Vaše připomínky k sestavě

Zdravím, zajímal by mě váš názor na tohle:

http://www.czc.cz/0ek22gh5omj59alglalahd7hvd/seznam

Můžete se vyjádřit k čemukoliv, ale zejména mě zajímá, jestli není zbytečná ta investice do RAMek (když můžu mít CL9 za poloviční cenu) a jestli je nutnost mít v herní sestavě SSD disk, já osobně jim moc nefandím.

Obrázek uživatele Anonymní uživatel

Udělej seznam veřejný. ;)

Obrázek uživatele Tom

Neregistrovaný wrote:
Udělej seznam veřejný. ;)

Omlouvám se, už by to mělo jít.

Obrázek uživatele Anonymní uživatel

Já ti řeknu, co ti tady experti doporučí.... jinou základní desku. :) Intely pod sebou chtějí nějakou desku minimálně tak za 3500 (zhruba) ale lepší by byla i trochu dražší a lepší... já třeba osobě beru tuto http://www.czc.cz/asus-p9x79-pro-intel-x79/100054/produkt ale to je ale zase trochu vyšší kategorie.. :) Ale šetřit se na tom úplně nevyplatí do stability...

Obrázek uživatele Anonymní uživatel

Jo jinak bych ještě asi dodal, že ty ramky opravdu asi hodně záleží na tobě... jestli si to můžeš připlatit nebo ne no... a nevím jak moc to ovlivní hraní, momentálně mám CL4 ale pochybuju, že se hra 2x spomalí s CL9 :D Já bych tam takový dopad moc neviděl, ale jak řikám, mám CL4 a nemám odzkoušené nic pomalejšího. :D

Jinak ten SSD disk hodně věci zrychlí, ale já jim také nefandím a v mojí sestavě ho taky nemám... :) Nutnost to určitě není, spíš pokud můžeš připlatit je to hodně dobrá investice navíc. :)

Obrázek uživatele sasha.cz

Deska to určitě špatná není, jen se jedná o provedení micro - ATX a do budoucna by ti mohlo pár slotů chybět. Zlatá střední cesta http://www.czc.cz/asus-p8z77-v-pro-intel-z77/105885/produkt?q-category-i...

Dále když už HD 7950ku tak bych vzal vapor-x http://www.czc.cz/sapphire-hd-7950-vapor-x-oc-with-boost-3gb-gddr5/11250...

Disk bych vzal WD nejlépe black, jak psal tady anonym tak SSdéčko by tam také slušelo, to je na tobě.

Obrázek uživatele Tom

Děkuju oběma za připomínky, ještě k těm Z77 deskám, je v nich nějaký zásadní rozdíl kromě počtu slotů? Osobně moc nevím, v jakých parametrech se desky mohou dále odlišovat, pokud natvrdo vím, že si se sloty vystačím, není zbytečné kupovat ty dražší?

Obrázek uživatele Anonymní uživatel

Po roce se prý pozná základní deska v tom, že počítač bude více nestabilní, může padat a podobně... přecejenom ti deska propojuje všechno v počítači, že? Ty 4,5 tisíce za dobrou desku rozhodně podle mě stojí, třeba za cenu horšího třeba procesoru, který by se časem dokoupil lepší. ;)

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

Deska primárně ovlivňuje stabilitu, to je čistá pravda... Tenhle procesor bych dával do P8Z77-V nebo -M.. Do slabších bych nešel..
Ramky, no 1600MHz CL8 je ideální poměr...
O SSD jsem se rozepsal v mnoha tématech, tak si to proklikej.. http://diit.cz/clanek/je-nyni-ten-spravny-cas-nahradit-pevne-disky-ssd Je to super věc..


Poslat nový komentář
Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
CAPTCHA
Toto je spamová ochrana. Prosím věnujte ji plnou pozornost.