Stolní pc - 20k - ne-herní

Ahoj, chtěl bych si poskládat nové stolní pc (pouze bednu), ideálně do 20k, ale s max cenou se v případě potřeby dá hýbat. :) Z minulosti mám dobré zkušenosti s AMD, ale intelu bych se nebránil. Taky mám k dispozici HDD od WD 3TB na data (takže ten není potřeba kupovat), ale na systém bych chtěl SSDčko. Časem počítám s pořízením ještě jednoho většího disku, takže by to asi chtělo nějakej lepší zdroj co tohle všechno utáhne.

To pc by bylo jednak na hry (méně náročné - jako csgo, nebo lol), takže nechci moc utrácet za grafiku, když se dá přidat jinde. Co tam poběží občas bude web server a hodně procesů. PC pobeží tak 10h/den, takže by to asi chtělo nějak vymakat chlazení a aby to nebylo hlučný.

Mohl bych si na czc něco zkusit seskládat sám, ale jde o to, že bych nevěděl co a proč tám dávám, jelikož hardware moc nesleduju. Takže díky jestli jste dočetli až sem a měli by jste zájem poradit. :)

Obrázek uživatele Anonymní uživatel

Ahoj,

zajímavé zadání. Určitě něco vymyslíme. Napíšu večer.

Do té doby prosím o informaci, zdali by jsi byl ochoten uvažovat i o platformě Intel. Obecně sice doporučuji AMD, ale v tvém případě cítím (na základě tvých požadavků), že by pro tebe Intel mohl být vhodnější.

Rovněž potřebuji znát tvé nároky na skříň. Má být velká/malá (jinými slovy jaký chceš formát základní desky), decentní nebo designově ulítlá, s prosklenou bočnicí nebo ne...apod. Ať je od čeho se odrazit...

Zatím

Obrázek uživatele Mykybo

Na designu ani na velikosti mi nezáleží , akorát aby tam bylo dost místa na případné přidání HDD. Jak jsem už psal, tak intelu bych se nebránil, ale nějak tak mam zažito, že u něj se akorát zbytečně připlácí za značku, ale třeba to tak vubec neni.

Obrázek uživatele Anonymní uživatel

Zdravím,

tak zde předkládám první, "NAPÁLENOU" verzi košíku":

http://www.czc.cz/153806,139368,176319,164760,176326,165649,160966/kody

Je to postavené na platformě Intel nejposlednější generace, která se vyrábí již 14nm procesem.

Veškeré komponenty jsou z oblasti vyšší střední třídy, neboli z kategorie enthusiast. Je tedy možné ubírat takřka všude, pokud bude třeba (méně GB RAM, méně Wattový zdroj, levnější skříň, atd...) :)

Určitě se ptáš, kde je grafická karta. To co hraješ a to co plánuješ s počítačem dělat dedikovanou grafiku nepotřebuje. Vybraný procesor obsahuje Intel HD 530, který tebou zmíněné hry rozjede na max detaily ve fullHD na 60-80 FPS.

S touto sestavou je zajištěn maximální výpočetní výkon (i díky možnosti dále taktovat procesor), vynikající chlazení při omezení hluku komponent a zkrátka a dobře nekompromisní kvalitu na spoustu let dopředu.

ALe něco to stojí :D

Dej vědět, pokud bys měl zájem o konzervativnější sestavu na platformě AMD. Případně dej vědět jiné poznámky...

Obrázek uživatele Mykybo

Čus, sorry že jsem neodepsal dřív. Vypadá to hodně slušně, ale jestli bych tak silnej procesor využil. Další věc, je nějakej důvod kupovat case za 3k, misto třeba 1.5k? Zdroj i Ramky bych nechal silnější. Souhlas že samostatnou grafickou kartu nepotřebuju, ale planuju mít 2 .. nebude s tim problem?

Obrázek uživatele Anonymní uživatel

Ahoj,

Jak jsem již uvedl, je to TOP sestava, šetřit se dá všude.

