Upgrade PC

Zdravím,
chtěl bych po nějaké dlouhé době ugprade PC. Mám 2 monitory, na PC mám 17 palcový a pak druhý větší na který bych chtěl přejít (budu mít napojený tedy jen 1 monitor), ale mám obavy že se mi například LoL a Archicad budou trochu sekat a u LoLka že mi klesne FPS. Teď mi to jede tak akorát.
1) Moje hlavní priorita je ztišit PC, protože ten můj se mi zdá hodně hlučný
2) Navýšit výkon tak abych si mohl zahrát BF3, Warface, Civ 5, EU5, Warthunder, LoL (jasně, některé hry bych asi spustil v pohodě, ale to mi počítač o něco více hučí, zdá se mi jako by to jelo na doraz).
U toho navýšení výkony nejsem až tak jistý, možná příští rok bych třeba chtšl hrát nejnovější hry a to by byl problém, tak jestli by nešlo mi udělat dvě varianty sestavy PC na ty hry co jsem napsal a pak o něco více výkonější - na hry typu BF4, Witcher 3 atd. Zajímala by mě přibližná cena.
Děkuji mockrát za odpověď.

PS: Omlouvám se zapomněl jsem přidat aktuální sestavu.
Základní deska: Gigabyte GA-MA770-DS3 v2.0
CPU: DualCore AMD Athlon 4850e, 2500 MHz
RAM: 2x Golden Empire CL4-4-4DDR2800 2GB
GPU: ATI Radeon HD 3870
HDD: Samsung HD 160JJ ATA Device

Chtěl bych dokoupit aspoň 500 GB HDD.

Obrázek uživatele kiko261
[83747] Upgrade PC

Sorry, za neskoršiu odpoveď ale ešte uveď zdroj PC (značku koľko je Wattový). Stačí keď otvoríš bočnicu pc skrinky a tam je na zdroji všetko vypísané...

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk
[83748] Upgrade PC

http://www.czc.cz/dhogn796v6jcjb0qlrh96383ad/seznam
http://www.czc.cz/aihrp8ed74hfu8dpc3l47hsvbb/seznam
http://www.czc.cz/c6bkg491v6jkcbu562laie8h98/seznam
Upřímně, volil bych poslední variantu. Navíc, jak to zlevňuje, klidně už bych tam dal i dražší grafiku (HD7950, proč ne),jak si bude pán přát, a jak dovolí peněženka... Ta první je opravdu nejnižší základ, a pod ten se nevyplatí jít.

Obrázek uživatele Nighty
[83749] Upgrade PC

Nikdy jsem si sám nesestavoval PC, a tak by mě zajímalo, čím se při sestavování začíná, jestli se nejprve vybere základní deska pak procesor a grafika a mezi ěmito třemi věcmi musí být kompatibilita (jak se to pozná), HDD je asi jedno na jakou sestavu kupuji, bude snad vždy kompatibilní, platí to i u SSD? Nakonec pak zdroj, podle čeho se ale určuje konečná výkon zdroje 300W nebo 500W ...? V neposeldní a nejdůležitější řadě jaké jsou nejdůležitější sledované parametry u komponentů, proč vždycky někdo doporučuje tento komponent před dalším.
Je tu na tomto webu nějaké téma zabývající se tímhletím nebo nějaký seznam stránek, podle kterých porovnávate kvalitu, cena/výkon komponentů?

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk
[83750] Upgrade PC

Snad jen tolik, že buď si můžeš prolistovat delší starší témata, nebo věřit někomu, kdo už zde napsal téměř 17 tisíc příspěvků (a nepíše si sám se sebou). :-)
Naučit se tohle všechno je na dlouho, a musíš také pravidelně sledovat trh. Proto jsme tu my, kdož to děláme.
Ideální je vybírat všechno najednou, aby to spolu hezky šlo (tzn adekvátně drahé), a aby to bylo kompatibilní. Nejde vybrat desku a pak jí začít osazovat - je potřeba říct si cíl a cenu, podle toho odhadnout správnou grafiku a procesor, a pak to doplnit. Ty seznamy výše jsou podle toho postavené.
Doporučení konkrétní komponenty nebo řad je pak o zkušenostech - pokud 7 let stavím funkční a spolehlivé počítače na deskách ASUS M*A*90X, nemám důvod ohlížet se jinde. Ale rukama mi už prošlo mnoho, a mnohé komponenty mě zklamaly. S těmito mnou doporučenými má ale problém málokdo.
Pevné disky typicky kompatibilitu moc neřeší, všechny Sata jsou navzájem kompatibilní. U SSD je to stejné. Ale třeba u grafik je o několik let modernější grafika trochu problém na starší základní desce, zejména první PCIe2 desky mají problém s PCIe3 grafikami, ale už je mezi nimi také tak 5-7 let...

Obrázek uživatele Nighty
[83751] Upgrade PC

Tak vždycky, když mi odpovíš a poradíš ty, tak jsem rád, neboť jsem četl několik tvých příspěvků a vždy dokážeš o tom pěkně pohovořit, odůvodnit atd a nezpochybňuji tvoje sestavy, jen jsem se nechtěl jenom spoléhat na ostatní a trochu do toho prokouknout. No nic v budoucnu budu teda upgradovat tak se tu určitě poptám:D Proto tu taky chodím, všichni tu v pohodě hned odpoví.

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk
[83752] Upgrade PC

Tak jako já ti o tom pohovořím a třeba tě to naučím, ale zbaští to oběma tolik času, že se to fakt neoplatí. ;)


Poslat nový komentář
Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
CAPTCHA
Toto je spamová ochrana. Prosím věnujte ji plnou pozornost.