prosim poraďte jaké mam koupit PC

chtěl bych synovi omladit a vylepšit "PC park".měřítkem je hraní Mafie II a podobných her.Nemám ale moc financí a vůbec tomu nerozumim.Našel jsem tři možné skříně,jsou na splátky a nezdají se mi špatné.
1)HAL3000 Bronze 9204 E5400/4GB/320GB/DVDRW/W7H od CZC.cz
Počítačová sestava, deska MSI G41TM-P33 - integrovaná grafika Intel GMA 4500, procesor Intel Pentium Dual-Core E5400 (2.7GHz, 2MB cash a 800MHz FSB), 320GB disk - 7200 otáček, 2x2GB DDR2 RAM Kingmax, DVD/RW mechanika Samsung, Windows 7 Home Premium, 355W zdroj Chieftec, skříň HAL3000, klávesnice, myš.
· Výrobce: HalnetProcesor: Intel Pentium Dual-Core
· Grafická karta: Intel GMA 4500
· Optická mechanika: DVD±RW
· Operační systém: Windows 7 Home Premium
· Frekvence procesoru [MHz]: 2700
· Velikost operační paměti [GB]: 4
· Velikost pevného disku [GB]: 320

2)Acer eMachines ET1352 (PT.NBUE2.020) od CZC.cz
· Procesor: AMD Athlon II X2
· Grafická karta: ATI Radeon HD5450
· Optická mechanika: DVD±RW
· Operační systém: Windows 7 Home Premium
· Frekvence procesoru [MHz]: 2950
· Velikost operační paměti [GB]: 2
· Velikost grafické paměti [MB]: 512
· Velikost pevného disku [GB]: 500
Popis produktu
Počítač Acer eMachines ET1352 je dostupným řešením pro každodenní práci. Vyznačuje se kvalitou, spolehlivostí a funkčností v kombinaci s moderním provedením. Profesionálně navržená skříň umožňuje snadný přístup k portům, zásuvkám a pozicím.
Základem počítače Acer eMachines ET1352 je dvoujádrový procesor AMD Athlon II X2 s modelovým číslem 245. Ten běží na frekvenci 2.90 GHz a je vybaven vyrovnávací pamětí o velikosti 2 MB. Dodává se s 2 GB DDR3 pamětí.
Pro Vaše data a aplikace je určen Serial ATA disk s kapacitou 500 GB; jako optická mechanika byla použita DVD vypalovací mechanika umožňující zápis na DVD+R/-R/+RW/-RW média spolu s obyčejnými CD médii. Součástí sestavy není monitor, nicméně je pro něj připravena dedikovaná grafická karta ATI HD 5450 s 512 MB pamětí DDR3. Pro rozšiřující karty základní deska nabízí dvojici PCI-E x1 slotů, klasický PCI slot a PCI-Ex16 slot pro grafickou kartu. Integrována je zvuková i síťová karta.
Pro připojení externích periferií či jiných zařízení se nabízí dostatek USB 2.0 portů. (6x). Dva z USB portů a audio konektory jsou umístěny na předním panelu skříně pro snadnější přístup. Pro připojení monitoru je zde k dispozici analogový port VGA nebo digitální DVI a HDMI. Jistě také potěší čtečka paměťových karet.
Počítač má rozměry 361 x 411 x 180 mm a je dodáván s 220W zdrojem a s operačním systémem Windows 7 Home Premium.

