upgrade PC

Zdravím,

potřeboval bych poradit. Mám toto pc http://www.alfacomp.cz/basket.php?items=OXC01CYX01CJO01QLH01RCD01RQY01UF... už 5 let, má ještě cenu do toho nějak investovat, případně co by se dalo vyměnit za lepší....nebo se už raději zaměřit na úplně nové? Byl přikoupen akorát SSD disk, chladič procesoru a grafické karty, jinak odpovídá seznamu. PC slouží převážně na Archicad 12 a občas nějaká hra.
A příjde mi, že už by s tím chtělo něco dělat.

Díky za rady

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk
[88409] upgrade PC

Svého času to byla dobrá sestava, ale teď už se bez výměny procesoru a grafiky neobejdeš. Není to vyloženě blbé, takže pokud ti to stačí není kam chvátat, ale určitě neinvestovat do toho. A samozřejmě SSD půjde do nové sestavy...pokud tato nepůjde třeba někomu v rodině jako to dělám já.

Obrázek uživatele martink
[88410] upgrade PC

Díky...právě že rodiče chtějí pořizovat nový počítač, protože ten jejich už je na odpis, tak jsem myslel, že jim dám ten svůj a já si pořídím nový....akorát nevím moc jak to poskládat. myslel jsem něco takového https://www.alfa.cz/basket.php?items=_1RWR012F17011ZNB011PJ2011CW0012BYA... + ten SSD disk ze stávajícího pc....ale jak jsem to tu pročítal, tak se spíš doporučuje Intel....tak nevím, byl bych rád, kdyby se to vlezlo do 20tis.

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk
[88411] upgrade PC

Tož, 20K není moc velký rozpočet... :( Ovšem doporučím ti Intel. Už jen proto, že ti ten processor vydrží dalších 10 let, protože ten výkon už se prakticky nikam nehýbe a revoluce se nechystá. To dáš ovšem 5K za processor a 3K za desku...
Grafika co jsi zvolil take dnes patří k mainstreamu ale tam si pomůžeš hodně - je 4,5x rychlejší jak tvoje současná grafika. V podstatě jsi to složil pěkně, je to vyvážené, jediným mínusem je neupgradovatelnost - silnější grafiky nebudou k tomuhle procesoru mít moc smyslu...ani s DX12. Holt to prostě za 5 let zase obměníš celé, to je možná I lepší. :)

Obrázek uživatele martink
[88412] upgrade PC

no tak já zas nepotřebuji nějaké herní dělo, těch her tolik nehraju....je to hlavně pracovní stroj, a když si vemu, že mi archicad jede na stávají sestavě, tak na té navržené to bude jen lepší....a za pět let to zas někomu přenechám a pořídím nový:-)....a když by to měl být ten Intel, tak by ta sestava vypadala asi jak? nechat to stejně, jen vyměnit desku a procesor? něco takového? https://www.alfa.cz/basket.php?items=_2N1H012N7A012BYA012F17010WXU011O1X... ...nebo by bylo lepší tady dát i jinou grafiku?

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk
[88413] upgrade PC

Ano, v podstatě stejné. Desku jsi zvolil dobře, ale processor se ti víc vyplatí i5 4460 - jen o 100 MHz pomalejší a turbo take není o moc menší.

Osobně už jsem po těch 15 letech dospěl k závěru, že grafiku od nVidie.
Zrovna v CADech využiješ CUDA... Karta je sice dražší, respective má za stejnou cenu nižší výkon, ale suma sumárum vede.
No a už kontroluje 80% trhu. Doteď jsem tlačil AMD, ale těch 20% už já nespasím, už nemá smysl hledat důvody "proč ne nVidii". Pořád tam jsou, ale už je jich víc "proč ne AMD". Třeba jejich "heeej my jsme první DX12" ovladače pod Windows 10 stojí za hovno.
Takže ti doporučim, připlať si krapet na GTX960, ASUS Strix.

Obrázek uživatele martink
[88414] upgrade PC
Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk
[88415] upgrade PC

Ano, tak je to dobré.
Crucialky mají větší chladič. Jinak ve výsledku je to spíš preference značek. Co do výkonu je vliv paněti minimální.

Obrázek uživatele martink
[88416] upgrade PC

Tak jo, díky moc za pomoc, kdyby něco tak se ještě ozvu, ale myslím, že to můžem brát za uzavřené


Poslat nový komentář
Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
CAPTCHA
Toto je spamová ochrana. Prosím věnujte ji plnou pozornost.