UPGRADE starého PC

Dobrý den, předem se omlouvám, že postuji znova tento topic, ikdyž už mi TOBiAS pomohl, ale kvůli zdravotním problémům jsem nebyl doma a nemohl jsem odepisovat a můj topic jste, asi kvůli mému neodpovídaní, smazali. Takže nevím, jakou sestavu mi TOBiAS doporučil. Postnu sem kopii mého topicu:

Chtěl bych se s Vámi poradit o koupi nových částí do mého "miláčka" :p
Rozpočet by měl být cca do 15 000 KČ. Bohužel v dnešní době rychlého vývoje nemám dostatečný přehled o komponentech, tak doufám, že mi pomůžete. PC mám především na hry a filmy, případně na práci s videem. A chtěl bych ho používat na frapsování z her.Komponenty bych měl kupovat někdy okolo Vánoc, tudíž kdyby měly vyjít nějaké produkty až v této době a byly by třeba cenově/výkonostně lepší, tak to není problém.

Moje sestava vypadá následovně:

Skříň - Avance Integra B031
MB - Asus P5B s integrovanou zvukovkou (POŠKOZENÁ=NEMOHU POUŽÍT)
Zdroj - LC Power LC6600-v2.2 Black Giant Silent 600W
Procesor - Intel Core 2 Duo 2,13GHz E6400
Grafická karta - Zotac GeForce GTX 260 896MB
Paměť - Geil 2GB RAM (2x 1024MB) CL4-4-4DDR2-800MHz
HDD - TOSHIBA MK3252GSX 320GB 5400RPM SATA-II
OS - Windows XP Pro (Až bude víc finančních prostředků, tak pořídím Win 7)

Dále bych chtěl poradit LCD monitor do +- 3000 KČ.(nevstahuje se k 15K stropu :p ) Aspoň 19" Full HD 16:9 s vhodnou odezvou na hry. A DVD Mechaniku chopnou vypalovat. Nic extra, něco levného. Mechaniku používám prakticky minimálně.

Ještě jednou se omlouvám a doufám, že mi TOBiAS znovu pomůže :)

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

zde se témata nemžou, pokud neporušují pravidla.. takže prohledej fórum, někde tu ten tvůj topic bude, jen možná zapadlý za novými tématy.. ať tu zybtečně neopakuji slova..

ale jak na to koukám, nejlepší by bylo pořídit novou bednu.. za těch 15-16K by se dala vpohodě postavit, jediné, co snad připadá v úvahu ze současné výbavy je skříň, ale oázkou je, jestli si ten celý PC nechceš nechat jako sekundární fukční celek.. ta skříň je sice hodně kvalitní a vymakaná, ale vzhledem asi dojem neudělá, je to ohavná skříň do kouta pro server nebo WS, domu bych si ji nedal.. ale uvnitř je to profesionální kousek..

WinXP by se zatím použít dal, ale pro plný herní potenciál počítače by to W7 chtělo..
sdroj je kšunt, disk je tragicky pomalý, ramky jsou DDR2, grafika je pomalá, procesor je pomalý..

Obrázek uživatele Honza7331

AAA :) už jsem to našel..neuvědomil si si nick, jaký tu mam.

Je mi jedno jak PC vypadá jde mi o funkčnost :)
Poradil si mi toto:
ASUS M4A79XTD EVO
AMD Phenom II X4 955BE (965BE? 975BE?)
2x2GB 1333MHz CL7 Kingston HyperX
Sapphire HD6870 - až vyjde verze s Vapor-X chladičem v horizontu měsíce
Fortron Black Power 550W
disk nechme
skříň nechme
mechanika SataII DVD-RW LG

Jsem s tím celkem spokojený jen se chci zeptat, jestli se něco nezměnilo respektive jestli neni něco nového co je výhodnější :)

A ještě v minulém topicu si mi neporadil monitor :p tak ještě ten poprosím :p

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

no pokud by se tam dával ten Phenom, tak bych určitě vzal lepší i ten disk, 500GB WDC Black SataII

monitor, co říkáš na http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=61333 ? je sice trošku přes limit, ale určitě to za to stojí.. mám ho a vím o čem mluvím..(ještě mě stál 5400 brrr proč to tak zlevňuje??? to je nefér :)) )

co se bedny týče, možná by, pokud při upgradu za pár let bys byl ochoten měnit i desku, nebylo na škodu vzít ASUS M4A77TD a AMD Athlon II X4 645.. něco by jsi na tom ušetřil, na herním výkonu by moc neubylo, ale na tom výkonu pro střih vydea by se něco odpařilo.. zdroj by také stačil 450W Fortron Black Power..
ohužel v nejbližší době přijde teprve HD6850 s Vapor-X, ale on i ten referenční je poměrně solidní, takže není důvod nekoupit.. eventuelně porovnej cenový rozdíl k lehce slabší HD5850 Vapor-X 1GB

Obrázek uživatele Honza7331

A něco blíže 3K kč? :p Je možné, že na něj budu mít, ale kdyby ne.... abych měl nějakou zálohu.

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

vzhledem k tomu,ž e vím, o čem mluvím,s e to vážně nevyplatí.. ušetříš 700, ale budeš mít monitor, kterej nebude mít FullHD rozlišení, nízkou odezvu, dostatečný jas a vysoký konstrast, nebude mít bohatou konektivitu a žádné zvláštní funkce, bude mít nižší kvalitu zpracování i obrazu.. opravdu to chceš? bych se kousl do ruky a vyndal z kapsy 700..


Poslat nový komentář
Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
CAPTCHA
Toto je spamová ochrana. Prosím věnujte ji plnou pozornost.