rozhoduji se mezi dvěma ntbky

Ahoj chtěl bych vás požádat o radu který z těchto dvou ntbků se mám vybrat. Jestli ASUS M51TA-AS028C nebo ASUS M51VA-AS043C.
Maji jen dva rozdíly a těma sou procesor a cena.
Jeden má procesor AMD® Turion 64 X2 Ultra ZM82 (2.2 GHz, 2MB L2 cache), a ten druhý Intel® Core™2 Duo P8600 (2.4GHz, 3MB, FSB 1066MHz). Ten s tim AMD stojí o 3000,- méně nežli ten s Intelem.
Chtěl poprosit o radu jestli mi zato ty 3000,- stojí nebo ne. Ntb si kupuju na VŠ a stříhání videií určitě dělat nebudu. Děkuju za všechny odpovědi a pomoc.

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

mno, tak AMD ej rozhodně slabší, než intl, tady má eště nižší frekvenci, já bych spíš šel do toho dražšího, i když záleží, kolik stojí, jesi 15k, tak to sou 3k docela rozdíl, pkud před 25k, tak už bych ty 3k naíc tak neřešil, záleží ale co s tim budeš dělat, jesi to mjáš jen tak na word, internet atd, tak ti AMT postačí..

Obrázek uživatele cz-kimster@seznam.cz

s AMD stojí cca 20K a s Intelem cca 23K

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

mno, tak už to záleží na tobě.. NTB se moc "tunin" nedaj, jesi ho chceš co nejvíc do budoucna, radši vol spíš vybavenější modely.. pokud máš v plánu za rok koupit novej, nemá to cenu brát teď dělo.. řikám, záleží na využití..

Obrázek uživatele Honza

Ahoj,
ted jde ještě o zbytek sestavy toho ntb, a jak řekl Tobias záleží na využítí, ale pokud to má třeba jen integrovanou graiku, tak klidně ber to AMD, záleží prostě, co od něho očekáváš a u vysokoškoláka bych viděl, že se ti bude třeba i hodit větší výdrž na baterky, to znamená, koupil bych amd a 6-cell baterku popřípadě dokoupil ramky pokud to má visty... Hod nam sem´linky a požadavky, poradíme víc...

Obrázek uživatele cz-kimster@seznam.cz

tady sou ty linky
http://www.kasa.cz/pocitace-prislusenstvi/koupit/747037/asus-15-4-/asus-m51ta-as028c/
http://www.kasa.cz/pocitace-prislusenstvi/koupit/673479/asus-15-4-/asus-m51va-as043c/

a požadavky jak sem psal pro nejnáročnější úkony jako stříhání videí ho potřebovat nebudu maximálně pro nějakou tu hru. Ale ty nejnovější hrát taky zrovna nemusim a graficky náročné programy na VŠ taky nepotřebuji.

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

tak ej to těžké rozhodování, oba sou stejný až na ty CPU a pul hodiny ve výdrži.. ten iIntel bude dobrej i na spoustu her.. ale ten AMD ti dýl vydrží..


Poslat nový komentář
Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
CAPTCHA
Toto je spamová ochrana. Prosím věnujte ji plnou pozornost.