RAM

Dobrý den,

nebudu tu znova sáhodlouze vypisovat, jaké potíže jsem s koupí RAM měl (někde to tu je v předchozích tématech), každopádně, vše je vyřešené, teď je jen otázka, jaké nové paměti koupit.

Chtěl jsem se proto zeptat, jestli paměti, které jsem si vyhlídl, jsou skutečně kompatibilní s mojí základní deskou, protože už s tím nechci mít problémy. Mělo by to být v pořádku, ale pro jistotu si to ověřuju, než to objednám.

MB: Gigabyte GA-EP45-DS3L (rev. 1.0) - http://www.gigabyte.cz/products/mb/specs/ga-ep45-ds3l_10.html

RAM: CORSAIR 4GB KIT DDR2 1066MHz CL5-5-5-15 XMS2 DOMINATOR DHX EPP - http://www.alza.cz/pametovy-kit-corsair-xms2-dominator-dhx-4gb-d88635.ht...

Předem díky za odpovědi.

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk
[46325] RAM

docela nanic paměti, kor na hry..

každopdně jedou na 2.1V, deska je dělaná primárně pro 1.8V paměti, otázkou je, zda umí nstavit i vyšší napětí, ale nepočítal bych s tím, nebo bych se optal na tech. podpoře výrobce.. páč to neuvádí a neuvádí ani výpis podporovaných pamětí, takže by správně měla podporovat všecky moduly, splňující základní specifikace frekvencí a napětí..

Obrázek uživatele Peca
[46326] RAM

Deska by to asi zvládnout mohla, ale jestli chceš mít klid vezmi něco od Kingstonu, s těmi nebývá většinou problém co se týče kompatibility.

http://www.alza.cz/pamet-kingston-4-gb-kit-2-x-2-gb-ddr2-800-mhz-pc6400-...

pokud chceš nějak víc taktovat, tak vezmi na frekvenci 1066MHz, aby jsi nebyl omezován frekvencí pamětí, ale to se může stát až při vyšším taktování.

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk
[46327] RAM

doplním, že pro herní účely se více vyplatí 800MHz CL4 verze pamětí, nejlépe Kingston HyperX..

Obrázek uživatele nagasadowcz
[46328] RAM

no tyhle pameti jsem mel v PC dlouho, akorat 2x1GB a jely celou dobu v pohode i presto, ze jsou 2.1 V. ale taky uz jsem uvazoval, ze vezmu jine, kdyz jsem se pak dival na cenu, nejspis by bylo vyhodnejsi vzit neco levnejsiho s odpovidajicim napetim, to mate urcite pravdu. ted stejne jedu na dovolenou, tkaze to poresim az pak, ale diky za tipy ;)


Poslat nový komentář
Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
CAPTCHA
Toto je spamová ochrana. Prosím věnujte ji plnou pozornost.