Disk Device

Seagate 3.5'' Veľkosť LBA 48-bit , Sériové číslo 9RY0956T, 250GB (233GB)

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk
[77233] Zdroj

Ta hexa není zrovna slavná - je subjektivně ještěhorší, než Naxn, který sice nemá nejkvalitnější součástky, ale těží ze stejně chytrého návrhu plošných spojů, jako jeho "lepší" bratři. Black power má obecně teda lepší součástky, podle testů i lepší vlastnosti a hlavně je to pro nás ověřený zdroj. Nejsi první, kdo ho bude mít v počítači. Je to nástupce velmi úspěšné řady Blue Storm, což jsou zdroje, které fungují dodnes, některé mají pomalu 10 let.. Proto Black Powerům a obecně Fortronu věřím - sám mám doma i stále bezchybně fungující kousek, kterému tahne na 13. rok.

Pan Hmm... je zde obecně velmi chytrý a konstruktivní, škoda jen, že se skrývá za přezdívkou idiota, a že se správně píše "výš", nikoliv "víš", což jeho konstruktivním připomínkám dodává velkou míru důvěryhodnosti díky zkušenostem, které za ta léta nasbíral ve svých cirka 14ti létech.

Obrázek uživatele sasha.cz
[77234] Zdroj

Já v té továrně byl a viděl jsem to...Ono na ostatních poradnách a fórech se běžným uživatelům snaží nastolit že nejlepší je Intel a Seasonic, přes to vlak nejede. Lidé, kteří se v tom trochu pohybují ale ví, že se dá za slušnější cenu(o tu hlavně jde) pořídit adekvátní hardware za rozumný peníz. Od toho tu ta poradna je...

Obrázek uživatele Hmm...
[77235] Zdroj

to Tomáš Bohuněk:
To běžně lidi, kteří upozorní na alternativy k tvé oblíbené značce začneš napadat a snažíš se je zesměšnit? Já myslím, že to nemáš zapotřebí. Pokud chceš něco obhajovat nebo diskutovat, snaž se to dělat pomocí relevantních faktů a ne urážek.

Ten 14ti letý idiot neznajÝcÝ gramatYku třeba ví, že řada NAXN nemůže "těžit ze stejně chytrého návrhu plošných spojů, jako jeho "lepší" bratři", protože řadu NAXN nevyrábí ani nenavrhuje Enermax, nýbrž CWT.

to sasha.cz:
A "to" co si viděl je vlastně co? Psal si jen, že nesplňují účinnost (testy dokázáno, že splňují účinnost certifikace 80+Bronze a zároveň tuto certifikaci mají), že se liší od Fortronů max jinou kabeláží (trochu nesmysl, když mají odlišný návrh a jsou tam použity odlišné součástky) a že se hází na jakousi "druhou hromadu", to znamená co?
Nevím, proč by na jiných forech neměli doporučovat např. seasonic, když za podobnou cenu jako Fortron, je to více než dobrá alternativa, tu slušnější cenu tam nějak nevidím.

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk
[77236] Zdroj

Ani né tak oblíbenou, jako léty prověřenou...A je vcelku jedno, kdo to vyrábí - že to CWT i navrhuje nepovažuji za ověřenou informaci. Nicméně Naxn bych si podle výsledků nekoupil ani já a Hexu taky ne. Ale Black Poweru důvěru propůjčuji. ze Seasonicu jsem dřív zvažoval S12II, ale na základě kupy negativní kritiky jsem se mu vyhnul a sáhl po starším Enermax Pro82+ 425W. Fortrony pomlouvá jen ten, kdo je nikdy neměl.

A zesměšnit? Pokdu chceš veřejně vystupovat, je dobré si text po sobě alespoň přečíst :-)

Obrázek uživatele Hmm...
[77237] Zdroj

Once we open the NAXN 450W we are looking at an older CWT power supply...
(http://www1.anandtech.com/Show/Index/6013?cPage=4&all=False&sort=0&page=...)

