Půjde na sestavě Win7

Zdravím, chtěl bych si na poslední komp doma zakoupit a nainstalovat Win7. Ovšem, co jsem se tak díval, na grafiku už nejsou ovladače na Win7. Tak nevím, jestli koupit novou grafiku a třeba nepřidat i něco paměti, případně i nevyměnit procesor.
Deska ASUS A8N-SLI DELUXE
Procesor AMD Athlon 64 2000MHz 3200+
1 GB RAM
Grafika Radeon X700 PRO

Jde mě o to, aby grafika zvládla hrát aspon nějaký, základní hry, žádný nejnovější pecky nehrozí, ty se hrát nebudou. Stačí Tomb Raider, GTA 4 či Mafia.

Díky za rady.

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

Stačí GTA 4? :D Věř mi, že ta hra je dost náročná i na současné levné grafiky, kor x700 :))

Tobě by se velmi hodil upgrade na APU od AMD - procesor a grafika v jednom, za 4 000 máš slušný procesor, velmi výkonnou grafiku, základovku a ramky.. Přidej disk, zdroj, skříň, a může to být slušný nový stroj..

Pokud si chceš Win7 jen vyzkoušet, klidně si stáhni obraz disku z internetu, udělej 4GB bootovací flešku (návod někde tu na stránkách), nakopíruj to tam a zkus. Klíč není potřeba, 30 dnů ti běží trial... Podle mě to ale grafika nesežvejká a ani neoficiální drivery ji nerozběhnou... Já to nedovedl s x1250 mobility...

Obrázek uživatele Dekstren

Na tom GTA 4 netrvám, já to hrát nebudu, to spíš mladej, ale taky to není nijak vášnivý hráč. Pravda, ve hrách se nevyznám a tohle jsem napsal asi omylem. Já bych laickým pohledem řekl, že nejslabší článek sestavy je právě grafika a tak jsem smířený s její výměnou. Asi bych přidal i paměť a jestli vyměnit i procesor? Já nevím, nechám si poradit.
Otázka, co by vyšlo cenově lépe. Jestli tvůj návrh, nebo můj nápad, výměna grafiky plus přidání paměti, případně i výměna procesoru?

Obrázek uživatele Z.Polacek

Souhlasím zde s Tomášem, ale co se týče toho Win7, já osobně mám plně funkční WIN 7 stažené z netu ( všechny verze, x86 i x64 ), plně funkční 7ky, které se sami aktivují a nepotřebují cd key. Můžete na nich mít i aktualizace zapnuté dle vašeho uvážení a nic to nehlásí :) Jedou mi už půl roku bez JEDINÝHO problému, jedinýho nežádoucího vyskakovacího okna a podobně. Mohl bych klidně dohledat odkaz... :)

Obrázek uživatele Peca

Warez sem nepatří... :(

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

Do téhle desky už zrovna výhodné a výkonné procesory nenarveš, takže už jen tady se sekneš... Respektive ano, z bazaru by něco šlo, ale ne každý má žaludek na bazarové komponenty...
To APU je z tvého hlediska právě výhodné..

Mafia, pokud se bavíme o jednotce, OK, Mafia II se dá zahrát ještě na lecčem, ale už je to trochu výstřel, no ale GTA IV je na "základní hry" opravdu přestřelené :-) Nicméně na takovém APU už si to zahraješ...

A ano, warez si řešte klidně v mailu, mě šlo zde o ověření "ruzběhnutelnosti", na což stačí legální verze bez aktivace...


Poslat nový komentář
Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
CAPTCHA
Toto je spamová ochrana. Prosím věnujte ji plnou pozornost.