TICHÝ pc

Dobrý den,
doufám, že už se to tu nikde neřešilo, jelikož se mi to nepodařilo v příspěvcích najít...

Každopádně, mohli byste mi prosím poradit, jaký koupit pc, aby byl co NEJTIŠŠÍ?

Je mi jedno, jestli to bude klasický stolní počítač, all-in-one nebo notebook. Potřebuji jej na práci doma, průměrně u něj sedím cca 7-8hod denně a ze současného hlučného notebooku se mi brzo rozskočí hlava.. :-) O výkon ani moc nejde, jelikož ho mám jen na práci v Microsoft Office a internet. Cenově bych byla ráda cca do 15tisíc.

Případně děkuju za rady, po jakých pc se mám koukat.

Obrázek uživatele andrealin
[80356] TICHÝ pc

Jde mi hlavně o to, jestli jsou počítače all-in-one dobrou alternativou na práci doma nebo je to jen módní záležitost..? Jaký na ně máte názor? Díky :-)

Obrázek uživatele mmfmoc
[80357] TICHÝ pc

Pokud nehodláš PC nikam přenášet, postavil bych klasické stolní PC. Je možné ho nakonfigurovat na co nejnižší hlučnost. Podle tvého dotazu soudím, že si ho nejspíše necháš někde složit. Volil bych tedy:
http://www.czc.cz/f631sf5kroh898b9flbgejjj6b/seznam
Je tam potřeba udělat pár úprav, ale to ti všude udělají v rámci složení sestavy. Ve skříni vyměnit 2 původní ventilátory za Noctua NF-P14 FLX s redukcemi ULNA. Z chladiče CPU sundat ventilátor (uchladí se pasivně).

Potom tento počítač bude tak tichý, že nebude vůbec slyšet. Možná by ještě chtěl disk dát do tlumícího rámečku.

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk
[80358] TICHÝ pc

Defacto můžeš rovnou dát SSD. Předpokládám, že hodně dat tam nebude. Dalo by se to navíc asi udělat komplet pasivní, ale to by vyšlo draho. Samozřejmě ten desktop nebude hučet jako notebook snad nikdy, ale tady by víceméně stačila skříň klasické konstrukce, kde by zdroj nad procesorem odsával ze skříně, a zbytek by byl pasivní.. To tu vpohodě stačí.. Ze skříní mě napadá CM Elite 310..


Poslat nový komentář
Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
CAPTCHA
Toto je spamová ochrana. Prosím věnujte ji plnou pozornost.