3)PC HAL3000 Bronze 7202 od Electroworld.cz
H3PCHS0540

Intel Pentium Dual Core E5300, DDR2 2 GB RAM, 500 GB HDD, Intel GMA X4500, čtečka karet, klávesnice a myš Genius, Windows 7 Home Premium, Nero Express, AVG Antivirus Trial
Procesor procesor Intel Pentium Dual-Core typové označení E5300 počet jader 2 frekvence (GHz) 2,60 CPU cache (MB) 2 MB chipset Intel G41 Paměť RAM DDR2 RAM (MB) 2 048 maximální velikost RAM (MB) 8 192 frekvence RAM (MHz) 800 sloty RAM (celkem) 2 sloty RAM (dostupné) 0 Pevný disk počet pevných disků 1 kapacita (GB) 500 otáčky (ot/min) 7 200 rozhraní S-ATA Zvuk/grafika zvuková karta integrovaná 7.1 Realtec reproduktory subwoofer grafická karta Intel GMA X4500 sdílená videopaměť 256 Vstupy/výstupy tv výstup VGA tv tuner USB 2.0 4 FireWire (IEEE 1394) eSATA síťová karta 10/100/1000 Wi-Fi slot na paměťové karty podporované paměťové karty xD Picture card, Secure Digital, Compact Flash, MultiMediaCard, Memory Stick, MicroSD, SmartMedia, MicroDrive… Rozšiřující pozice 5¼ (celkem) 4 5¼ (dostupné) 3 3 ½ (celkem) 1 3 ½ (dostupné) 0 SATA (celkem) 4 SATA (dostupné) 2 PCI (celkem) 2 PCI (dostupné) 2 PCI-Express 16x (celkem) 1 PCI-Express 16x (dostupné) 1 PCI-Express 1x (celkem) 0 PCI-Express 1x (dostupná) 0 CD/DVD mechanika optická mechanika CD/DVD +/- RW DL Ostatní operační systém Windows 7 Home Premium operační systém (bit) 64 software Nero Express, AVG Antivirus Trial, Zoner Photo Studio Trial, atd. dálkové ovládání 3.5" disketová mechanika klávesnice drátový myš drátový výška (cm) 18,50 šířka (cm) 44,50 hloubka (cm) 40,80 váha (kg) 10,50

prosím poraďte nám

Obrázek uživatele Michal Čížek

Ahoj, koukám, že hlavním měřítkem pro koupi PC jsou finance. Mafii II, určitě na takovýchto sestavách rozjedeš, ale jsou to zbytečně vyhozené peníze. Kolik za tyto sestavy chtějí? Počkej na Tobiase a určitě ti vysvětlí, že za ty peníze budeš moct mít daleko vyváženější sestavu s možností upgrade. Kdežto tyto jsou na pokraji smrti.

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

CZC chce za tu první sestavu 11K.. ale tohle? tohle má výkon jako notebook! vždycky tyhle hotové sestavy stály zaprd.. málo výkonu za hodně peněz a shit komponenty s nutností vyhození pro možnostu upgrade..

navíc je to tedy jen bedna, takže asi plánuješ využít současné periferie.. ty jsou jaké? hlavně monitor, co je zač?

dalo by se zvážit i jen upgrade současné bedny, ale to bych musel vědět, co v ní je přesně za hardware.. to bys zjistil třeba ve faktuře od toho počítače.. ale spíš očekávám, že upgrade nebude možný..

když už, tak bych nešetřil.. nevím, co si myslí misacek, ale minimálně na té grafice v prvním kompu si nezahraješ Mafii II ani černobíle :)) ani ta druhá nemá extra grafiku..
ale platí pravidlo, že nejsme dost bohatí, abychom si mohli kupovat levné věci.. tak to ale platíš.. teď ušetříš 3000 a budeš šťastný půl roku, než to pujde na reklamaci.. a že to pude několikrát..

ale tedy být tebou, něco investuji a koupím pořádnou mašinu, sestavenou na přání.. já ti složím bedýnku, kterou jsi v životě neviděl za 15-16K.. čím víc, tím líp.. vím, že finance jsou problém, ale mám to tak stejně.. urči nejvyšší strop.. CZC umožňuje nákup i samotných komponent na splátky..

kolik je synovi? ono totiž stavba počítače je skvělá zábava.. je to takové puzzle, které si prostě uděláš sám, uděláš si ho pořádně, pečlivě, každej dráteček zastrčíš, aby nedělal bordel.. protože ty hotové sestavy, nebo i ty, co ti složí v CZC a všude, vypadají přesně opačně, než když si to uděláš sám.. případně ti to mohu bezplatně složit, pokud si pro to ke mě dovezeš..

