zdroj

Dobrý večer.
Boli by ste takí laskaví a poradili mi. Môj zdroj mi už nestačí a preto by som potreboval si kúpiť nový. Snažil som sa sám o kúpu, ale som laik a nevyzná sa v tých číslach. Už sa mi raz stalo, že som si kúpil vec do počítača a nakoniec som zistil, že to nepasuje. Mal som dosť problémov vec reklamovať. A preto som sa rozhodol o takúto prosbu.Mám zdroj Zalman ZM460B-APS. Potrebovcal by som 600 - 700 Wat zdroj. Moja zostava: Intel duo Core 8200, 4 Gb Ram, Assus P5KC a GF 8800 GT. Vedeli by ste mi prosím poradiť.
Ďakujem

EDIT by TheALuminium: změňte si prosím název tématu na takový, aby odpovídal danému problému / přesun do správné sekce

Obrázek uživatele Peca
[44195] zdroj

No na tu sestavu rozhodně 600-700W nepotřebuješ. To znamená, že budeš upgradovat PC, nebo proč tedy ho potřebuješ? Jestli pro ten upgrade, tak napiš komponenty a taky kolik chceš do toho zdroje dát peněz.

Obrázek uživatele Anonymní uživatel
[44196] zdroj

No mne to poradili nasi technici. A to hlavne preto, pretoze pri zapnuti pocitaca sa ide zdroj zblaznit od hluku a potom prepne na potichucky. Niekedy pri zapnuti pocitaca mi nenabehne obrazovka. Digital power no signal. Po vybrani kabla z elektriky to nabehne v pohode. Z tohoto dovodu mi radili kupit lepsi zdroj, pretoze ked som kupoval pocitac bol navrhnuty na 550 wat ale ten nebol, a riesilo sa to takto, ze to staci, ale ako vidite nestaci. Chcel by som do noveho zdroja investovat max 100 eur.

Obrázek uživatele Peca
[44197] zdroj

No tak to že se rozjedou větráky při startu naplno je úplně normální, ono chviličku trvá než se regulace zapne a také je to taková pojistka přehřátí když si při startu PC nabere hodně šťávy. S tím nezapnutím obrazu to může dělat i grafika nebo špatný kabel..., zdroj by to taky mohl dělat, ale nebylo by to tím, že na to nestačí kapacitně, to spíše nějakou poruchou. Jinak ta sestava v zátěži nebude mít spotřebu ani 400W, to ani moje i7 s gtx280kou nepřesáhne v plné zátěži 450W a to je jinej žrout. Nejlíp když si někde půjčíš jiný a ověříš si že to je opravdu jím a pak koupit novej. Na tvoji sestavu bude kvalitní 500W stačit bohatě, ale jestli trváš na 600-700, tak ať je po tvém, třeba se ti bude hodit pro další upgrade.

http://www.alza.sk/fortron-black-power-650w-d126409.htm
http://www.alza.sk/zdroj-chieftec-560w-odpojitelne-kabely-d98615.htm

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk
[44198] zdroj

ta sestava jak je teď se vejde do 250W ;) 450W Fortron Black Power by bohatě stačil, ale z hlediska upgradu by se vyplatil ten 550W Fortron.. 600W může překročit jen počítač o 2 a více grafických kartách, což ani po upgradu nebude tvůj případ ;)


Poslat nový komentář
Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
CAPTCHA
Toto je spamová ochrana. Prosím věnujte ji plnou pozornost.