Procesor v notebooku

Dobry den, chtela bych si koupit notebook, ale nejak se nemuzu zorientovat v procesorech. Vim ze nemam kupovat AMD a to je tak vsechno.
Neni mi uplne jasny, jakej je rozdil mezi core 2 duo a dual core a taky jak je to teda s tema novyma procesorama i-3,5,7?
jak se v tom mam orientovat?
Muzete mi prosim poradit nejakej zebricek procesoru od nejlepsiho? Pokousela jsem se najit neco na netu, ale marne. urcite by mi stacil i nejakej odkaz, pokud je nekde nejaka stranka ktera tohle resi.

Dekuju vsem

Katka

Obrázek uživatele kopejda

Proč ne AMD ? :O a jinak zaleží na tom co planuješ na notebooku dělat...

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

je super, že víš, že ne AMD.. kdo ti to poradil? tento mýtus se posledníc pár let šíří internetem.. to, že AMD dnes skoro ani nepotkáš je také vykoupeno tím, že intel uplatil výrobce..

ale když se to tak veme, zdrovna na poli NTB není AMD příliš výhodné.. vlastně nikde ani není.. právě proto jsou tu stále jeho starší a nepužitelné generace.. Athlon Neo je ale naprosto konkurenceschopný..

jak již řekl kopejda.. záleží na využití.. na něco je lepší ten, na něco ten.. ovšem podle toho se spíš orientuje grafická karta a celkově celý NTB..

to s těma Core Duo, Dual Core atd, to vše je vlastne jen oddělené značení pro jiné procesory, založené na jiných architekturách.. starší Centrino Duo, novější a povedené Core 2 Duo a ze starších pentií poměrně levná Dual Core. Core i* jsou nové a velmi výhodné díky svým provozním vlastnostem (spotřeba), ale vše je vykoupeno cenou..

Obrázek uživatele Peca

Oni íčka nejsou zase tak drahé (myslím i3 - i5 a i7 to už je jiná kategorie) a pokud někdo chce NTB s velkou výdrží, tak jsou i3 s integrovanou IntelHD dobrou volbou (samozřejmě ne na hry, to by musela být lepší grafika). Pár Notebooků jsem už s ním měl možnost vyzkoušet a byl jsem mile překvapen.
Konkrétně jde o typ
http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=72763

Aby jsme ale něco vybrali, tak musíme hlavně znát cenu investice a využití. Dále pak nějaké požadované parametry (velikost displaye, výdrž baterie x výkon, jak hodně bude přenáše...atd).


Poslat nový komentář
Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
CAPTCHA
Toto je spamová ochrana. Prosím věnujte ji plnou pozornost.