stavba htpc nebo hotovka

Dobrý den,
protože na mojí tv přestaly fungovat všechny aplikace vč youtube, na které se občas dívám, tak se chci poradit jestli má cenu koupit "hotovou krabičku" na androidu (např.openhour chameleon), nebo si postavit htpc.
Nechci na tom hrát žádné hry, jen internet.....youtube.....a bylo by vhodné, kdyby nový stroj nahradil mé staré mmc.
Hotovou krabičku jsem si vyhlídl zmiňovaný openhour chameleon, jen mi docela vadí, že nejde dovnitř vložit HDD.
[urlhttp://www.umax.cz/open-hour-chameleon-4k-tv-box-dual-os-wifi-bt/[/url
Víc by mé požadavky splňovalo HTPC, ale dal jsem si finanční strop cca 5000 kč.Myslím si, že nemá cenu stavět žádné dělo, které bych asi stejně nevyužil.
Kdyby někdo dokázal ze zkušenosti poradit mezi těmito deskami, byl bych rád.
[/url]http://obchudecek.cz/detail.php?zbozi=V61485_asrock-qc5000-itx-wifi-amd-ft3-kabini-a4-5000-qc-wifi
[urlhttp://obchudecek.cz/detail.php?zbozi=V62549_asrock-q1900-itx-4x-cel-j1900-2x-ddr3-vga-dvi-hdmi-sata3-7-1-glan-miniitx

jde mi o to, že si nejsem jistý výkonem obou platforem....musí zvládat full hd........4k a h265 by nebylo na škodu do budoucna, protože doufám ,že několik roků by to vydrželo.No a důležité je samozřejmě plynulé prohlížení a rychlé načítání webu.(flash.......)[/url]

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

Sám bych se asi Windowsu nevzdal, ale tahle volba není vůbec blbá. Za 5 tisíc prostě hezké HTPC nepostavíš (bude velké, bude topit a hučet a stejně bude dražší). Teoreticky by ti ale měl stačit jenom Chromecast... Na tuhle krabičku jsem recenze nečetl ale vypadá použitelně. Ono po pravdě je to jenom smartphone připojený k televizi. Škoda toho disku, ale ono obecně dává smysl externí disk... 4K tam píšou že umí, a ten SoC není žádné ořezávátko, takže bych se vůbec nebál.

Obrázek uživatele Anonymní uživatel

Ahoj,
díky za reakci.
Osobně nedokážu porovnat výkon mini pc na androidu a win, protože nevím jakým způsobem by to šlo.
Líbí se mi ten open hour chameleon a stojí cca 5000kč.
Když vyberu MB s procesorem N3150, kde je už grafika podporující H265 a 4K, přidám bednu se zdrojem, paměti (hdd mám), tak se kolem těch 5000 pohybuji. Přístroj bude také pasivní a velké plus vidím v plnohodnotném prohlížení webu....snad i snadnější úpravu třeba nesedících titulků, jednoduchý tiskový výstup ........a hlavně nebude nikde ležet ext. hdd, spotřeba bude asi o 10w větší, což není podstatné .
Nevýhoda je určitě nutnost antiviru...
"Tak a teď babo raď!!!"
Výkon "velkých" procesorů si dokážu porovnat a určitě se rozhodnu sám, ale tyto celerony-atomy vůbec neznám a jsem z toho jelen a porovnání s Arm procesory, to vůbec.

ještě jednou díky.
Tom

Obrázek uživatele Anonymní uživatel

Sorry nejde mě přihlásit...pořád se odhlašuje a příspěvek se podařilo odeslat snad až po 10 a vidím že je hned 2x

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

No jako Atomy nejsou žádný zázrak, a celerony/pentia taky. Já bych to postavil na Windowsu, ale nezapomeň že jenom licence na Windows je 2K. Navíc když už na Windowsu, tak bych si udělal univerzální počítač na kterém se dá I zahrát - Core i3 atd...

Obrázek uživatele motnap

Ahoj,
po delší odmlce chci dát vědět jak jsem se rozhodl.
Protože jsem nechtěl do pc investovat nijak moc peněz, tak jsem koupil open hour chameleon.Jasně, jsou asi i levnější varianty, ale podle mě za ten peníz stojí. Už jen po stránce zpracování je úplně někde jinde než jiné plastové krabičky, protože je celý kovový a vypadá opravdu dobře. Zkoušeli jsme různé formáty audia i videa a přehrál i to, s čím byl problém v pc.
Roli pc zvládá také bez problémů, tak jsem spokojen a zatím mohu jen doporučit.
Rozhodl jsem se pro android, protože na rozdíl od windows je dostupných mnoho aplikací zdarma na vše co jsem potřeboval
.Ať jde o různé dokumenty, až po třeba flash na webových stránkách.
Jsem velice nenáročný uživatel a nepotřeboval jsem pc na hry, za které bych dal i jednou tolik co za tohle a stejně by to za rok bylo zastaralé.
Díky za pomoc.
Tomáš


Poslat nový komentář
Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
CAPTCHA
Toto je spamová ochrana. Prosím věnujte ji plnou pozornost.