PC za 21 k +- 1000 Kč

zdravim vsechny
chtel bych si koupit nove PC na hry - hlavne cs 1.6 svoje PC mam stare asi 7 let a ve hre cs 1.6 mam FPS max 80 tk bych chtel aby to bylo na 100 . Otazka je tedy nasledujici bude mi tato bedna stacit na 100 FPS ??
http://www.alfacomp.cz/php/basket.php?items=_0TUP011LIL01008Q010IYL01155...

napadla me dalsi otazka se kterou mam problem tyka se mysi (Steel Series KANA)
kdyz hraju cs 1.6 tk se mi mys seka az s ni skoro nejde hnout zajimalo by me jestly se to vyresi touto bednou nebo jestly je problem v internetu moc dekuji za vase navrhy napady a vase nazory
preju hezky den :)

Obrázek uživatele sasha.cz

Ahoj, tak předně nechápu smysl upgradu, kvuli 20 fps v Counter Strike, které ani nemůžeš poznat? Pokuď máš zapnuto Vsync, tak se fps stejně drží na 60ti. No jinak na tvé navrhované sestavě je vše špatně, můj návrh...

Obrázek uživatele dentoln2

FPS nemuzu poznat ty se prober co treba net_graph a tuto sestavu vsude chvali tk se prober a nerad spatne dekuju

Obrázek uživatele sasha.cz

Tak pokud budes takto arogantni , tezko ti nekdo poradi, ja se ti snazil vysvetlit, ze asi tezko poznas rozdil mezi 80-100 fps a ze to urcite nestoji za 21.000,-, navic tu tvou vychvalenou sestavu ti tu asi jen tezko nekdo schvali. 'Zbytecnej procesor, spatna deska, ale hlavne tam nemas grafickou kartu, ktera je zakladem herni sestavy.

Obrázek uživatele dentoln2

promin preklik ma to byt toto
http://www.alfacomp.cz/php/basket.php?items=_0TUP0 11LIL01008Q010IYL01155I011KPI011KB1010U820100BN011 1WD010T7A01125F011K4R01

Obrázek uživatele Anonymní uživatel

Jestli ta jeho navržená sestava může být vůbec funkční :D ... Grafická karta je základ, a posadit tak silnej procák do této desky je naprostá sebevražda

Obrázek uživatele dentoln2

a na toto riaks co ??

Obrázek uživatele sasha.cz

Takže jsem z toho pochopil že toužíš po Intelu. Ok, asi jsi se dočetl, že Ivy Bridge je nejlepší a nic jiného nemá cenu. Z tvého požadavku jsem vydedukoval, že by jsi si rád zahrál na něčem lepším(nevím tvojí stávající sestavu), jseš ochoten investovat 21.000,- Takže začneme od začátku : Intel jsou silné procesory, které se vyplatí do sestav na práci s grafikou, videem a různými převodníky, ano práci s těmito programy může o pár vteřin urychlit. Problém je, když si koupíš procesor za 5.000,- strčit pod něj desku za 2.000,- Deska a zdroj, jsou zárukou bezproblémového chodu Pc (modrá okna, zamrzání, padání atd) u Intelu tyto desky začínají někde na 4.000,- neplácám tady nějaké žvásty, počítačů skládám hodně, a zkušenosti s deskami jako MSI, Gigabyte jsou mizerné. Pokuď chceš herní Pc, tak je zbytečné kupovat supersilný procesor, na úkor grafické karty, ta je pro herní PC základ. To co jsem ti navrhnul, je naprosto vyvážená výkonná herní sestava, pokuď tedy vážně tak toužíš po intelu, zůstal bych u prověřeného i5-2500K..

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

Odstranil jsem duplicitu.. Ta arogance výše mne také trochu naštvala, nicméně k tématu:

Otázka je, jestli se seká myš, nebo počítač.... Spíš tipuji počítač/procesor.. 7 let je dost, co je tam za hardware?

16 000 za tuhle hrůzu bys dal? Já teda ne. Je tam jen integrovaná grafika v procesoru a ta je hodně slabá. Jako CS 1.6 nebude mít problém dát i na víc, než 100 FPS (k čemu to, když máš stejně nejvýše 60Hz (FPS) monitor?) Sal bych slabší procesor (AMD) a lepší grafiku (AMD).. A rozhodně kvalitnější komponenty. V CZC.cz ti to pak narozdíl od Alzy sestaví zadarmo, ušetřené peníze můžeš investovat do vyššího výkonu/kvality..