Obrázek uživatele Michal Čížek

:)) zas tak bych nepřeháněl s černobílou zábavou, ne každý se spokojí jen s maximálním rozlišením a plnym výkonem grafiky na danou hru, zvlášt u rádoby levných sestav a spoustu lidem je to fuk, že to nejede na maximum, hlavně že si zahrajou. Jen to neni nejštastnější řešení, které si dřív, nebo později uvědomí. :)) a dál následuje právě vlastní stavba, s kterou plně souhlasím, nikdo neni tak bohatej, aby vyhazoval peníze oknem. :))

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

GMA 4500, promiň misacek, ale tahle grafika se ani nedá nazývat grafikou :)) neumí ani akcelerovat fullHD video, natož, aby v tomhle rozlišení zvládla jakýkoliv 3D obraz.. některé hry na ní jdou, ale věř mi, Mafia II nepujde ani na nejnižší detajly v nejnižším rozlišení (což by byla tragédie ještě při použití LCD monitoru)..

HD5470 je na tom trochu jinak, ta už ledacos snese, ale stále je to nic grafika.. já ani ty kompy neřešil, nebojím se, že by se ještě vyskytl dobře postavený hotový komp.. koukám po nich 9 let a ještě jsem takový nepotkal :))

Obrázek uživatele Michal Čížek

:D fakt ti nebudu fušovat do Tvé odbornosti, ale právě to fullHD každej neakceptuje, nic ve zlém jen jsem se vyjádřil k sestavám a zavdal k zamyšlení atjovvv, že i at je to ta nebo ta sestava, neudělá dobře. :))

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

jasně, že ho neakceptuje každý, ale to byl jenom příklad.. když grafika nezvládne ani HD video, tak nemá s hrama šanci.. tzn, vytížení mojí grafiky při hraní HD videa je 15%, grafika "jen" za 4000 korun.. GMA bude mít vytížení 100% a video se ještě bude sekat.. (tedy kdyby jej vůbec uměla alespoň akcelerovat, takhle by to odehrál všecko procík, který by to taky neutahl)..
chtěl jsem jen říct, že GMA 4500 nemá šanci rozběhat cokoliv.. vlastně to je nejhorší integrovaná grafika na světě.. postavím počítač za 7K, který bude výkonnější :)) tohle můžou dát do herního počítače jen provokatéři :))

takže ano, chybu udělá s každou ze zmíněných hotovek..

Obrázek uživatele atjovvv

tak vás tak kluci "posloucham",a musim to všechno upřesnit.PC ,co teď u nás doma jede je na pokraji života.Podle IT technika(můj kamarád) se nevyplatí jakákoliv "
renovace".Je to kisna tak akorát na office.Monitor je 19´ Samsung SyncMaster 920N,klávesnice a myš A4TECH X7.Prostě chci sehnat kisnu do 10000 ,ale na splátky.A to mi asi nikdo nepostaví .Nebo snad jo?Ani já,ani syn (13) nejsme chorobní hráči.Syn hraje tak v průměru hodinu denně a já mam notebook a mraky práce mimo byt.Rád bych si něco nechal postavit.

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

no o komponentech jsi nic neřekl, takže těžko soudit.. proč ti neporadí s výběrem kamarád? přinejhorším by ti to snad i bezplatně složil, kdyby jsi si nevěděl rady.. inspiruj se zde http://www.pcporadenstvi.cz/node/12258 můžeš vyhodit monitor a nahradit ho případně grafickou kartou..


Poslat nový komentář
Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
CAPTCHA
Toto je spamová ochrana. Prosím věnujte ji plnou pozornost.