tablet - rozpoznání textu

Ahoj,

prosím o radu - chtěla bych si koupit tablet, který umí rozpoznávat psaný text, tj. abych si mohla psát poznámky stylusem a pak s nimi pracovat v podobě tištěného textu. Umí to některý? Je lepší s Windows nebo Androidem?
Nevyznám se...

Díky za odpověď
MG

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

Bohužel v tabletech se nevyznám a nemám je rád, ovšem jsem si téměř jist, že samotný tablet to neumí žádný. Bude potřeba si k němu opatřit (nejspíše placený) software, něco jako OCR právě na rozpoznání písma. Ale musela by jsi psát tiskace, nikoliv psace, protože to asi nepozná valná většina softwaru..

Obrázek uživatele Anonymní uživatel
[60247] Lq

Děkuju za odpověď.

Právě jsem to zkusila s MS One Note, který písmo rozpozná i psací. Takže by stačil třeba tablet Acer Iconia Tab W501, ale právě nevím, jestli by třeba tento tablet zvládl One Note. Nemyslím kapacitní nároky, spíš HW možnosti - jestli se prostě dá na něj psát.

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

No tablety nejsou nic extrémně výkonného, takže ti nemohu zaručit, že to ten tablet utáhne. Nikdy jsem to neviděl v akci.. Doporučil bych dojít do nějakého showroomu a ten tablet si vyzkoušet, personál ti určitě vyjde vstříc při zkoušení této aplikace..

Obrázek uživatele Anonymní uživatel

tomu rikam poradna, a tablety nic vykoneho?
Pane Bohunek vy jste asi treba tu zminovanou ikonii nevidel ze? Protoze takovych nesmyslu jsem dlouho necetl.
Tak vyse zmineny tablet je velice vykony kupodivu jsou na nem W7 slusne svizne.
Takze odpovim za vas.

Pani Marcelo. Stejne jako pan Bohunek nemam zkusenosti, ale na rozdil od pana Bohunka se v PC skutecne vyznam. Avsak nemam uplne informace a nepatral jsem po nich tolik.

Acer Iconia Tab W501 je velice vykony tablet, ocekavam ze se na nem bude moci provozovat i Windows 8.
Ohledne zaznamu textu chce prakticky vyzkouset stylusem zda dotykova vrstva obrazovky tabletu na nej bude reagovat. Jelikoz mame kapacitni a rezistivni a u jednoho znich nelze. Pokud si jeste pamatuji tak u kapacitniho stylus nelze pouzit a reaguje jen na prsty presneji kuzi.

A software na rozpoznani pisma bude nutne nainstalovat, jiste se najde na internetu i nejaky software ktery umoznuje zdarma prevod.

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

Děkuji za uznání, pane radši anonymní.
Ono jedna věc je provádět čistý záznam - to vidím i na klasických počítačích s dvoujádrem a obyčejnou grafikou, jak se písmo vámi nakreslené objevuje až sekundu za realitou. Natož pak, aby tohle zařízení provádělo OCR. Pokud jste někdy OCR nástroj použil, víte jak dlouho processuje jednu hloupou A4ku tištěného textu.
Použil jsem tedy nástroj systému Windows pro psaní matematických vzorců, svůj tříjádrový procesor podtaktoval na 800 MHz (stále o moc silnější, než cokoliv v tabletu roku 2011) a začal psát myší. I na takovémhle procesoru si aplikace rozpoznání textu začala brát až 20% cpu, což mi přijde tak trochu za možnostmi tabletu. Ale nikdy jsem jej neměl.

Ale tím, že má proti desktopu (třeba ve škole se SmartBoardem, kde jde obraz sekundu za "fixem") výkon miniaturní a rozhodně nerozběhá klasické windowsowské aplikace, náročnější, než Skype atp. Ono provozovat na něm samotný systém není problém, Win7 ani Win8 nejsou náročné, ale ty aplikace už poměrně jsou, zvláště rozpoznání textu, které bude okleštěnému procesoru dělat problémy si myslím ještě víc. Asi si jej zajdu vyzkoušet.


Poslat nový komentář
Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
CAPTCHA
Toto je spamová ochrana. Prosím věnujte ji plnou pozornost.