Sasha to tu docela jasně objasnil - na počítači s integrovanou grafikou si zahraješ tak maximálně to CS 1.6 a zvládne to pak počítač i za 5 000 korun, nepotřebuješ 21 000 Korun... Net_graph je co? ukazuje informace... K čemu bys potřeboval, aby takové informace obnovoval rychleji, než je můžeš vidět? Tím se vracím k frekvenci obnovování obrazovky tvého monitoru - ta je typicky 60 Hz, což odpovídá 60 FPS.. pokud tedy grafika produkuje 80 FPS do své obrazové paměti, řadič obrazu se tak či onak domlouvá s monitorem, zeptá se "kolik sneseš", on odpoví "60", řadič se zeptá "a kdy začnem?" a monitor na to "3-2-1-teď!" a řadič každých 0,01666667 skundy vezme co právě je v obrazové paměti a pošle to monitoru. A i kdyby to grafická karta přepsala za tu dobu třikrát, monitor se stejně doví jen poslední, aktuální variantu..

Teoreticky větší FPS virtuálně umí přemostit obraz - tvoje činnost se provádí reálně v dané herním FPS a pokud máš dobrý odhad a úsudek, můžeš přelstít výkonnostní schopnosti tvé grafické karty a zobrazovací schopnosti tvého monitoru - takové u tebe ale ani z tvého stylu psaní nevidím...

Ale vraťme se zpět k sestavě (už moc plýtvám slovy v tomto ne zrovna zajímavém tématu)... Sasha komentuje tvoji sestavu, zda by vůbec fungovala. Já si neodpustím rýpnutí do jeho první sestavy, která by bez operačních pamětí také nefungovala :)) Nyní k tvé druhé variantě sestavy - nevím co jsi to tam zmotal do sebe za dva procesory, notebook a neznámý monitor.. Ale principielně je to stále špatně. Třetí varianta už je podstatně lepší, ale stále to rozhodně není to, co bych si koupil já.

Narážím tím na IvyBridge, o kterém jsi si asi přečetl, že je nejlepší. Inu, není. Proti SandyBridge je tam rozdíl jen malý - lehce ve výkonu, něco více ve spotřebě, více však v ceně... Ve srovnání s procesory AMD pak dostaneš za více peněz více výkonu, který ovšem nebudeš potřebovat. Navíc slušná deska pod Intel stojí bohužel prakticky o 1 000 - 1 500 korun více, než pod AMD. Tím vzniká docela zajímavá rovnice tvého výkonného a nestabilního systému, se systémem navrženým sashou, který je ve hrách vlastně stejně výkonný (všecko táhne grafická karta) a ještě je levnější... Zaměřil bych se tedy, být tebou, spíše na kvalitu a spolehlivost sestavy - rozhodně kvalitnější zdroj (Fortron Aurum 500W), pevnější skříň (Od 1500 výše, třeba CoolerMaster, Antec, Enermax), kvalitnější základovku od ASUSu (M5A99X EVO, nebo P8Z68 PRO)... Rychlejší pevný disk, grafiku do Sapphire...

Nech si to projít hlavou.. Já jen doufám, že jsem tolika slovy neplýtval zbytečně..

Obrázek uživatele sasha.cz

Pardon, na pameti jsem zapomnel....idealne Kingston hyperx 1600mhz cl9, nebo Corsair Vengeance....ja nerypal, jsetli to bude fungovat,.... to kokosman :)

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

Pardon pardon, je vás tu moc a už je pozdě.. Za 8 hodin začíná zkouška, měl bych dávno chrápat :D

Obrázek uživatele dentoln2

ok moc dekuji za vase typy a navrahy a ted bych vas poprosil co byste si asitak koupili kdybyste meli 20 000 Kč a chteli si koupit vykonne PC na hry popr. kde objednat atd... dik moc ;)

Obrázek uživatele sasha.cz

Na czc máš sestavení a otestování PC zdarma, já bych volil takto

Obrázek uživatele dentoln2

ok diky moc ;)

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

My jsme teď koupili s kamarádem trochu jiné - procesor FX-6200 (to ale není podstatná změna, procesor je dražší, ale v poměru cena/výkon je podstatně výhodnější).. Co určitě změň je grafika na "bulk", respektive je to verze bez příslušenství, jako jsou kabely a redukce (které nepotřebuješ), a hlavně je skladem, narozdíl od téhle... Dále WD Caviar Black LX 750GB je o něco menší, ale PODSTATNĚ rychlejší disk, což se na systém a spouštění hodí, stojí plusmínus stejně.. Ramky jsme pak nekupovali lowprofile, ale klasické (pod chladič se vejdou).... Koupili jsme o dost lepší a kvalitnějí skříň.. Ale nekupovali jsme Win..


Poslat nový komentář
Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
CAPTCHA
Toto je spamová ochrana. Prosím věnujte ji plnou pozornost.