Pomoc s výběrem nového zdroje

Zdravím, před pár dny mi odešel zdroj a zak se na vás obracím s prozbou o radu ohledně správného výběru nového zdroje. Muj starý zdroj byl nějaký model CombatPoweru 750W. Chci se hlavně poradit jestli by moje sestava nemohla šlapat na méně výkonném zdroji a pokud ne, tak aspon pomoc s výběrem nového (kvalitního) zdroje.
Moje sestava:
MB - ASROCK N68C-S UCC
CPU - AMD Phenom II X2 555 BE
RAM - Corsair 8GB KIT DDR3 1600MHz CL9 Red Vengeance
HDD - Seagate SV35 1000GB, Samsung SpinPoint F3 1000GB
Grafika - SAPPHIRE HD 4870 X2

Pokud jsem zbytečně nebo chybně umístil nové téma, tak se omlouvám, děkuji za každou užitečnou radu. :)

Obrázek uživatele kiko261

Do tejto zostavy, hlavne kvôli tej grafike, ktorú tam máš ti odporúčam tento kvalitný zdroj http://www.czc.cz/zdroj-seasonic-ssp-650rt-80-gold-650w/118316/produkt - certifikácia GOLD, 650W, dobrá cena a ešte k tomu aj Seasonic. Je to podľa mňa dobrá voľba aj čo sa týka hlavne upgradu PC, pretože ten 2 jadrový phenom asi nieje už nijak extra výkonný a na dosku už modernejší CPU nenasadíš, keďže sa phenomy už nepredávajú... Takže čo sa týka zdroju tak ten Seasonic je dobrá voľba a ak by si chcel predsa len ešte upgradovať aj CPU aj MB tak stačí len napísať...

Obrázek uživatele rel7

Zdroj vypadá pěkně ale mám strach aby mi to 650w utáhlo, nerad bych ho posílal obratem z5. :D Ohledně značky moc toho o ní nevím uvažoval jsem o CoolerMaster,Corsair, OCZ atd... Co se týče upgradu pc tam až budou zbytečné peníze uvažuji o přechodu na více jader a je mi jasný že patice cpu u desky mi další pokrok nedovolí. Hodně uvažuji o přechodu na intel zatím jsem měl jenom amd ale na to je ještě brzo.
děkuju :)

Obrázek uživatele kiko261

Seasonic robí výborné zdroje, potom ma ešte napadá FSP group kde sa vyplatí ísť viac do AURUM verzií, ale ani OCZ nieje zlé a čo sa týka coolermaster alebo corsairu a iných značiek do nich sa moc nevyplatí ísť a inak tých 650W by to malo utiahnuť do pohody, veď nemáš crossfire, že (2 a viacero grafík v jednom PC) ?

Obrázek uživatele rel7

Ne, nemám crossfire ;) Je to 2x1gb a už podle recenzí když jsem nad touto grafikou tenkrát váhal hodně uživatelů psalo že má velkou spotřebu, a kamarád od kterého jsem ji tenkrát koupil + zdroj (CP 750W) mi říkal že zkoušel i slabší zdroj ale že to bylo málo, tedka už si nepamatuju jaký zkoušel. Pokud je nějaký způsob jak to spočítat rád bych to zkusil abych se vyhnul přpadným problémům s vracení zdroje a výběrem nového. :D :-)

Obrázek uživatele kiko261

Ono tam ide vlastne aj o kvalitu/spracovanie zdroja... napr. tento zdroj čo ti odišiel stojí nejakých som videl 40€ - čo je dosť málo na údajne tak silný (750W) zdroj, jedine že by bol nekvalitnejší a nemal by ani údajný výkon 750W.
Čo sa týka spotreby tejto karty, áno je dosť veľká, ale zase 650W nieje málo a dokonca 650W zdroj je aj v požiadavkách na HW systém (pc zostavu), v ktorom sa táto karta nachádza. http://www.czc.cz/zdroj-seasonic-ssp-650rt-80-gold-650w/118316/produkt , nemyslím si že budeš potrebovať nejakú 7stovku... :-) ale je to na tebe, ak chceš môžem ti teda na czc niečo nájsť...

Obrázek uživatele rel7

Téééda, děkuju že sis s tím dal tu práci. Jsem rád že jsi se vyjádřil i k otázce upgradu. Doufám že to teda bude stačit s 4 nebo více jádrovým procesorem. Ohledně toho někdy v létě napíšu až budou peníze a reálnější představy o cpu a mb. Koukám na czc ho nemají tak ho objednám jinde, mají i dopravu zdarma. Až přijde tak ho vyzkouším a dám vědět jak to zvládá.
Ještě jednou díky :)

Obrázek uživatele kiko261

Jasné, inak potom pri upgrade PC neváhaj a napíš sem na poradňu, niečo už vyberieme... :-)

Obrázek uživatele rel7

Promin že zase otravuji ale ten zdroj co si mi doporučil nikde nemají. :D V obchodech ho mají mít až kolem 20. + než to příjde bude za dlouho a na integrále jedu už týden a déle to asi nevydržím. :D Nemrkneš se prosím po jiném co by byl podobné kvality? Díky :)

Obrázek uživatele kiko261

Na czc píšu, že ak ho dnes objednáš môžeš ho mať doma už 14.1 - 16.1 to sú 2-4 dni čakania. http://m4.aimg.sk/fdetail/mf_453794811_e7376d9d97ac379f7061f3f5aac63356....


Poslat nový komentář
Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
CAPTCHA
Toto je spamová ochrana. Prosím věnujte ji plnou pozornost.