Toshiba L500-1QE Satellite

Prosím, máte někdo zkušenost s tímto notebookem, můžete hodnotit?
Zajímá mě hlavně spolehlivost, měl by být jakýsi "náhradník" v domácnosti za stolní PC. Hraní her není jeho úkolem, hlavně internet, kancelářské práce a video (i střih). Předem děkuji za názory.

Obrázek uživatele tatik

Nemám sice Toshibu, ale řekl bych to takto :
Spolehlivost. To je takový "oříšek". Devět uživatelů vám řekne perfektní a vy budete desátý a chytnete nějaký problematický kousek. Tím nechci hanit Toshiby, ale mám na mysli každou značku. Svým způsobem je to o štěstí. Na druhou stranu, notebook se stává spotřebním zbožím. Mě jede notebook 24/7 na plný výkon grafika i CPU, nějaký ten pád na zem ..., a dnes počítám s výdrží tak 3-4 roky. I když teď mi odešlo čidlo na měření teploty CPU a to ho mám 8 měsíců. Prostě si nevyberete.
Pro domácí použití (internet, pošta, nějaký ten komunikační program, kancelářský balík, prohlížení fotek a videa) snad dnes již v prodeji nenajdete nový notebook, který by toto nezvládl. Stejně tak by tento kousek měl zvládnout i střih.
Vím, že odpověď je značně obecná, ale skutečnost je opravdu taková.

Obrázek uživatele Peca

JJ náhoda je blbec, ale stává se to u všeho.
Toshiba obecně patří mezi ty lepší výrobce notebooků nicméně tento je dost slabý a za tu cenu se dají sehnat lepší. Napiš maximální cenu investice a něco vybereme.

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

zde je případ, kdy bych se zaměřil na využití silného procesoru v kombinaci s Intel HD grafikou, co bude v něm (procesor Core i5/i7)

ohledně značek patří Toshiba mezi lepší, ovšem není dobré hodnotit podle jednoho modelu, ale říci ci základní požadavky (chybí nám cena) a podle toho se budou hledat ještě výhodnější nabídky..

Obrázek uživatele saint3
[45415] Cena modelu

Uvedený model můžu koupit za 13007,- včetně DPH.. a navíc (což je pro mne veliké plus, protože s internetovými obchody nemám dobré zkušenosti) si ho sice objednám přes e-shop, ale vyzvednu v kamenné pobočce a tam mi ho i předvedou před převzetím.
Není pro mě nijak moc důležitá výdrž baterie, protože bude převážně používán doma na stole, spíše nízká hlučnost, aby se nepřehříval, výdrž kloubů displeje..
Co se týká kvality procesoru a grafické karty, v tom se opravdu neorientuji..

Obrázek uživatele Peca

Jestli bude ležet na stole, tak proč nekoupit stolní PC, bude to výkonější.
Dej sem link na ten eshop a mrkneme co tam ještě mají. Takže chceš to kolem těch 13k?

Obrázek uživatele saint3

No my už jeden stolní máme, ale nějak se u něj nestačíme vystřídat... a tolik místa, abychom měli 2 stolní PC v obývacím pokoji nemáme, notebook může být ve skříni a v případě potřeby jej vytáhnu. Do dětského pokoje dát PC nic neřeší, protože večer, kdy na počítači nejvíc děláme už děti spí a budili bychom je. Z toho důvodu notebook.
Koupila bych ho tady: http://www.hobbyelektro.cz/pocitace-kancelar/notebooky/

Obrázek uživatele Peca

No jestli trváš na tomto ehopu a do těch 13k, tak tam asi není nic lepšího než ta Toshiba. Výběr nic moc, internet a kancelářská práce není problém, ale na střih videa to moc není. Zaleží co myslíš tím stříháním, jestli nějaký MovieMaker, tak to vklidu. Jestli trochu profesionálněji, tak by to chtělo něco lepšího.

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

přidávám se na Pecovu stranu..


Poslat nový komentář
Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
CAPTCHA
Toto je spamová ochrana. Prosím věnujte ji plnou pozornost.