Starší notebook ze zahraničí

Dobrý den, chtěl jsem se zeptat, můžu koupit cca rok starý Asus X73 z německa za 6500,- Je to přiměřená cena? A jak je to s přeinstalováním nebo doinstalováním Windows do češtiny? Děkuji za odpověď

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

Využití NTB bude jaké? Toto je spíše herní notebook, než čistě na internet..
Jedná se o vcelku výkonný NTB, pokud jeho grafický výkn využiješ, tak výkonnější za ty peníze samozřejmě neseženeš. Otázka je, proč jej tak levně prodávají. Jednak asi bude bez OS (těžko soudit) a jednak bych tipoval, že někomu párkrát upadl atp.. Ale cena je jinak o dost nižší, než by si stroj tohoto výkonu zasloužil, nový vyjde na takovýh 13K..

Obrázek uživatele danarij

Dobrý den, budu ho mít hlavně na internet, drobné úpravy fotek a vypalování Měly by tam být W 7, ale německé :(

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

Pak je asi jeho grafika zbytečná. I tak je ale za velmi pěkné peníze. Win, pokud tam je, se dá pořešit MUI jazykovou mutací, resp LIP jazykovým balíčkem, ale bude to chtít trochu snahy a pátrání.. Nejsem si jistl, jestli licenční klíče jsou přenositelné i mezi jazykovými verzemi (i když nevidím důvod, proč by neměly)

Obrázek uživatele danarij

Fakt je ten, že jsme se v rodině shodli, že netbook už ne, kvůli velikosti displeje. A při koukání na ceny nových (slabších)... Jen jsem si nebyl jistý cenou staršího a jak je to s s připadnou změnou jazykové mutace. Moc děkuji za odpověď, hodně nám pomohla

Obrázek uživatele petapl

W7 - MUI se dá instalovat pouze na verze Professional a Ultimate :)
Na home premium se prodle MS nedá, ale skutečnost je jiná, akorát se k tomu musí využít program "Vistalizator" :)

Jinak dovozu bych se osobně bál, ale tak to je věc druhá, nicméně počítejte s tím, že ntb bude mít i německou klávesnici bez českých znaků :)


Poslat nový komentář
Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
CAPTCHA
Toto je spamová ochrana. Prosím věnujte ji plnou pozornost.