upgrade grafiky na CPU E8200

Ahoj,
rád bych vyměnil svoji stávající grafiku (Zotac 9600 GT amp!, jádro 725 MHz, Paměť 1000 MHz (2000 MHz efektivně)) za silnější a takovou, která by "pasovala" k mému procesoru a "neflákala se".

Moje sestava:
CPU: INTEL Core 2 Duo E8200 2,66GHz
(taktovat nechci, vzhledem k tomu, že mám i PC na brouzdání netu, tak nechci vyšší spotřebu) Pouze používám v BIOSU volbu C.I.A.2. - nějaké automatické OC, když CPU potřebuje... nějak tak)
Chladič na CPU- Artic Cooling Alpine 7 Pro

MB: Gigabyte GA-EP35-DS3 - Intel P35
(slot PCI-E x16 je asi ve verzi 1.1, nezjistil jsem přesně; A taky by mě zajímalo, jestli současné grafiky s PCI-E x16 3.0 jsou kompatibilní pro tuto verzi PCI-E)

RAM: 8GB DDR2 800 Mhz

Zdroj: Seasonic 500W

LCD: 22" 1680x1050

Nemůžu se rozhodnout, která grafika by ještě ke stávající sestavě byla nejlepší (nejvhodnější)

Děkuji za rady

Moje tipy:

GTX 550 Ti 1GB
GTX 650 1GB
GTX 650 Ti 1GB
GTX 650 Ti Boost 1GB
HD 7790
R7 260X 2GB

Obrázek uživatele kiko261

Intel core 2duo sú celkom obstojné procesory, čo sa týka výberu výkonnejšej grafiky, plánuješ na tom hrať aj nejaké hry ?
Čo sa týka kompatibility, neriskoval by som kartu s výstupom PCIe 3.0 s doskou, ktorá má slot len PCIe 1.x, neviem či to je vôbec aj spolu kompatibilné o čom pochybujem keďže, medzi týmito jednotlivými verziami je hlavne zmenené (navýšené) napájanie pre grafiky a ide tam vlastne aj o tú priepustnosť... - načo tam predsa dávať kartu PCIe 3.0, ktorá ma vysokú priepustnosť, do slotu 1.x ?!

Čo sa týka výberu grafiky, neviem do akej ceny si ochotný ísť, ale tu som našiel všetky dostupné GTX na alze: http://www.alza.sk/graficke-karty-nvidia-geforce-gtx-pro-hrani/18854530.... s kompatibilným výstupom PCIe 2.0.
Ja osobne som fanda AMD, čiže odporúčam ti ísť konkrétne do tejto karty: http://www.alza.sk/msi-n560gtx-ti-hawk-d472102.htm a sú na tom výkonovo rovnako. Novinky hier si na tom určite zahráš :-) možno aj na ultra detaily, ale záleží to od hry. Čo sa týka zdroju, Seasonic je to dobrá značka a 500W na toto bohato stačí.

Obrázek uživatele pav1

Díky moc za zprávu. V tuto chvíli se jedná o hru Battlefield 3 a 4. Vím, že BF multiplayer je náročný na CPU, se stávající grafikou nV 9600 GT hraji vše na low 1600x900 a jsou místy znát propady fps, CPU jede téměř stále na 100%. Takže bych silnější grafikou trochu ulevil procesoru, a hra by mohla být plynulejší a v nativním rozlišení trochu líp vypadat. Vím, že nejlepší by bylo vyměnit celý PC, ale to v tuto chvíli ještě neplánuji. Peníze na grafiku 3000-3500,- Kč.

S tím PCI-E jsem dnes našel toto na zahr. forech (2013) (citace):
- P35 nemá PCIe2.0, gigabyte GA-EP35-DS3 je chipset (P35), který má pcie1.1
- deska s chipsetem p35 je max propustnost pci-e x16 8Gb/s a u P45 pcie 2.0 je 16Gb
- Dnešní grafiky nevyužijou ani těch 8Gb/s. Jedinou výhodou pcie 2.0 je, že tam jde víc šťávy takže u některých karet odpadá přídavné napájení.
- Vše bude fungovat! 2.0, 3.0 bude mít o něco rychlejší sběrnici a podpoří rychlejší propustnost dat, ale karty a sloty jsou vzájemně kompatibilní!
- Nějaký propad výkonu kvůli limitaci rychlosti dat přes PCIe tam je, ale je zanedbatelný a v jednotkách %
- Stejně jako 2 GB VRAM v GPU nižší střední třídě nemá význam, protože ta grafika jako taková je slabá a nedokáže tu paměť využít. Když už 2 GB VRAM, tak v silnější grafice, ale opět s ohledem na prosesor (bottlenecking CPU)

**

V AMD grafikách se neorientuji a jelikož s 9600 GT jsem neměl jediný problém, tak zatím preferuji opět nV.
Ta 6870 je výkonem stejná jako GTX 560 Ti, ale to už je k mému procesoru asi hodně. Pokud jsem uvažoval jako o svém maximu 650 Ti, tak 560 Ti je výkonem výš... nebo fakt nevím, jestli by to k mé sestavě bylo OK. Každopádně se na ty karty ještě podívám.

