Upgrade Pc

Zdravím, chtěl jsem si trošku vylepšit Pc sestavu o grafiku,RAM a HDD s tím se pojí i koupě nové základové desky a zdroje. Chtěl bych se vejít tak do 15k. Grafiku bych vzal asi tohle : http://www.alfacomp.cz/php/product.php?eid=10514007K0BXAPH1SKU klidně navrhněte lepší v téhle cenové relaci ani Radeonům se nebráním. :) U RAM paměti se taky moc nevyznám jestli stačí 8GB nebo mám jít do 16GB ? Dále bych potřeboval doporučit nějákou základovou desku protože se v tom moc nevyznám.HDD sem chtěl 1TB od WB z edice Black myslím že lepší v téhle cenové relaci už není. A nakonec bych potřeboval poradit se zdrojem. Procesor mám AMD Phenom II X4 a grafická karta požaduje asi 450W jaký zdroj by jste mi tedy doporučily ?

Edit: Jak už sem říkal byl bych rád kdyby jste navrhly něco jiného, co jsem napsal je jen orientační :)). (kdyby jste poslaly nějáký odkaz na celou herní sestavu taky by to nebylo od věci (do cca. 20k))

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk
[78280] Upgrade Pc

http://www.czc.cz/aihrp8ed74hfu8dpc3l47hsvbb/seznam
http://www.czc.cz/c6bkg491v6jkcbu562laie8h98/seznam
víc to asi nemusím rozepisovat, že? :-) Phenom II x4 do toho pasuje a pravděpodobně i postačí, pokud je to alespoň 955BE..

Obrázek uživatele DanM
[78281] Upgrade Pc

Myslím že to mi stačí sem teda pro ten Sapphire HD 7870 :) Základovou desku beru teda tu asus EVO.RAM teda vezmu asi taky z té sestavy.CL8 je něják rychlejší než 9 nebo 10 ? Chladič taky zvažuju, no uvidím dle potřeby.Potom, ten Fortron to teda všechno zvládne ? HDD: co tahle 1TB verze je něják pomalejší ? http://www.czc.cz/wd-caviar-black-1tb_3/73404/produkt?q-category-id=f058... A víte někdo jestli v CZC poskytujou montáž ? Popř. nechal si v CZC někdo někdy něco montovat ?

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk
[78282] Upgrade Pc

Dá se uděla ti kombinace, samozřejmě, ty sestavy se liší hlavně o to SSD, a o tu trochu lepší grafiku..
1TB Black je prý podle všech hlučný jako prase, já bohužel měl jen 500GB a 750GB a ty jsou cajk.. Navíc systémový disk se ti nevyplatí zaplnit celý (nebo ho alespoň rozdělit www.pcporadesntvi.cz/jak-rozdelit-pevny-disk-hdd ), takže se spíš vyplatí ten menší.. Pokud plánuješ SSD, (což je moc super věc), tak určitě můžeš vzít velký green nebo blue, které mají lepší poměr cena/kapacita, ale jsou pomalé. Kontrast vůči SSD.
Chladič vem určitě, ty BOXové jsou hlučnější a neefektivní.. Tohle je víceméně základ, byť to pak sestavu prodražuje a jeden ši řekne, že dva litry do chladiče a skříně jsou blbost... Z dlouhodobého hlediska spolehlivosti jsou, a pro komfort také.. Ta skříň je ovšem jen orientační, dají se použít jakékoliv podle libosti oku, pokud udržíš cenovku v rozumné mezi (Jako nejlevnější CM Elite 430)..
V CZC provádí montáž zdarma, ale pokud nejsi úplně levý, vyplatí se ti to složit sám.. Máme tu i pár návodů.. Oni to ti technici v CZC složí, ale s cablemanagementem se nikdo sračičkovat nebude...

Vše je dimenzováno na spolehlivost, takže zdroj sklidem stačí, zvládl by i víc.. Ramky obvykle moc velký přínos v absolutní rychlosti nemají - myšleno ve FPS, ale levnější ramky mají často problémy s kompatibilitou a také po čase začínají mít chyby.. Rychlost se dá relativně spočítat jako poměr taktu a CL, takže jsou na tom skoro všecky stejně, ale každý typ aplikace profituje z jiné z těchto dvou hodnot. Výpočetní počítače mají rády vyšší frekvenci. 1600MHz CL8 je myslím ke dnešku ideální poměr..

Obrázek uživatele DanM
[78283] Upgrade Pc

Áááá :D tak to mi rovnou řekni jaký je rozdíl mezi tím Fx 6200 a Phenomem X4 protože ojebávat to fakt nechci a SSD plus Box plus chlazení to radši koupím celou tu premium sestavu.....takže z těch dvou který na hraní her vychází lépe ???

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk
[78284] Upgrade Pc

Při zozmýšlením nad FX-4170 bych bral spíš Phenom, protože je relativně výkonnější, ale také jedražší a více žere. FX-6200 je malinko někde jinde. Je to "víceméně" šestijádro, ale přitom je to vlastně tříjádro s "pevným hyperthreadingem", což je dáno zvláštní architekturou FX-ek, vhodnějších aktuálně spíš pro domácí a multimediální účely, než na výpočetní aplikace.. Hry bohužel zatím využívají nejvýše čtyři jádra, přičemž v takovém stavu je Phenom lepší jak FX-8***.. U více jader ale můžou ty další jádra filtrovat postranní zátěž, služby operačního systému, případně co se pustí na pozadí, a tak má hra 4, byť slabší jádra pěkně pro sebe..
v tohle případě bych tedy, a to i vzhledem k cenové výhodnosti, vzal FX-6200, ale co jsem pochopil, tak toho Phenoma máš.. Takže řekni jakého.. Ve většině případů ti bude s klidem stačit.. Pokud bys ho ale dovedl za adekvátní cenu prodat, FX-ko bys koupit mohl...

