upgrade

Zdravím, chtěl bych vylepšit své stávající PC tak, abych na něm mohl hrát bezproblému nejnovější hry. Podmínka je jediná, aby to stálo co nejméně peněz.
Nyní mám:

CPU: AMD 5000+
GK: HD 4670 512mb
RAM: A-DATA 4GB DDR2 800
zákl. deska: Gigabyte GA-M56S-S3
zdroj: 400w lc power

Přemýšlel sem o HD 7850, jeví se mi to jako dobrá volba. Akorát nevím jestli v 1GB nebo 2GB verzi. Výměnu zdroje a procesoru beru také jako nutnost. Zdroj nevím jakej, ale 500w by na to měl v pohodě stačit? Procesor sem vybral AMD Phenom II X4 965 Black Edition . Dálší má otázka se váže k základní desce. Tu desku co momentálně mám, tak podporuje socket AM2. Tenhle procesor je socket AM3. Chápu dobře že budu muset kupovat také novou zákl. desku?

Díky za vaše odpovědi.

Obrázek uživatele sasha.cz
[76627] upgrade

Ahoj, v podpoře procesorů uvádí výrobce i Phenom. http://www.gigabyte.cz/products/page/mb/ga-m56s-s3_1x/
Po upgrade biosu by to mělo jet....ale Ramky DDR2, celkově ta deska je zastaralá, koupil bych novou. Do téhle byc se už bál cokoli nového strčit. Jaký je cenový strop upgradu?

Obrázek uživatele Anonymní uživatel
[76628] upgrade

Strop sem si určil kolem 8000,- korun. S tím že pokud by bylo nezbytně nutné ho přesáhnout, tak bych to udělal.

Obrázek uživatele sasha.cz
[76629] upgrade

No, když budeš kupovat novou desku, potřebuješ paměti. Zdroj je jasnej + grafika. Takže vlastně komplet :)
Snažil jsem se šetřit kde se dalo, co na tom budeš chtít hrát? Co máš za monitor?

Obrázek uživatele Anonymní uživatel
[76630] upgrade
Obrázek uživatele sasha.cz
[76631] upgrade

Tak jako poběží to, ale deska je mizerná proti Asusce...Deska je základ, PC pak může být nestabilní, zamrzat, restartovat atd. Ramky buď ty Kingstony nebo Corsair....Patriot nebrat. Tu grafiku určitě tu co jsem postnul já, je to OC a 2GB verze...rozdíl v celé sestavě je už jenom nějakých 600,- to už není taková hrůza..

Obrázek uživatele Anonymní uživatel
[76632] upgrade

Díky za pomoc. Zdroj vezmu asi seasonic jak sem ukazoval. Vyjde mě o něco levnějc. Ramky ty kingstony, ale asi v 2x 4GB verzi.

co ale nevím, jakej je rozdíl mezi tou 1GB a 2GB verzí? Ta 2GB bude výkonnější?

Obrázek uživatele sasha.cz
[76633] upgrade

Výkonnější je díky tomu že je od výrobce přetaktovaná, 2GB je dobrá rezerva do budoucna, je to dobrá volba v poměru cena/výkon, když je rozdíl pár stovek.

Obrázek uživatele Anonymní uživatel
[76634] upgrade

Tak nakonec asi takhle. Bude to stačit v pohodě na dnešní hry?

http://www.alfacomp.cz/php/basket.php?items=_192T011PMC010U710119GS0118B...

Obrázek uživatele sasha.cz
[76635] upgrade

Bude, ale tu desku bych vzal tu Asusku ;)

Obrázek uživatele Anonymní uživatel
[76636] upgrade

Jo jo, četl sem si negativní recenze na gygabyte a jdu do té Asusky. Přemýšlím že si přikoupím chladič na CPU, jelikož budu chtít určitě taktovat. Akorát nemůžu mít žádný velký hovado, skříň mám tuhletu: http://www.czc.cz/coolermaster-elite-330-rc-330k-kkn1-g/55597/produkt

Takže bych potřeboval spíš něco menšího a výkonnýho. Zaujalo mě např.: http://www.czc.cz/coolermaster-vortex-plus/78714/produkt?utm_source=heur... .

Co myslíš? Jinak díky za rady.

Obrázek uživatele sasha.cz
[76637] upgrade

Skříň je v pohodě, chladič vem http://www.czc.cz/gelid-solution-tranquillo-revize-2/94405/produkt chtěl jsem to hned navrhnout, ale šetřila se každá korunka :)

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk
[76638] upgrade

Se zájmem jsem sledoval, co stvoříte, a vypadá to k světu. Jen doplním, že 2GB grafika má výhodu ve FullHD a vyšších rozlišeních, kdy je pokles výkonu menší. A do budoucna by to snad měla být výhoda ještě větší. Cenový rozdíl je malý, OC varianta navíc hodně znatelně zvedá takty (můžeš nonOC přetaktovat, a dosáhneš i vyšších taktů, ale bez záruky), čili výkon.

chladič určitě Tranquillo, ale cena poroste. Vzal bych ovšem skříň alespoň CoolerMaster Elite 430. Cenový rozdíl komentovat nebudu, ale vypadá více k světu a je pevnější a větší. U té tebou zvolené ti nezaručím, že se tam Tranquillo vleze, u 430tky ti to zaručím...


Poslat nový komentář
Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
CAPTCHA
Toto je spamová ochrana. Prosím věnujte ji plnou pozornost.