Sestavení nového PC

Dobrý den,
chtěl bych Vás poprosit zda by jste mi nepomohli se sestavou nového PC. Nevím si rady se základní deskou, zdrojem a skříní.

Jako procesor jsem si vybral: AMD FX-4300
Grafická karta: Sapphire Radeon HD7790
RAM: Kingston 8GB DDR3 1600MHz
Pevný disk: Western Digital Blue 500GB

také bych se chtěl zepta zda tato kombinace je možná a nebudou s tím problémy. A popřípadě poradit, jestli koupit i nějaké chlazení k procesoru atd. popřípadě jaké.

PC sestavu by sem chtěl k hraní her (např. CS GO, COD Ghost atd.) a pracování v různých 3D grafických programech. Pokud by se našlo jiné sestavení PC a levnější a dostačující mým požadavkům byl bych jedině rád.

Co se týče ceny tak bych určitě nechtěl přesáhnout 15tisíc, jelikož sem eště student tak nemám moc dobré finanční prostředky takže čím nižší cena tím lepší, jsem si vědom že na něčem se šetřit nedá.

Předeme děkuji za rady. :)

Obrázek uživatele Anonymní uživatel

Tak jsem dokončil sestavu (zde: http://www.czc.cz/6un90e2ra2h6v80fhtifcc9qn6/seznam ) a chtěl bych se zeptat, zda je vše v pořádku, popřípadě něco přidat nebo ubrat :)

Obrázek uživatele kiko261

Zdravím,
takže k tej zostave - nieje to zlé ale ako si sám spomenul na niečom sa proste šetriť nedá, ja ti tú zostavu teda trochu prerobím tak aby to bolo kvalitnejšie a nabralo aj na výkone.
Odporúčam vymeniť za:
RAM: http://www.czc.cz/kingston-hyperx-pnp-8gb-2x4gb-1600-ddr3_2/90708/produk...
PSU: http://www.czc.cz/seasonic-ss-500et-f3-500w-oem/49154/produkt
MB: http://www.czc.cz/asus-m5a97-r2-0-amd-970/112017/produkt
Takto by ťa to malo vyjsť na 13 617 Kč ale odporúčam dokúpiť aj chladič na cpu pretože ten pribalený nieje nič moc - skoro ako na každom inom CPU (či už od Intel alebo AMD) a ten chladič by určite mal byť tento :-) http://www.czc.cz/gelid-solution-tranquillo-revize-2/94405/produkt ďalej čo sa týka dvd mechaniky - tú nechceš ?

Obrázek uživatele Anonymní uživatel

Děkuju moc za radu. A mechaniku nechci. Kdyby někdy bylo potřeba tak dokoupím a zapojit to dokážu sám, ale myslím si, že nebude potřeba. :)

Obrázek uživatele Anonymní uživatel

A mohl bych se zeptat proč tuto základní desku? Je to jen má vlastní zvědavost co má o proti té co jsem měl v seznamu já. Já jen abych se do budoucna přiučil jak vybrat základní desku. :)

Obrázek uživatele kiko261

V pohode :-) , takže hneď ako prvé som si teraz všimol že to nieje doska pre AMD ale pre Intel - čiže by bol zázrak keby si PC vôbec zapol. Ďalej keď vyberáš dosku tak aby mala základné veci ako sú sieťovka, zvukovka... a aby to bola overená značka, ja preferujem hlavne ASUS a MSI. Pri takýchto parametroch si nastav minimálnu cenu aspoň na 1500kč a môžeš vyberať kvalitu. Čo sa týka intel procesorov pre nich si rovno nastav minimálnu cenu dosky 2000kč. A hlavne čítaj recenzie...

Obrázek uživatele Anonymní uživatel

Jo aha jinej socket, sem nějak přehlédnul :D Tak se omlouvám. Ode mě to už bude vše tak moc děkuji a mějte se. Nahledanou :)

Obrázek uživatele kiko261

V pohode, dobre že si napísal :D maj sa a šťastný nový rok.


Poslat nový komentář
Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
CAPTCHA
Toto je spamová ochrana. Prosím věnujte ji plnou pozornost.