NAXN 82+ 650W (unlike 750W) is not actually manufactured by Enermax—this particular model uses the same base design as Corsair CX V2 series, by CWT...
(http://www.overclock.net/t/1291256/which-of-them-is-better)

While Enermax has its own factories, the NAXN 80+ 600 W is actually manufactured by CWT, and uses the same platform as the Corsair CX series...
(http://www.hardwaresecrets.com/article/Enermax-NAXN-80+-600-W-Power-Supp...)

Tolik k návrhu NAXN zdrojů. Že by Enermax na svoje náklady navrhl zdroj a pak tento návrh poskytl společnosti, která vyrábí zdroje i pro konkurenci, mě moc logické nepřijde.
Kupy negativní kritiky na S12II? Já se tedy setkal hlavně s pozitivními ohlasy, jediný problém měly tyto zdroje s hlučným ventilátorem v zátěži a to jen tehdy, když si narazil zrovna na špatný kus.
"Fortrony pomlouvá jen ten, kdo je nikdy neměl. " - Samozřejmě že ano :)

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk
[77238] Zdroj

Každý pomlouvá "konkurenci"... Ano, mnoho lidí mělo problém s hlučností až kraválem na S12II a vzhledem k tomu, že bez ztráty záruky to nelze kuchat a při měsíčná záruce nelze počítač napájet baterkami, šel jsem za ověřeným. Mám teď sice Enermax (vlastně ne, už mám notebook), ale ani mě, a ani nikoho, kdo si jej díky mě koupil, Fortron doposud nezklamal. Tak proč bych doporučoval Seasonicy? :))

No dobře, prokazuješ, že Naxn není žádný super zdroj, ale to nebyl ani podle testů (a nemotej sem certifikaci, ta s kvalitou zdroje nesouvisí, co se kvality a stability napájení, a životnosti týče), takže o čem se vlastně hádáme? Jak jsem řekl, je mi celkem jedno, kdo co vyrábí, zajímá mě, jak je to dobré. :-)

Obrázek uživatele cenda0012
[77239] Zdroj

Dobrej večer chtěl bych poradit jestli tyto komponenty budou spolu kompatibilní a bude počítač fungovat jak má :
procesor : Intel Core i5-3570
základní deska : GIGABYTE Z77-D3H
operační pamět :Kingston 8GB KIT DDR3 1600MHz CL9 HyperX X2 Grey Series
grafická karta : GIGABYTE N660OC-2GD
zdroj : FORTRON FSP600-80BPN 600W
pevný disk : Western Digital Caviar Black 1000GB 64MB cache
mechanika : DVD vypalovačka LG GH24NS černá
operační systém : Microsoft Windows 7 Home Premium CZ SP1 64-bit, (OEM)
nejdůležitější otázkou je jestli bude dobrý zdroj .
Díky

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk
[77240] Zdroj

Osobně bych tam dal Fortron Black Power 550W nebo Aurum 500W, pokud neplánuješ větší taktování, a grafiku Sapphire HD7850 OC 2GB, a ideálně i ramk s CL8, ale není to tak podstatné.
O 1TB verzi disku se vedou zvěsti, že je při seekování hlučnější. Já nevím, mám jen 500GB a 750GB a ty jsou naprosto tiché (pokud nejsou v salátové skříni), takže nemohu posoudit. Poměr cena/velikost je u 1TB lepší, ale jako systémák se ho stejně nevyplatí zaplnit, takže je zbytečné brát 1TB..
Jinak je to kompatibilní a mělo by to vklidu fungovat..

Obrázek uživatele cenda0012
[77241] Zdroj

Děkuju za radu dám tam tedy těch 550W ty ramky s CL8 a dva disky po 500mb ;)

Obrázek uživatele cenda0012
[77242] Zdroj

je ta grafika od AMD lepší ? A ještě k tomu zdroji spíš asi vemu ten aurum utáhne to ten 500W ?

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk
[77243] Zdroj

Než dva WDC Black 500GB, to si radši kup SSD Kingston HyperX 3K (90GB) na systém, programy a nejpoužívanější věci, a k tomu nějaký pomalejší, ale může být klidně i ten WDCB 500, tak jsem to měl třeba i já.