Obrázek uživatele kiko261

Tým, že dáš do PC lepšiu grafiku, ktorá tieto hry bude zvládať síce lepšie, procesoru na vyťažení neuľavíš...inak pokiaľ máš vysokú záťaž procesoru aj pri bežnom používaní tak naozaj odporúčam PC prejsť konkrétne touto jednorázovkou: http://www.eset.com/cz/online-scanner-popup/ .
Čo sa týka toho, že niektoré dnešné grafiky ešte nevyužívajú plný potenciál PCIe 2.0 to je pravda, ale tu skôr ide o to napájanie týchto slotov ako som povedal Pci 2.0 je spätne aj dopredu kompatibilná aj vďaka priepustnosti a aj vďaka napájaniu. Pozrel som si teraz aj ja nejaké fóra o tej kompatibilite a našiel som, že už nejaký odvážlivci skúšali práve kompatibilitu PCIe 3.0 GPU s 1.0 na doske, tak vraj to šlo ale aj strácalo na výkone ale osobne ti toto neodporúčam.
Čo sa týka toho cenového stropu našiel som staršiu GPU od Nvidie (výstup PCIe 2.0), ktorá dosahuje naozaj dobré "skóre" v porovnaní s GTX 650 TI - je to skoro rovnaký výkon, odpovedá tomu aj takmer zhodná cena.
http://www.alza.cz/gigabyte-n460oc-1gi-d503423.htm -ako môžeš vidieť len servisovaná stojí skoro 3500kč, je to naozaj dobrá voľba.

Obrázek uživatele pav1

Jo je to vážně zajímavé.. Jo procesor v BF pojede na plno i s lepší grafikou. Vysoká zátěž procesoru je jen při hraní, v klidu je OK. Vše by prý jít mělo, pouze karta nepojede na svoje maximum, jinak by neměl být problém.. Tady se to taky řešilo..
http://www.overclock.net/a/the-final-answer-to-the-controversial-pcie-x1...

Tak a teď nevím, jestli to mám zkusit nebo nechat být a koupit starší kartu pro pci-e x16 2.0.
Většinou, když dělala karta problémy, tak byl na vinně slabý CPU a silná grafika. Na 1.1 silná grafika nepojede na plný potenciál, u lowend grafiky je to zanedbatelné. Jinak jsem na forech žádné problémy nečetl.
Tady třeba není žádný velký rozdíl mezi šířkou pásma x16 1.1 a x16 3.0
http://www.techpowerup.com/reviews/Intel/Ivy_Bridge_PCI-Express_Scaling/...

Ještě se rozhodnu, 650 (Ti) se mi líbí svojí spotřebou, a možná udělám to, že ji koupím, vyzkouším a kdyby byly problémy, tak ji do 14dnů vrátím. Ale myslím si, že by to jít mohlo, tato karta málo žere a pci by jí mohlo stačit. případně pak půjdu do nV 550 Ti nebo 460 (k té 460, bude na ní procesor ještě stačit?)
Nebo ještě které AMD karty k mému procesoru?
Psal jsi, že osobně nedoporučuješ to zkoušet, máš nějaký zkušenosti s tím?

Kdybys něco někde zjistil, co se týče pcie 1.0, 3.0, můžeš hodit info, budu rád.
Každopádně já, pokud něco vyzkouším, tak sem pak napíšu.

Obrázek uživatele kiko261

Ten CPU zas nieje nejaká lowka, do pohody ti tam tie uvedené grafiky budú šlapať, je ale pravda, že už na tieto novinky hier sa chodí minimálne s nejakou i3 alebo fx 4300 hlavne kvôli požiadavkám hier :-) . Čo sa týka tej spotreby, zas tak strašné to nieje preto ti aj odporúčam túto kartu: http://anandtech.com/bench/product/859?vs=781
Čo sa týka konkrétne tejto kompatibility, skúsenosti s ňou nemám, ale ak je tam tá možnosť vrátenia do 14dní, tak za vyskúšanie nič nedáš, pri najhoršom sa ti nezapne PC ale podla týchto rôznych fór to ide...
Ak to teda vyskúšaš a budeš sa stým chcieť podeliť tak kľudne napíš aj sem do tohoto topicu :-) .


Poslat nový komentář
Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
CAPTCHA
Toto je spamová ochrana. Prosím věnujte ji plnou pozornost.