systémový disk (*VYŘEŠENO*)

Ahoj, kupuji nový HDD a chtěl bych poradit který... uvažuji nad WD CAVIAR BLACK 1TB, nemá někdo s tímto zkušenost (hlasitost,vibrace)?

Obrázek uživatele Peca

Pokud systémový, tak ten Caviar Black ale 500G. Vysokokapacitní přidávej pak jako datové.

WD Black jsou rychlé a spolehlivé disky. Je to to nejlepší co zvolit na systém pokud nechceš platit jak mourovatej za Velociraptor či SSD.

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

přesně tak... na data si pak dej velkej a pomalejší Caviar Green atd..

Obrázek uživatele sheriff

A nebyla by škoda tý 64MB vyrovnávací paměťi? (500 má jen 32MB) a cenový rozdíl je jen 800,-... a jak se říká časem je každý disk malej

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

ty chceš rychlejší systémák hlavně kvuli rychlosti... čim větší je disk, tim pomalejší to bude,a ž se to začne plnit.. těch 500GB je bohatě dostačující pro všechny programy a hry, když se správně rozdělí (přečti si www.pcporadenstvi.cz/jak-rozdelit-pevny-disk-hdd ).. i datová část tam klidně může být pro ty častější data a pro klasická data jako filmy, instalačky her a programů volit další sekundární disk..

ta vyrovnávací paměť by znát byla, ale ve chvíli, kdy bude disk plný bude pořád pomalejší, než tao 500GB.. prostě.. jak to říct... jako systémák dycky co nejmenší disk, ale vzhledem k poměru cena/velikost se nevyplatí kupovat cokoliv menšího než 500GB.. a jako sekundární pak třeba 1500GB WD Caviar Green RS, který mám já..

Obrázek uživatele sheriff

Jo to zní rozumně, objednáno, děkuji.