Pořízení nové základní desky

Ahoj,

v PC mi po 2,5 roku spolehlivé činnosti odešla deska Asus A8V-XE. Potřeboval bych poradit jakou novou desku si mám pořídit. S ohledem na socket staré desky 939 který se dnes již nevyrábí si budu muset k nové desce pořídit i nový procesor. V záplavě desek a procesorů se prostě nevyznám a potřeboval bych poradit s jejich výběrem.
Na PC budu hlavně na internetu, dále zde budu sledovat filmy a poslouchat hudbu a pak běžná práce s PC. Zůstaly mě rovněž dvě paměti DDR400, 512MB, které bych v případě že tomu nebude nic bránit rád na nové desce využil.

Děkuji za radu

Obrázek uživatele TheALuminium

Udejte ještě maximální cenu za obojí a pustíme se do hledání.

Obrázek uživatele NANIGA

Já bych to cenou nechtěl limitovat, ale spíše požadavkem na 100% spolehlivost a funkčnost v uvedených požadavcích - internet, film, hudba a běžná práce s PC. Žádné další z mého pohledu zbytečnosti nepotřebuji.
Děkuji

Obrázek uživatele psychocowboy

no jestli ti ostaly jedine ramky, tak to je zrovna polozka nula nula nic... to bych se neomezoval... taktovat nehodlas, takze bych se priklanel k vykonnym a levnym AMD procesorum.. na druhe strane chipsety pro Intel (napr. P45) jsou spolehlivejsi a drzaky... ja bych se take radsi priklanel k oznameni velikosti maximalni investice, podle toho pak muzeme treba pridat/ubrat na nejake dalsi casti PC..

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

já bych šel raději do nForce chipsetu.. s Intely zkušenosti nemám, ale šestkový čipset AMD v počítači s grafikou ATI a procesorem AMD nepracuje jak by měl, furt sou problémy.. zato nForce čipset stojí a drří furt ale bavíme se zase o nFOrce 430..

jinak možná by nebylo od věci jít do ASUS P5Q SE ve spojení s E8400 a dvougigem ramek.. to je ale verze bez grafiky, takže bych tam přisadil "parazita" HD 4670 s nízkou spotřebou a vysokým výkonem..
bohužel, díky procesoru Intel se dostane na něco vyšší cenu..

Obrázek uživatele NANIGA

Grafickou kartu mám Asus Q2338 a když mám tedy určit cenu tak do 5 000 Kč.
Děkuji

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

no, tak jak na to koukám, asi bych to vytvořil takto:
MB: http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=57263
CPU: http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=61970
OP: http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=49897
myslím, žeje to schůdná varianta

Obrázek uživatele NANIGA

Děkuji všem za rady.


Poslat nový komentář
Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
CAPTCHA
Toto je spamová ochrana. Prosím věnujte ji plnou pozornost.