Wifi router

Dobry den chci si kupovat nejaky wifi router na "rozboceni" internetu. Chci pripojit internet do wifi routeru z routeru pres kabel do pocitace a pres wifinu do notesu pripadne aby sly pripojit dalsi zarizeni (mobil, dasli notes). Chtel bych pomoct s vyberem routru pripadne usb modemu k dalsimu notesu. Pokrytí site ma byt cca 50m2 pres max 2 panelove zdi. Nebylo by spatne kdyby mel usb na pripojeni tiskarny bez nutnosti mit zapojen hlavni pc (pocitac pripojen pres kabel). Mam internet od netboxu a prejenim kablu od netu net v druhych komplech nefunguje(bylo mi receno ze maji zablokovane IP adresy) proto bych potreboval pomoct i konfiguraci site a prepojenim routeru. Cenova hladina je asi 1000 za router samozrejme cim min tim lip. To USB neni podminkou spis vyhodou. Predem dekuji za kazdou odpoved :-).

Obrázek uživatele TheALuminium
[36863] Wifi router

http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=58055 . Na klasický byt to stačit bude. Já tu mám 5 zdí z toho 2 panelové. Bohužel to co píšete, není v podstatě možné, protože router by nedokázal přes USB ovládat tiskárnu. Proto musí mít operační systém své ovladače, aby jí mohl ovládat určitými příkazy. Jedině byste si musel pořídit IP tiskárnu, tedy se síťovým vstupem.

Obrázek uživatele Tom1913
[36864] Wifi router

Aha tak to jsem s tym USB netrefil no neva :-D. Jeste jsem se chtel zeptat co rikate na tenhle http://interlink.tsbohemia.cz/default.asp?cls=stoitem&stiid=89386 myslite ze staci na pokryti bytu?

Obrázek uživatele TheALuminium
[36865] Wifi router

S TP-LINKem jsem neměl moc zkušeností. Pouze jednou a nemohl jsem jej více ozkoušet. S D-LINKem mám zkušenost větší a je to tak na půl. Některé jsou fajn, dosah přímo výborný, ale některé zas často odcházeli při větší "zátěži" sítě. Můj první návrh (první produkt) je podle mě nejlepší volba, protože už má v sobě i standard typu "n" což je poměrně dobrá investice do budoucna za slušnou cenu.

Obrázek uživatele psychocowboy
[36866] Wifi router

TP-link je dobra volba.

Obrázek uživatele Tom1913
[36867] Wifi router

Ja se uplne v tom nevyznam vim ze jsou a/b/g/n wifiny a ze maji rychlosti 11, 54 a myslim 108Mbit/s ale to je tak vsechno co vim muj notes (HP 4510s) podporuje pouze a/b/g protokoly a do budoucna si chystam koupit akorat mobil s wifi(č) a pochybuju ze mobil bude podporovat enkovy site. Jsem jenom "chudej" student tak nevim jestli nebude stacit i ten router za to petikilo, samozrejme kdyby to ale byla spatna volba tak si radeji priplatim at mi to neco vydrzi. Kdyby jeste nekdo vedel o dobrem pomeru cena/vykon tak at napise budu vdecnej :-)


Poslat nový komentář
Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
CAPTCHA
Toto je spamová ochrana. Prosím věnujte ji plnou pozornost.