Ano, určitě lze mít skříň za 1,5K, ale odnese to kvalita zpracování a s největší pravděpodobností na to navázaná tichost, chlazení a snadnost a úhlednost buildu. To ale neznamená, že to nejde jinak! Sám rád stavím se Zalmanem za 1.2K v pohodě buildy, jen nejsou tak vymazlené :)

Ano, procesor je to drahý, ale jako jediný je v šesté generci u Intel odemčený a lze jej taktovat a tudíž jít naproti tvému požadavku náročného multitaskingu.

To s těma grafikama nechápu :( Ty dedikovanou grafiku nepotřebuješ a přesto chceš mít dvě? Asi něco přehlížím...zkus mi to vysvětlit, jak je to myšleno. Potřebuješ teda grafický výkon nebo ne? To je dost zásadní otázka...

A jak říkám, jsem připravený poskytnout alternativní sestavu na AMD, která bude sice hozená do mainstreamu, zato ale u ní nevykrvácíš a zvládne 90 procent toho co výše popsaná ... :-)

Obrázek uživatele Mykybo

2 monitory* novej android ma novy funkce pri psani a jeste jsem si na to nezvykl.

Jeden monitor mam, samsung syncmaster A něco, přemýšlím jestli dokoupit jeden, nebo koupit 2 novy a ten stary dam dal do rodiny. :) Případně jaký bys vybral. (Ten co mam ted je 24'')

A klidně pošli jak bys to postavil na amd,pak si to projdu a rozmyslim. :)

Obrázek uživatele Anonymní uživatel

Tak jsem zpět :)

zde je výtvor číslo 2:

http://www.czc.cz/160966,164627,74749,164760,133910,158730,170687,174049...

Hlavní body této sestavy a čím se liší od té předchozí:

1/ (Podstatně) levnější, nicméně plně funkční a odzkoušená skříň. Neudělá takovou parádu, bude o trochu hůř chladit, ale celkově je to deal...(Pozor, přední chladič má z výroby modré LED podsvícení)
2/ Osmijádro od AMD. Jeden by si řekl, že osmijádro je přeci víc než čtyřjádro (od Intelu, které jsem měl v sestavě č. 1). Realita je samozřejmě taková, že onen čip od Intelu je lepší než tento od AMD. Na druhou stranu ale ne o moc...a tím myslím NE O MOC. Ale je dvakrát levnější :) Což poskytuje prostor osadit case dedikovanou grafickou kartou...viz. dále...
3/ Trošku jiný zdroj. To spíš jen pro ukázku alternativy. Jedná se zkrátka jen o jiný, velmi spolehlivý a účinný zdroj. A ano, 520W bude na tuto sestavu stačit...
4/ Deska a paměti...přizpůsobeno platformě AMD...solidní kvalita za solidní cenu...
5/ Samostatná grafická karta :) - WOW, tak teď už se jen nebát spustit i něco jiného než CSGO a LOL. Ne vážně, šlo o to vyvážit grafický a výpočetní výkon a poskytnout jakousi rezervu pro budoucí použití za rozumné peníze. Samozřejmě (levnější) variantou, zcela funkční pro tvé potřeby, by mohlo být i použití nějakého APU řešení od AMD (např. A10-7850k) a nahrazení procesoru a grafiky jedním kompaktním celkem, ale tam je na můj vkus až přílišný kompromis ve výpočetním výkonu procesorové části čipu.

Uvedená sestava, jakož i jednotlivé uvedené varianty samozřejmě podporují dual display (2 monitory).
Co se výběru monitorů týče...to nechám na tebe...tam je to čistě o preferencích každého uživatele (grafika/věrnost a hloubka barev, filmy/rozlišení a poměr stran, hry/doba odezvy, pozorovací úhly atd.) a já ty tvoje neznám. V každém případě za sebe dodám, že kdo jednou zkusil rozšířenou pracovní plochu, nechce už jinak...takže min 2 monitory určitě doporučuju...

Tak co ty na to? Zamotaná hlava a potřebuješ ještě něco dovysvětlit nebo takto stačí? :D

Obrázek uživatele Anonymní uživatel

Ze zkratky league of legends mi to udělalo řehtajícího se smajlíka :D


Poslat nový komentář
Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
CAPTCHA
Toto je spamová ochrana. Prosím věnujte ji plnou pozornost.