RAM rozšíření - vhodné 2 gb na 1,6 gHz?

ahoj,
chtěl bych zvýšit výkon mého laptopu DELL Latitude D620
má dual core 1,6gHz a 1gb Ram. Já bych chtěl mít 2Gb. Má to vůbec význam, měnit tu ram, pomůže mi to?¨

Obrázek uživatele Michal Čížek

Ahoj, jaký OS používáš a s jakým software na laptopu pracuješ?

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

pro většinu práce by to určitě význam mělo.... ale asi bych nekupoval novou, nýbrž bazarovou...

Obrázek uživatele mechanick

Notebook používám na náročnou úpravu videa a fotek, takže ramka se bude určitě hodit.
V notebooku mam 2 sloty a v jednom je 1gb pravděpodobně DDR 2 533. takže když si dokoupim tuhle 2gb
http://eshop.jpcomp.cz/p/2gb-ddr2-533mhz-cl4-sodimm-valueram-1276303.
tak budu mít celkem 3gb ram. Slyšel jsem ale, že když nakombinuju 2 různě velké ramky, tak to systém trochu zpomalí, protože tam nebude rovnováha. Co je na tom pravdy? Vydilo by hodně, kdybych nakomibnoval ramky o různých frekvencích?

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

tak já bych rozhodně nekombinoval 2 různé velikosti.. jenže si nejsem jist, jestli NTB spolkne 2GB na slot.. koukni se d manuálu, bude to tam popsané i s maximální frevencí pamětí, která je podle toho, co jsem našel 533MHz, což není mnoho.... každopádně pokud bys kombinoval různé frekvence, všechny paměti pojedou na tutéž, nejnižší frekvenci.. a problém velikostí je pak v DualChannelu, pokud ho NTB umí, nebude DC fungovat a paměti budou fungovat samostatně.. nedojde ke zpomalení, ale nedojde ani ke zrychlení, které DC nabízí.. a rozhodně to není uplně kompatibilní metoda.. nedělal bych to..

Obrázek uživatele mechanick

Takže když si pořídim 1Gb RAM, úplně tu stejnou, kterou tam mam, tak by to mělo být všechno ok? Dá se nějak zjistit, jakou tam mám pamět, aniž bych musel rozebrat notebook? Manuál totiž nemam, jde o bazarový notebook.

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

no pokud chceš ram přidat, stejně ho budeš muset rozebrat :D bylo by dobré stejnou gigovku no... víc asi nemá smysl... jinak na té ramce je přímo štítek se specifikacemi... ramky by měly být přístupné sundáním malého krytu na spodku...

Obrázek uživatele mechanick

notebook nebudu muset rozebírat, protože oba sloty jsou na jiných mítech a ten prázdný je vespod, kde stačí vyšroubovat jeden šroub. Takže kdybych si koupil koupi Ram s nižší frekvencí než mám, tak by to zpomalilo systém, zatímco když si koupim ram s vyšší frekvencí, tak se nic nestane?

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

když si koupíš vyšší, tak ta nová pojede na nižší frekvenci.. resp řetěz je jen tak silný, jako jeho nejslabší článek.. ale je tam i latence a napětí a všechny tyto 3 (alespoň) parametry musí být stejné.. čtvrtým je velikost, pátým pak výrobce... a nejlépe uplně stejný model..
přesně v tomto pořadí je totiž závislost kompatibility... stejný model má vliv z parametrů nejmenší...

Obrázek uživatele mechanick

děkuji za rady. Nakonec jsem si koupil 2gb 667 a tu 1gb RAM co jsem tam měl jsem demontoval. Mám ale možnost tam tu kartu namontovat a mít tak dohromady 3gb. Otázka je, jesti to povede ke zrychlení systému. Neexistuje nějaký program, který by mi změřil výkon ram? (abych zjistil, jestli je lepší mít v notebooku obě RAMky).

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

lepší bude nechat tam tu jednu.... programy by byly, ale názvy nevím, zkus google..


Poslat nový komentář
Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
CAPTCHA
Toto je spamová ochrana. Prosím věnujte ji plnou pozornost.