Sestava-stolní pc

Dobrý den,
mám vybranou sestavu, hlavně bych si chtěl zahrát hry na co nejlepší detaily. Chtěl bych poradit, jestli je sestava dobrá, či případně co vyměnit :) . Cena tak do 20 tisíc i s obrazovkou.
http://www.alfacomp.cz/php/basket.php?items=_1RWR010TUP0211P1011PJ20119F...

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

Zdravím,
jen čas ti ukáže, jak velký rozdíl je od http://www.czc.cz/aihrp8ed74hfu8dpc3l47hsvbb/seznam
Nicméně, aspoň tu grafiku, pokud chceš hrát vše... A vzhledem k tomu, jak rychle umírají disky Seagate doporučím WD, v nejrychlejší verzi Black, pokud neplánuješ do budoucna SSD, jinak Red.. Mezi chladiči je pak Gelid jasná volba, a uděláš líp, pokud vemeš aspoŇ EnergyKnighta od Seasonicu nebo Fortron Black, protože ty Buildery od Corsairu jsou nic moc, ale je to asi věc vkusu.

Obrázek uživatele Dan

Dík za radu.
Do budoucna plánuji dokoupit ještě SSD disk. Ty ramky a disk vyměním. Co se týče grafiky, četl jsem že nVidia je lepší jak amd. Je na tom něco pravdy ?

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

Je to tak, že spíš naopak. Zálež hodně na hrách, které chceš hrát, protože některé jsou z programu The way is meant to be played, a na grafikách nVidia dosahují lepších FPS, jiné (a teď jich je hodně) jsou z Gaming Evolved, a dosahují lepších FPS na grafikách AMD. V průměru je ale výkon dosti podobný u stejně drahých AMD a nVidií (logicky), a záleží hlavně na ceně, která je relativně dobře úměrná výkonu. Tzni nVidia za 5 tisíc nadělá přibližně stejnou parádu. Já jsem si za těch 12 let vyzkoušel různé grafiky, a zatím jsem toho názoru, že chci grafiku AMD. Obraz z ní mi přijde lepší. nVidia byla mnohokráte nachytána, jak třeba některé efekty vykresluje hůře ve snaze předběhnout AMD o pár FPS, a to je naprosto ubohá technika. Když si pak vyzkoušíš AMD SSAA, nebudeš chtít jinak, byť je to neskutečně výpočetně náročná metoda vyhlazování. Zlé jazyky pak mluví i microshutteringu (kraťoučkých zásecích v jinak hladkém obrazu), že jím trpí hlavně AMD. No, mám v notebooku nVidii, protože není jiná možnost, a microshuttering je tu taky, a možná i více. Takže je to jen na tobě. Pravděpodobně budeš spokojen s obojím, takže jde jen o to vybrat správný model, aby jeho cena odpovídala výkonu (nebrat zbytečně drahé modely s větší pamětí, když to nepřinese takový přínos, jako rychlejší čip.


Poslat nový komentář
Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
CAPTCHA
Toto je spamová ochrana. Prosím věnujte ji plnou pozornost.