Upgrade - Grafika

Zdravim, po novém roce, nebo možná už před vánocema, mam v plánu koupit si novou grafiku. teď mam 570 GTX, i5-2300 procák ( http://www.czc.cz/intel-core-i5-2300_2/85281/produkt ), základka ( http://www.czc.cz/msi-p67a-c43-intel-p67/85191/produkt ). Plánuju si koupit GTX 970. Chtěl bych se zeptat, jestli to v pohodě sedne do základky, jestli se využije plnej výkon té grafiky (zdali ji nebude brzdit procák). A ještě jakej typ té 970, jestli klasickou, nebo MSI,GIGABYTE,GAINWARD,ASUS atd.. Předem díky za odpovědi.

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

No deska není žádná sláva, ale brzdit výkon by neměla, je tam "správný" chipset. Procesor s klidem utahne drtivou většinu her. 970 je sice možná krapet přestřelená, ale konec konců blbej kup to není.

Obrázek uživatele Anonymní uživatel

No, přece jenom už je to 3 roky starej počítač... co myslíš tím, že je přestřelená? A ještě jakej typ té grafiky koupit? MSI,GIGABYTE,GAINWARD,ASUS atd..

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

MSI je shit. Dal jsem jim šanci a lituji jak nikdy. Nicméně, pokud chceš zůstat věrný... http://www.czc.cz/msi-gtx-970-gaming-4g/160231/produkt protože grafika je málokdy horší než deska MSI.
Jinak ASUS http://www.czc.cz/asus-strix-gtx970-dc2oc-4gd5/160226/produkt prostě nezklamal za 14 let...

Obrázek uživatele Anonymní uživatel

Ok. Díky za tipy a info. Je v nich nějakej rozdíl?

Obrázek uživatele leonidasik

Jen typ chlazení a malej rozdíl v taktech?

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

MSI tvrdí, že zvládne vyšší takty, ovšem pozor - jádro se řídí samo mezi základním taktem a "boost" taktem dle teplot jádra - pokud se ohřeje, sníží takt. MSI má větší a tedy možná tišší větráky, ale ve výsledku jsou ty chladiče nastejno. Rozdíl je ale ve výrobci, ve výrobních postupech a v kvalitě. Je to sice čistá spekulace, ale MSI mě zklamalo pokaždé. Rukami mi projde dost komponent a ASUS je pro mě symbol spolehlivosti. Já vůl jsem si tentokrát koupil desku od MSI. Taková blbost.


Poslat nový komentář
Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
CAPTCHA
Toto je spamová ochrana. Prosím věnujte ji plnou pozornost.