Ta pětistovka toho utáhne.. :-)

No podle testů na PCTuning tradičně o vede nVidia, ale na nezaujatých webech má jen nepatrně vyšší výkon v přetaktované vatiantě proti nepříliš přetaktované (1GHz vs 1GHz). Sapphire je ale přetočené o dalších 15% a to není zanedbatelné a posune ji to vpřed. Nejde ale jen o výkon, ale například i o SuperSample AA vyhlazování, které GeForce prostě fláká..

Obrázek uživatele Hmm...
[77244] Zdroj

Jinými slovy, GTX660 je výkonnější, ale na této poradně se preferuje AMD.
Tím nezaujatým webem snad nemyslíš DDW? To o SSAA máš i něčím podložené, nebo jde jen o tvou domněnku?

Tomáš Bohuněk wrote:
Mám teď sice Enermax (vlastně ne, už mám notebook), ale ani mě, a ani nikoho, kdo si jej díky mě koupil, Fortron doposud nezklamal. Tak proč bych doporučoval Seasonicy? :))

No dobře, prokazuješ, že Naxn není žádný super zdroj, ale to nebyl ani podle testů (a nemotej sem certifikaci, ta s kvalitou zdroje nesouvisí, co se kvality a stability napájení, a životnosti týče), takže o čem se vlastně hádáme? Jak jsem řekl, je mi celkem jedno, kdo co vyrábí, zajímá mě, jak je to dobré. :-)

Já ti neříkám, že máš doporučovat seasonicy (to je čistě na tobě), ale ani je nemáš zatracovat.
Jen sem tě chtěl přesvědčit, že NAXN nenavrhuje Enermax, když si mi nedůvěřoval a o žádně certifikaci jsem nic nepsal.

Obrázek uživatele sasha.cz
[77245] Zdroj

Nevím, asi jsi to ještě nepochopil, ale na tvé názory už není nikdo zvědavej....

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk
[77246] Zdroj

Co takhle Extrahardware, Diit? Jenže pro všechny tady platí mýty z dob dávno minulých, že nejlepší je zásadně nVidia a Intel.
Mám GTX660M (bohužel) a srovnávám s HD5770. To, co Radeonka při téměř stejném skóre v 3Dmarku zvládá, GeForce nezvládá. Třeba 2 instance WoW najednou na plné detaily. Obraz začne pružit a lagovat. SSAA se na Radeonu dá vynutit a funguje v každé hře (WoW, Mafia II, NFS The Run, Settlers 6 a dokonce i Minecraft a Rise of Nations, nebo Rome Total War = hry z celého spektra). Na GTX660M (a věřím, že GTX660 ani jiný desktopový Kepler na tom nebude jinak) nefunguje SSAA ani přes vynucení v žádné hře - prostě nic nedělá. Na nejnovějších ovladačích pak ani tady, ani na GT640M, ani na GT650 (desktop) nefunguje 3DS Max v žádné verzi.
Ovladač je téměř neschopný, přepínání grafik si dělá co chce, žádné nastavení nejde skutečně vynutit. IGP Intel ve spolupráci s Radeony HD6000 a HD7000 funguje bez jediného problému - ano, při spuštěné každé nové aplikace se musí potvrdit buzerativní hláška, následně se ale systém chová přesně tak, jak ho nastavíme.

Co se obrazu týče, na GeForce dochází prostě jinak i k ořezu písmen a speciálních znaků a jejich interpolace při přesamplování je vlice nelineární. Nechápu proč, ale jakkoliv přesamplovaný obraz pak vypadá strašně, a zejména text. (hry používají grafické fonty, nikoliv vektorové).

Jediné, co u nVidie vypadá skvěle a bezproblému funguje, je instalace ovladače, a možnost čisté instalace. Snad jedině za to u mě GeForce záskává plus. Jinak na hry a filmy jednoznačně Radeon. Stačí takhle?

Co se zatracování týče, zdroje >400W pod 1000 korun obvykle zatracuji, ať jsou od kohokoliv. A praxe ukazuje, že dobře dělám. Dát 1500 za zdroj mi nepřijde přehnané.


Poslat nový komentář
Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
CAPTCHA
Toto je spamová ochrana. Prosím věnujte ji plnou pozornost.