Pc sestava 15 - 20 tis. (*VYŘEŠENO*)

Ahoj chci poradit Pc sestavu ideálně okolo 18tisíc zkoušel jsem něco vybrat sám ale radši si chci nechat poradit od lidí kteří se tomu věnujou.
Můj výběr :
AMD Phenom II X4 965 Black Edition
ASUS M4A79XTD EVO (90-MIBAJ0-G0EAY00Z)
2* Kingston HyperX Genesis 2GB 1600MHz
Sapphire ATI Radeon HD 5770 Vapor-X 1GB DDR5 11163-05-20R
WD Caviar Green 3.5" 800GB WD8000AARS
Fortron Black Power 550W
LG GH22NS SecurDisc černá OEM
Creative Sound Blaster Audigy SE
Raidmax Ares černo-stříbrná skříň jsem vybíral čistě podle vzhledu.
zvažoval jsem eště chlazení na procesor Gelid Solution Tranquillo ale nevim jestli je nutné jinak bys se peníze dlay dát jinam.
I s chlazením na procesor jsem se dostal na cenu 18 115Kč

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

je vidět, že nebudeš žádný začátečník ;) ta sestava je velmi dobře složena (kde jsi se inspiroval?), ale trochu bych to poupravil výhodnějšími komponentami - 965ka je předražená, za 200MHz navíc.. vem 955tku a bezproblému doženeš těch 200MHz a nebude problém jít ještě o 600MHz dál.. budeš k tomu ale potřebovat Arctic Cooling Freezer Xtreme rev.2, jeho jedinou nevýhodou je poměrně složitější uchycení, když jej připevňuješ napoprvně..

ty ramky budou lepší tyhle Kingstony

disk vem raději 1TB verzi, cena za 1GB je zde opravdu nejpříjemnější ze všech velikostí a rychlost a tichost je lepší, než u toho Blacku.. ten Black se hodí hlavně jako menší, ale rychlý systémový disk..

nevím, jestli je potřeba kupovat zvukovku, pokud nejsi vyloženě audiofil, nebo nepožaduješ nějaké zvláštní vymoženosti.. na desce je integrovaný poměrně solidní čip VIA Vinyl.. samozřejmě pokud hodně hraješ hry a máš třeba lepší sluchátka, tak se to vyplatí, ale spíš bych šel tedy do modernějšího čipu X-Fi, ta Audigy není o tolik pokročilejší, než ta integrovaná VIA.. ale rozhodně SB Audigy stačí pro kompatibilitu s hrami, se kterými maj všechny integrované zvukovky problém, když po nich chceš prostorový zvuk..

co se té skříně týče, styl "lednice" se mi nikdy nelíbil a hlavně má nevýhodu v tom, že zepředu jde do skříně asi málo vzduchu.. já nevím jak je na tom s možnostmi sání zepředu, ale to je vždy nejlepší, co může být, aby byl chlazen disk.. co se chlazení zbytku týče, špatně nevypadá, ale za tu cenu se moc kvality čekat nedá.. tahle skříň je už poměrně prověřená a solidní.. ovšem nejni tak vybavená větráky, jako ta, kterou zmiňuješ, ale když vezmu v potaz, že solidní větrák je kolem 150 korun, jsou tam dva.. je to velmi levná skříň.. zkus si vybrat něco z dílem ThermalTake, CoolerMaster nebo Chieftec

Obrázek uživatele 20Roman

Díky za rady. Inspirovat jsem se nechal vice kamarádama nezávisle na sobě na některých věcech se zhodli a jiné jsem doplnil sám.
Jen teda oprotimému plánu vyměním procesor RAMky a myslím že ten menší disk mi taky bude stačit. Zvukovku teda uplně vypustím myslím že se obejdu i bez prostorového zvuku. (aspoň ušetřím :-) ).
Ohledně skříně dám na Tebe v tom máš určitě lepší přehled než já a ohledně větráčků se poptám přímo na prodejně to už není taková velká položka.
Poslední dotaz je jakou máte zkušenost s bezdrátovou myší a klávesnicí. Z okolí jsem dostal dost rozporuplné odpovědi někomu vyhovuje s tím spojené větší pohodlí jiní říkají že nejsou tak spolehlivé a že jsou předražené. Zvažuju jestli do toho jít nebo ne.

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

tak neříkám, že musíš prostorový zvuk vypustit, ale občas se stane, třeba v Mafii 1, že po čase prostě hlasitost 6dabingu padá pod slyšitelnou hranici.. právě na integrovaných zvkovkách Realtek.. VIA má podobný problém v některých audio stopách u filmů, kde nevím, jak může chyba čipu být schopna ztlumit pouze dabing a zbytek zvuku nechat normální :))

co se větráčků týče, volil bych Scytche.. nenech se ukecat na kde co, je sice hezké, že to svítí, ale N12H (nebo jak se jmenují, jsou takové do hněda) mají parádní průtok vzduchu při tichém chodu.. to většina fanů nemá.. ale věř mi chladné ticho je to, co tě určitě potěší..

co se bezdrátu týče, už jen z principu, že je nutno signál zakódovat, odeslat, přijmout, rozkodovat, překodovat a odeslat do počítače, mají tyto komponenty mnohem vyšší latence a to zrovna pro hráče není uplně to pravé.. ne že by jsi to jako hráč amatér poznal.. ale nevím, jestli se dá mluvit o komfortu.. kam bys tahal klávesnici mimo dostah stolu? stejně tak myš.. kabel si chytře uchytíš a hned máš o problém míň a hlavně víš co nemusíš řešit? jo, přesně, ty pitomý baterky.. kámoš má fajn bezdrátovou myš a taky 12 baterek a jak je nenabíjí tak dycky vidim, jak hledá nějakou baterku, na kterou mu myš pojede ještě na 3 minuty :)) občas je s tim sranda.. jo, výhoda je že si dáš klávesku na postel, ale pak na monitoru moc nepřečteš, takže stejně musíš být v dosahu..
já v tom nevidim žádnou výhodu, jen tu hodně vysokou cenu..

ale pokud chceš fajn kabelovku, Logitech MX518 je fakt geniální myš! nevěřil jsem, že budu jednou šťastný za tak drahou myš..

kámoše, kteří ti navrhly komponenty, vyskytující se ve tvém seznamu pochval :))

Obrázek uživatele 20Roman

Tak jo za vše moc díky

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

považuji tedy za vyřešené.. :))