výběr nových komponentů do starého PC

Dobrý den, potřeboval bych poradit chtěl bych vylepšit PC, ale moc tomu nerozumím. Rád bych se vešel do částky 8000,- kč. Chtěl bych vyměnit hlavně (zdroj,grafickou kartu, základní desku, procesor a RAM). Mohl byste mi prosím něco navrhnout nebo aspoň přiblížit.
Předem děkuji

Marek Ondrák

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

Pokud chceš něco vylepšit, tak by nás zajímalo, co máš teď. Pravděodobně to ale stejně všechno vyměníme.... Jaký bude OS a jaký bude účel počítače? 8K není mnoho..

Obrázek uživatele Anonymní uživatel
[72737] inovace PC

Dobrý den,děkuji za odpověd.Stávající komponenty v PC:Procesor AMD Athlon 1,6+,základní dska ASUS A7V 880,grafická karta ATI Radeon 9600,paměti 2x 256 MB,zdroj 350W.Operační systém Windows XP 32bit.
Využití PC běžné,Word,Excel,foto,přehrávání videa,PC hry.Samozřemě připojení k internetu.
Předem děkuji za radu a jsem s pozdravem.
Ondrák Marek

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

Jsi si jistý, že z toho chceš použít pevný disk? Bude to pomalé IDE, které bude ve velkém množství případů degradovat výkon takového počítače... Se hrami za 8000 pak většinou nepočítej, nebo spíše na nižší detajly... Jaký máš monitor? (úhlopříčka, rozlišení)

Obrázek uživatele Anonymní uživatel
[72739] inovace PC

Omlouvám se ,HDD je Seagate Barracuda 120GB.Hry nemusí být nejnáročnější,vlastním Xbox360.Monitor je Hyunday 56cm.1024x768.
Děkuji

Obrázek uživatele Anonymní uživatel
[72741] inovace PC

Prosím ještě o změnu základní desky chtěl bych desku bez itegrované grafické karty. A proto jěště prosím o návrh grafické karty.

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

Finančně si to nemůžeš dovolit. Respektive toto je něco jiného - grafická karta není integrovaná v základní desce (jsou tam pouze výstupy) - grafická karta je v procesoru a ačkoliv bys to do ní neřekl, je opravdu dost výkonná, asi tak jako grafiky do 1 500 korun. Ty si bohužel dražší grafiku stejně dovolit nemůžeš, základ má určitou pevnou cenu a toto je jediné, co se ti tam vejde.. Musel bys jít k 10K, pokud chceš samostatnou grafiku a nějaké větší hraní...


Poslat nový komentář
Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
CAPTCHA
Toto je spamová ochrana. Prosím věnujte ji plnou pozornost.