PC kolem 15 000 kč

Zdravím, prosím o pomoc.
Chci si koupit nové PC jehož cena by se pohybovala kolem 15 000kč. Z předchozích diskuzí jsem něco vyčetl ale vždy mi tam něco chybělo nebo přebývalo :-)
Bude to i částečně pracovní počítač, na kterém budu potřebovat standartní záležitosti jako Office, internet, HUDBA, filmy, atd., ale i Autocad, Invertor, Adobe CS5, Coreldraw a čas od času úprava videa. Hry vůbec.

Do ceny by se měl vejít taky Monitor (asi 22") do budoucna by sestava měla utáhnout dva takové monitory.
Klávesnice, myš
Pokud cena dovolí tak i OS windows 7.
A kdyby to šlo, tak bych preferoval tiché PC.

Chtěl bych se taky zeptat, zda je v této cenové relaci možné uvažovat o NB, který by splňoval mé požadavky.

Díky moc za odpovědi :-)

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

V téhle cenové relaci rozhodně nejde uvažovat o NTB, to by jsi daleko nedošel.. Ovšem za 15K s monitorem a OS ale příliš daleko nedojdeš, chceš toho opravdu moc! Budeš muset připlatit! Takže vyskládám minimum a uvidíme, kolik budeš doplácet..

Tedy začnu OS a monitorem, protože to je jasná, http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=70092
čili nám zbývá 9500 korun... To opravdu není zrovna reálné..
Nejlépe asi koukni do topiku http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=86553 , ovšem pokdu sečtu ceny, jsme o 2500 korun výše v případě dražší sestavy (což je asi nejvýhodnější a nejvýkonnější unierzální bolba dneška), případně kolem 600 nám chybí u té levnější, méně výhodné a výkonné verze..

Teď jsem ještě koukl a vidím klávesnici a myš. No nevím nevím.. Pracuji v Blenderu a používám Logitech MX518 myšku a jsem nadmíru spokojen, stojí za každou korunu její ceny.. Pokud chceš přesnější zaměřovátko, opravdu doporučuji, ale to je tak přát si k narozeninám :D U klávesnice je to asi jedno, mám konkrétně Genius SlimStar 220 a mě stačí, i když bych asi ocenil více programovatelných kláves.. Možá v budoucnu.. Dobře se na ní ale píše, je příjemná, byť levná.

Ovšem tohle všechno, pokud nechceš kvůli ceně ubítar na kvalitě a výhodnosti výkonu, je minimum, které ti "dovolím" koupit. Chápu, není to nejlevnější, ale neudělej chybu přílišným šetřením.

Obrázek uživatele Hodan

Oky, díky moc mrknu na to. Ta částka byla orientační a s tím, že se to vyšplhá víš jsem počítal.

Obrázek uživatele Hodan

Jo a prosimtě ty dva odkazy
" Tedy začnu OS a monitorem, protože to je jasná, http://www.czechcomputer.cz/pr.....rtno=70092 "

mě směrují jen na OS, mohl bys mi pls přihodit i ten monitor. Díky :-)

Obrázek uživatele Hodan

Zdravím, tak jsem se konečně díval na ty sestavy, které jsi mi doporučil a dám na tvé rady a zvednu cenový limit :-) když už budu po dlouhé době kupovat nové PC (momentálně mám NB ACER 4602WLMi). Ta ideální sestava co jsi psal je:

Asus VS228H - LCD monitor 22"
AMD Phenom II X4 955 Black Edition
ASUS M4A79XTD EVO
Sapphire Radeon HD 5830 Xtreme 1GB DDR5
Fortron Black Power 550W
WD Caviar Black WD5002AALX 3.5" 500GB
Kingston HyperX Genesis 4GB (kit 2x 2GB) CL7 1333MHz
Arctic Cooling Freezer Xtreme (rev. 2) Extreme packing
Cooler Master Elite 310 černo-stříbrná
LG GH22NS SecurDisc černá OEM
Genius Slimstar 220, PS/2, černá
Microsoft Windows 7 Home Premium CZ 64bit OEM

18 320 Kč

Kdybych to nepatrně zvednul a zaokrouhlil na 20 000Kč šlo by z toho už něco vykouzlit? (pokud je to potřeba). Díval jsem se třeba na tu grafiku a v testech vyšla líp Sapphire HD 5850 EXTREME . Jo a bude potřeba i nějaký přídavný větrák v bedně?

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

Tomu, co jsi vypsal, pokud nepomýšlíš na upgrade stačí jednak slabší procesor, jednak levnější deska a jednak slabší zdroj.. Pokud pomýšlíš na upgrade (grafiky), máš tu velmi dobrý základ, který bez sáhnutí klidně přežije ještě další grafiku tak za 2 roky..

