Vyber zdroja

Dobry den,

Chcel by som vas poprosit o radu:

1: Aky zdroj k nizsie uvedenej zostave?
2: Menili by ste nieco na zostave? Ma to byt PC do 1000 Eur s DPH pre 3D Max a strih videa.

Procesor: Intel Core i7-2600K
Základná doska: Asus P8Z68-V/GEN3
Pamäť: Kingston 2 x4 GB DDR3 pamäť 1333M Hz CL9 Hyper X Blu
Optická mechanika: DVD RW SAMSUNG SH-222AL bulk BLACK LS
Pevný disk: Seagate Baracuda 7200.12 1TB, SATAII, 7200rpm, ST31000528NS
Grafická karta: NVIDIA Quadro 600

Dakujem za pomoc.

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk
[69066] Vyber zdroja

Sestava se mi líbí. Jelikož grafika moc nespotřebuje, Fortron Aurum 500W bude naprosto vklidu stačit, respektive si myslím, že i 400W verze by stačila, pokud nebudeš taktovat CPU..

Obrázek uživatele Anonymní uživatel
[69067] Vyber zdroja

Dakujem za radu.

Toto je moj 1 pc co skladam, tak som veeelmi vela cital, aby som vybral spravne komponenty. Osobne som odhadoval na 500 W zdroj, ale ako sa hovori. Istota je gulomet a radsej sa spytat ci staci a ci je zostava v poriadku :)

Obrázek uživatele Anonymní uživatel
[69068] Vyber zdroja

S taktovanim nemam vobec ziadne skusenosti. Ale asi by bolo dobre to spravit, ze? Videl som video navod no neviem ci sa do toho pustit sam.

Jaj a este jedna otazka. Mam pridat aj chladic?

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk
[69069] Vyber zdroja

www.PCPoradenstvi.cz/jaky-vybrat-zdroj-do-pc - trocha argumentů neuškodí. Nejde ani tak o jistotu (250W zdroj to "utahne"), ale o životnost komponent a zdroje, viz ten článek.

Chladič na CPU bych tam dal, velikost dle toho, jstli taktovat chceš, nebo ne. "K" verze je k taktování přímo i určena. Navíc alespoň 500MHz na jádře je vcelku jistota..

O taktování si můžeš pročíst další zdejší témata..

Možná bych měl ale 2 detaly: Desku bych vzal P8Z68-V PRO, Gen3 znamená PCIe 3.0 jehož čas teprve nadejde, a to za hodně dlouho a pro herní grafiky, tebe to netrápí.
A k disku - 1000GB je velké na systém. Přečti si www.PCPoradenstvi.cz/jak-rozdelit-pevny-disk-hdd Docela bych zvážil použití SSD na systém a editory, podstatně to může urychlit práci s nimi (hlavně knihovny PS).. 60GB SSD by na to vklidu stačil, OCZ Agility 3 například..

Obrázek uživatele Anonymní uživatel
[69070] zdroj

http://www.alza.cz/hp-elite-7300-microtower-d240817.htm tak se dívám na pc a najdu tohle a zdroj 300W!!! jeto nějak moc málo ne ??? podle mně kdo si ten computer koupí by měl ten zdroj vyměnit za lepší!??

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk
[69071] Vyber zdroja

Nikdo rozumný by si takový "stroj" neměl ani kupovat. Je to hnus, jako každá hotovka, z levných komponent. Ale na ten nevýkonný HW stačí jakýkoliv zdroj, minimálně po záruční lhůtu. Každopádně článek o zdrojích, který vše upřesní, jsem zmínil výše...

Obrázek uživatele Anonymní uživatel
[69072] Vyber zdroja

Na zaklade toho clanku o zdrojoch som sem napisal :)

Tu zakladnu dosku som vyberal kvoli buducnosti. Aby sa tam dal dat neskor 22 nm procesor.

A ci kupit SSD disk, tak to este neviem. Pisu vselico o nich. Na jednej strane, ze su super a na druhej strane zas nie. Heh. Clovek, aby sa v tom vyznal. Pripadne kupit 2 x HDD? Jeden na system a druhy datovy.

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk
[69073] Vyber zdroja

Tak 22nm nevím, to záleží hlavně na socketu, protže Intel je mění jako ponožky. Tahle deska se kromě PCIe 3.0 víceméně ničím neliší od normálí verze..

O SSD jsem napsal článek zde http://diit.cz/clanek/je-nyni-ten-spravny-cas-nahradit-pevne-disky-ssd
Pozitiva jsou rychlost a pružnost systému, hlavně v seekovaném čtení, multitaskingu. Nevýhodou je životnost, kapacita (na systém a základ stačí) a cena..

Obrázek uživatele Peca
[69074] Vyber zdroja

22nm procesory by měli jít i do desek bez Gen3 (z hlavy nevím jestli pro všechny chipsety s 1155 ale P67 a Z68 jsou jisté), jen nebude využito PCIe 3.0 jenž bude implementováno v procesorech Ivy Bridge (pojede PCIe 2.0).
Toto ale při zapojení 1 grafické karty nemá vůbec vliv protože PCIe 2.0 při 16ti linkách dnešní karty nebrzdí a v nejbližší budoucnosti ani zatím nebude.
Jiná věc je ale při zapojení 2karet do SLI či CrossFire. Tam se dělí linky na 2x 8 linek PCIe 2.0 a při osazení výkoných karet je 8 linek na kartu již limitující, ale při 8 linkách PCIe 3.0 limit nebude.


Poslat nový komentář
Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
CAPTCHA
Toto je spamová ochrana. Prosím věnujte ji plnou pozornost.