Konkrétně tu sestavu Optimum máme přímo tady (kamarád), zahraje si na tom vše ve FHD, včetně Metra 2033. Ta druhá je spíš o tom SSD, což je šílený boost "výkonu" počítače. Nastartuje to za studena do minuty se vším, HDD se může vypínat a tím ztišit chod počítače, šetřit energii atd. Tak mám svůj desktop (bratr) a notebook. Mám tam SSD se systémem, programy, nejhranějšími hrami a nějaké ty dokumenty. HDD je po většinu času vypnutý a chová se jako "externí disk", skovaný v počítači.. U SSD je bídný poměr cena/kapacita, ale je sekvenčně 3x ryhlejší proti WDC Black, a hlavně u nesekvenčního čtení, nebo čtení fragmentovaných souborů je nespočetně rychlejší, protože nemusí seekovat. Spouštění více aplikací najednou tedy není seekem degradováno a zpomalováno, a to je veliký boost. Stačí samozřejmě menší SSD na systém, základní aplikace a třeba i tu jednu hru. Já mám 90GB a 128GB verze a ta 90GB vcelku stačí..

Na chlazení ale nešetři určitě..

Obrázek uživatele DanM
[78285] Upgrade Pc

Dobře, zkusím to teda celé namontovat sám :D. Přemýšlel jsem nad tím SSD a asi si ho teda pořídím v kombinaci s tím 0,5 TB HDD, Do teď jsem měl HDD jen 256 GB takže myslím že skok na 620 GB je taky dost :DD. Tu MB no nevím, nevím, nemá PCIex a já bych radši nějákou s. Ten Phenom je 965 BE myslím že ty hry pojedou se vším na max. i s tím Phenomem. Procesor si koupím třeba až příští rok nějáký lepší :D. Jinak RAMky a grafiku sem teda vybral z těch sestav tudíž mi zbývá vybrat jen tu MB.
Edit: SORRY,SORRY díval jsem se a AMD desky nepodporujou PCIex 16 v.3 to mají jen intel desky takže myslím že je to jedno teda..ale proč jsou takové cenové rozdíly proč ta ASUS EVO stojí asi 2,6k a třeba Gigabyte GA-970A-D3 jen 1,7k ? jaký je v tom rozdíl co má ta drahší co ta levnější ne ?

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk
[78286] Upgrade Pc

Zaprvně PCIe 3.0 není potřeba - zvyšuje maximální teoretickou propustnost, kdy zatím PCIe 2.0 není pro současné hry, ani karty téhle cenové hladiny limitující. To platí u nějakých dvoučipovek s OC a tahem na nejvyšší skóre v 3Dmarku..
Zadruhé se desky liší v chipsetu - jeho výbavě, podpoře technologií atd. AMD 970 chipset je slušný základ, ale AMD 990X je téměř nejvyšší (990FX má 2x PCIe 16x pro nelimitovaný výkon dvou karet v CF, zbytek je vesměs stejný), a hlavně mí od 970 lepší diskový řadič, který zvládne s toho SSD vydojit maximální výkon.. Dále se pak liší v kvalitě zpracování, kvalitě napájení a efektivnosti (velikosti) chlazení, výbavě v konektorech, slotech, softwaru... Jo, tady ta ASUSka je docela příplatková, ale zase je to deska ověřená a spolehlivá.. A na desce a zdroji šetřit nebudu - neovlivňuje (nezvyšuje) to výkon, ale životnost ano.
Naopak když dáváš SSD, tak se vyplatí klidně vzít pomalejší, ale větší HDD, klidně 2TB Green za stejné peníze... AlespoŇ ten Blue 1TB, to je takový ideál, ale pokud chceš mít rychlé všechny disky a nezáleží ti na velikosti, je to taky na tobě..

Obrázek uživatele DanM
[78287] Upgrade Pc

Takže to SSD spolu s tímto http://www.czc.cz/wd-caviar-blue-ex-1tb/110330/produkt?q-category-id=f05... bude fungovat dobře ( je teda velký ten rychlostní rozdíl mezi tím Black a Blue? protože myslím že 500.- mi už vadit nebude teda pokud ten Black neřve hůře než vysavač :D )

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk
[78288] Upgrade Pc

typicky black dává 150-180 MB/s, blue 100-120 MB/s a green 50-70 MB/s, nejtišší je green, ale já mam blacka pěkně v boxu vyloženym gumovými proužky a nevim o něm... Ale já prvně koupil backa a až pak jsem to nevydržel a přidal ssd..
Jde spíš o to, že za těch 500 můžeš mít další 1TB místa, což je v kombinaci HDD+SSD zajímavější, než rychlost HDD..


Poslat nový komentář
Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
CAPTCHA
Toto je spamová ochrana. Prosím věnujte ji plnou pozornost.