Pomoc při výběru PC

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

tak když už vidim popis toho druhého, kopl bych je doháje, celou tu furmu, co se chová jako velmi profesionální, ale vlastně tomu vůbec nerozumí a snaží se člověka co nejvíc oklamat..
základní deska v tom počítači bude tak mizerná, že ten procesor nebude možné využít, svědčí o tom FSB, které odpovídá té nejlevnější desce ze všech..
celkově obyčejné komponenty, ... taktéž nezapomeň na to, že tam není monitor, jako v případě toho prvního, který ale svým výkonem rozhodně neoslní.. stejně drahý notebook b byl o dost lepší, zejména po stránce grafiky..

záleží co od toho chceš, jestli si chceš zahrát nějaké hry, něco ve stylu té druhé sestavy, ale pořádně složené z kvalitních komponent, tě nemine, protože notebook prostě svým účelem není určen na hry a jeho grafický týkon je podle toho..

takže za mě by z těchto dvou sestav nezvítězila žádná..

Obrázek uživatele Fiksnko

Dobře tedy, a dokázal bys mi poradit nějakej ten komp do 15 000,- ? Já sem se svým NTB spokojen(Pomáhali ste mi ho vybírat, Asus GJH73 :) ), tohle je pro kámoše.
Jak už jsem řekl Cena 15 000,- a stačí mu nějaká ta práce na něm (internet, písničky, udělat seminárku) a potom slabší hru jako je Counter Strike 1.6 :)

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

takže takotý rozjezd, trochu přesažen, ale to probereme..

je tam kompletně celá sestava včetně periferií, tak si to projdeme:
desku měnit nebudeme, procesor taky ne, grafika zůstává a ramky taky.. zrdoj je možné vzít trochu levnější, ale raději bych se tomu vyhnul..
nemáme potřebu měnit skříň (pokud se bude líbit, třeba v jiné barvě), protože je výzborná, nemá smysl měnit mechaniku ani operační systém (pokud kamarád nějaký nemá v neOEM verzi)..

co tedy měnit budeme? záleží na kamarádovi, jestli dá přednost kvalitě, nebo ceně ale já bych si být jím fakt připlatil na to, co zde ukazuji..
otázkou je, zda chce periferie v podobě poměrně dobrého repro, hodně luxusní myši (pro CS vlekou výhodou) a stylové klávesnice..
taktéž je otázkou, zda ocení rychlejší disk, umožňující rychlejší načítání dat, nebo dá přednost o 200 levnějšímu courákovi..

a posledním bodem je monitor, protože FUllHD není dobrý nápad ani pro tuhle grafiku, ani pro CS (nedá se moc hrát v takovém resku, či ano?).. pro filmy a práci je to ale podstatná výhoda, protože se tam vejde mnohem více věcí.. je to rychlý a solidní monitor, ale můžeme zvolit i menší s menším rozlišením, ale tím z toho uděláme školní NTB a ne domácí počítač..

ale ještě bych se vrátil ke grafice.. integrovaná HD4200 na desce ASUS M4A785D-M by bohatě stačila a ušetřilo by se přes 1500.. stačila by na CS 1.6 i na FullHD filmy, ale žádný zázrak by to nebyl.. teď je otázkou, co by dostalo prioritu.. já bych celou sestavu nechal takto a zvážil bych pouze ty periferie - možná levnější myš a menší monitor.. možná i ten pomalejší disk by nevadil..

odkazy do eshopu pak utovoříš, když do odkazu http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=59625

Obrázek uživatele Fiksnko

On má svojí myš, klávesnici :) Myslím, že s tím problém není :) Hned jak příjde předám mu to ;)
Zatím díky :)

Obrázek uživatele Fiksnko

Takže sestavu necháme tak jak je a jde se pro ní. díky :)


Poslat nový komentář
Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
CAPTCHA
Toto je spamová ochrana. Prosím věnujte ji plnou pozornost.