Probook

Ahojte. Budu si kupovat nový notebook, a potřebuji ho co nejdřív, protože můj počítač se pokazil a nejde spravit.
Chtěl bych spíš něco od HPčka, brácha má již dva a půl roku Probook a je s ním velmi spokojen. Já počítač budu využívat nejčastěji a přehrávání filmů, běžnou kancelářskou práci, hry na tom moc hrát nebudu, možná nějakou jednodušší anebo starší. Zatím jsem se díval na tyhle 3:

http://www.hpmarket.cz/productOpt.asp?konfId=E9Y51EA
http://www.hpmarket.cz/productOpt.asp?konfId=H0V95EA
http://www.hpmarket.cz/productOpt.asp?konfId=F0X24ES

Můj favorit je zatím ten poslední, má totiž nejvíce RAM, 1 TR paměti a čtečku otisku prstů. Výhodou je podle mě dedikovaná grafika, nevýhodou slabší procesor (Pentium). Jak jsem již předeslal, hry na tom moc hrát nebudu, ale chtěl bych mít v rámci možností a ceny nějaký výkonnější. Největší dilema pro mě je, jestli je lepší silnější procesor a slabší grafika, anebo naopak. Co myslíte? Jinak pokud byste měli nějaký typ trřeba na něco od Lenova, tak sem klidně hoďte odkaz. Díky moc !

Obrázek uživatele kiko261
[84968] Probook

Za tu cenu a nato ako ho plánuješ využívať úplne bude stačiť tento čo si uviedol http://www.hpmarket.cz/productOpt.asp?konfId=F0X24ES (pozeral som aj po iných ntb ale čo sa týka grafického vybavenia je toto asi najlepšou voľbou) čo sa týka grafiky je dosť dobrá a je možné, že keby došlo aj na modernú hru, máš šancu ju rozbehať.

Obrázek uživatele Nema
[84969] Probook

Ahoj, vzhledem k použití, které popisuješ bych označil dedikovanou grafickou kartu jako zbytečnost, rozhodně bych spíš investoval do procesoru, než do grafiky. Postupem času se ti nebude dostávat procesorového výkonu, jak bude počítač stárnout a grafika tě nezachrání. notebook bude navíc víc topit a aj spotřeba bude vyšší...

Spíš bych se podíval na takto vybavené kousky:
http://www.czc.cz/hp-probook-450-stribrna_7/138542/produkt
http://www.czc.cz/hp-probook-450-stribrna_10/141149/produkt

Ten první má lepší procesor, novější postavený na architektuče Haswell, kde je aj výkonnější integrovaná grafika, která naprosto dostačuje pro normální používání a aj pro hraní nějakých těch her. Notebook díky tomu procesoru je naprosto svižnej a aj na baterku vydrží relativně dlouho. Ten druhý, levnější, má procesor na starší architektuře, ale stále je to o poznání lepší procesor, než to Pentium. Opravdu záleží na tom, co cheš, ale osobně si myslím, že je lepší investovat do notebooku s výkonějším procesorem, než tam dát slaboučký procesor a narvat tam dedikovanou kartu... :)

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk
[84970] Probook

Pentium vs i3 neni zrovna moc znatelný rozdíl... Ten "starší" i3 je pak výkonnější jak novější (má vyšší takt), byť asi o stejný chlup, co je i3 před Pentiem.
Osobně bych si definoval, které hry si chci - když - zahrát. Protože Intelí HD sice něco zobrazí, ale zrovna to tvoje nemusí..


Poslat nový komentář
Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
CAPTCHA
Toto je spamová ochrana. Prosím věnujte ji plnou pozornost.