Váš názor na tyto komponenty?

Dobrý den zajímal by mě váš názor na tyhle komponenty doporučil mi je známý který se v tom udajně vyzná! hlavně mi jde o to aby spolu chodila zákl.deska,procesor,paměti a grafická karta,zdroj mám vybraný 600w. popř navrhněte jinou variantu za podobné ceny moc děkuji za odpovědi!!!

Základní deska MSI 890FXA-GD70
http://www.bscom.cz/msi-890fxa-gd70_d86475

Procesor AMD Phenom II X4 970 Black Edition
http://www.bscom.cz/amd-phenom-ii-x4-970-black-edition_d97763

Operační paměť KINGSTON 4GB KIT DDR3 1333MHz CL7
http://www.bscom.cz/kingston-4gb-kit-ddr3-1333mhz-cl7-hyperx_d66136

Grafická karta SAPPHIRE HD 6850
http://www.bscom.cz/sapphire-hd-6850_d99669

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

přehnaná deska, dobrý procesor, dobrý ramky, slabá grafika..
já bych do ASUS M4A79XTD EVO dal Phenom 955BE pod AC Freezer Xtreme rev2, přidal bych k tomu ty tvé ramky, grafiku Sapphire HD6870 Vapor-X a Fortron Black Power 550W, a doufal, že to cenově vyjde :))
celou mašinu bych určitě eště přetaktoval o něco, ale takhle by to byla hodně luxusní bednička, doplněné diskem WD Caviar Black 500GB a ustájená v solidní bedně Cooler Master Elite 310 RC..

kamarád nevím, jestli rozumí, kombinoval přehnaně "dobrou" desku (pokud budu ignorovat horšího výrobce a to MSi, ale je to deska vyšší třídy) a silnější procesor, ale podprůměrně výkonnou grafiku k němu..

Obrázek uživatele Gregys

Hmm chapu tvoje volba vypadá líp navíc když vyměním zakladovku a grafiku tak jsem cca.na stejných penězích bednu jsem vybral taky podobnou a chladič procáku jsem měl ještě dražší! mě šlo hlavně o tu základovku té prostě ještě pořádně nerozumím!

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

no tvoje základovka je určená pro ostřejší komponenty a náročnější nasazení :)) tomu odpovídá i její cena.. tahle ti bohatě postačí, žádný ořezávátko to neni, ba naopak svého času taky stála těhle 3500 korun a pro zmíněné komponenty plně dostačuje..

Obrázek uživatele Gregys

OK díky moc! budu se řídit tvou radou

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

uděláš dobře :))

Obrázek uživatele Gregys

Zdarec tak sestava je doma složil sem ji všechno běží instaluju systém ap. po 3 hodinách dám restart a ejhle počítač už nenaskočí!tak to řešim. odmontuju grafiku a počítač naskočí zkusim jinou grafiku(Asus ENGTX 460) a stále nic!dám novou grafiku do mého staršího stroje a.. taky nejde, no to je k na..rání!co s tím?reklamovat gráfku i desku???

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

externí napájení grafiky máš zapojené?
je divné, že grafika nejede ani v jinym PC.. co je to za PC? jaký má zdroj? neobjeví se ale vůbec nic, ani BIOS?

Obrázek uživatele Gregys

jo napájení zapojený je na jeden 6pinový konektor pc běží když zapojim i druhý tak tak se ani nerozeběhne jinak ten druhý počítač je starší ale mám v něm již zmíněnou ASUS ENGTX460 SE DirectCU/2DI/1GD5, 1GB DDR5 pode toho usuzuju že by v něm měla grafika chodit.zdroj 450 w

Obrázek uživatele Gregys

upřesnění na jeden konektor pc běží ale bez signálu do monitoru

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

to je divný.. ta safirka má 1 6tipin, takže nechápu moc když zapojíš ten druhý... každopádně utáhnot obě karty musí i 450W zdroj vklidu.. ale když říkáš, že safirka nefunguje jinde, ale zároveň jiná nefunguje zde, tak je to divný... můžeš obě karty zkusit ještě v jiný sestavě?

Obrázek uživatele Gregys

ne ne má dva na fotkách to neni ale píšou to u každý recenze:
Energetická náročnost:
Doporučený výkon zdroje: min. 500 W
Externí napájení: 2x 6 pinový napájecí konektor 75 W
Max. spotřeba: 151 W

bohužel jinde už nemám možnost jí zkusit!

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

no... žeby jsi měl nějakou jinou kartu? já zrovna tuhle v ruce nedržel tak nevim... napájení jsem nikdy moc neřešil.. každopádně je poteřba mít zapojený oba... zdroj by měl mít obě 6piny ne? pokud ne tak je tam jedna redukce, do které musí být zapojeny 2 molexy, každej z jiný molex kšandy... máš to tak?

Obrázek uživatele Gregys

jasně přesně tak to mám! jinak ti sem hodim fotku aby si mi věřil sice jen z mobilu ale aspon něco

Obrázek uživatele Gregys

Jinak sem jí tedka otočil a je tam vypálený jeden čtvereček(nevim jak se mu přesně říká) tady je fotka:

http://2i.cz/3788f2d80b

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

aj, tak to je špatné... otázkou je, jestli ti to uznají na reklamaci.. tyhle čipy se totiž velmi snadno (všechny čipy!) dají poškodit statickou elektřinou při neopatrné manipulaci, pokládání na špatná místa (koberec, postel) ve špatném oblečení (bavlna)..
ale tenhle vypadá spíš vypálenej.. můžeš ho vyfotit hodně z blízka (nejblíž kde ti to mobil zaostří)? otázka je, jeslti jich tam neni víc, a jestli to neudělal zdroj.. tohle je totiž napájecí kaskáda.. zajímavý, že tam totiž nefunguje ta druhá grafika.. a zpátky v tom kompu ta nVidia funguje? čekni jí opatrně, jestli tam v napájecí kaskádě taky něco neni, a jeslti na tej safirce neni víc toho podělanýho..

Obrázek uživatele Gregys

No tak to mám teda radost! nic jinyho na ní nevidim, už mám sebou foťák tak ti ji vemu zezadu hodně zblízka.jo ta N vidie chodí pořád krásně jen ne v novym kompu
tady sou ty fotky:

http://2i.cz/01dcb69c4f
http://2i.cz/10cda78d5e
http://2i.cz/ef325872a1

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

takže... grafika rozhodně musí na reklamaci (jestli ji uznaj), kond je zníčenej (ta žlutá kostička) ale ten čip vypadá spíš statikou spálenej... otázka je, co to způsobilo.. jestli chyba ve zdroji, špatní manipulace... otázka ale, proč nejede ta druhá grafika... můžeš do toho tvého kompu s dát nVidiu i její původní zdroj? jestli to pojede.. jestli jo, tak to nejspíš bude ve zdroji, ale otázka je jestli grafika zničila zdroj (málo pravděpodobné, ale přece), nebo zdroj grafiku (více pravděpodobné, ale shytalo by to víc věcí).. případně, pokud jsi dovnitř bedny nesahal za běhu nebo při zdroji zapnutém v zásuvce....


Poslat nový komentář
Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
CAPTCHA
Toto je spamová ochrana. Prosím věnujte ji plnou pozornost.