Samozřejmě HD5850 Extreme je o dost lepší, ale už ji asi neseženeš.. A lepší grafika vyjde na více peněz, taková HD6870 Vapor-X nebo Toxic, pak by se jednalo o parádně vyváženou sestavu, na kterou už bych dále nesahal a až nebude stačit, koupit celou novou. Lehce bych to poladil, Extreme packing u chladiče asi nepotřebujeme, stačí nám základní balení s úchytem na AM3, deska je konkrétně na CZC momentálně ve verzi s USB 3.0 o 200 levnější (nechápu, USB je zbytečné, ale když je to i levnější? :)) ). Dodal bych jeden větrák dopředu (klidně podsvícen) - Enermax T.B. Silence nebo Apolish, případně bych pompřemejšlel možná o dražší a exkluzivnější skříni, ale to je hodně subjektivní a tahle víceméně poslouží dobře, je vcelku poctivá.
Více bych na to nesahal...

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

Myslím, že tahle verze grafiky http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=92851 tě potěší více :-) (kupon na Dirt 3, klidně si jej od tebe vemu :D )
Phenom už by si zasloužil http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=61904 - je to hlavně koncepčně lepší chladič - fouká totiž dozadu a ne do zdroje, navíc nabídne větší rezervu při přetaktování..

Obrázek uživatele Anonymní uživatel

Dobrý den,
chtěl bych se zeptat jaký je rozdíl mezi Sapphire HD 6870 VAPOR-X ( případně TOXIC ) a Sapphire HD 6870 FLEX. Papírově jsem prakticky žádný rozdíl nenašel, tak jsem se chtěl zeptat proč doporučujete zrovna Flex.

Díky moc.

Obrázek uživatele Hodan

Ten kupon ti klidně dám :-) Já ho asi nevyužiji. Jen jsem se taky díval na ty specifikace a mezi kartou Vapor a Flex jsem žádný rozdíl (papírový) nenašel.

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

Nevím co se stalo - asi jsem měl nestabilní WiFi připojení, nebo bouřkové období - psal jsem poměrně obsáhlý příspěvek a on tu není :D

Takže znovu - Vapor-X je technologie chlazení, tj prostě jeden z nejlepších chladičů grafik.. Samotný Vapor-X je lehce přetaktovaná, Toxic je přetaktovaná o něco více..

Flec je primárně dělaná na pohodlné (FLEXibilní) připojení vícero monitorů v EyeFinity, jde s lepší výbavou redukcí a lepšími výstupy, ovšem chladič má poněkud menší proti Vaporu, takže asi tak.. Plus je právě k Flex verzím přidán kupon na Dirt 3... Bral bych ho všemi deseti :-)

Obrázek uživatele Hodan

A je tam nějaký rozdíl v hlučnosti? Když má Flex menší chladič čekal bych, že ten větrák pojede častěji a na vyšší otáčky.

Obrázek uživatele Hodan

Jo a díky za vysvětlení :-) Zase o něco chytřejší :-)

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

Koukám, že už se nám srovnaly revize.. V téhle situaci je to spíše tak, že Vapor-X má větší rezervu v přetaktování, při továrních taktech nepocítíš rozdíl, maximálně v řádu 2-3°C...

Obrázek uživatele catigar

Ahoj, sháním novou sestavu na podobné využití jako tady psal Hodan. Chtěl bych se zeptat jak by ta sestava mohla vypadat dnes, protože od posledního výpisu komponent uběhl už nějaký ten pátek.
Cenou bych nechtěl překročit 18 000,- bez OS.
Mohla by např. místo skříně Elite 310 být Cooler Master Elite 311 (jestli je ta novější lepší). O HD LX500 jsem v jiných diskuzích četl že je dost hlučný. Já budu mít bednu na stole tak bych potřeboval něco tichého ale zase aby to nebyl žádný loudal :-)
Taky jsem se díval že v podobné cenové hladině už doporučujete trochu jiné ramky i základku. Někde i jiný chladič procesoru. Hlavně kvůli montáži. Ten monitor vypadá dobře :-)
Mohl bych teda poprosit o novější návrh sestavy. Díky

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

Popros, ale aby se to nemotalo, tak si založ vlastní téma :-) Jak je toho tu hodně, tak už i já v tom mám bordel :D 18K bez OS je pěkná částka a to by ta sestava vypadala asi dost jinak.. Byly by výkonnější komponenty, ale varianta za 15K by se neměnila, žádné novinky zatím nebyly..


Poslat nový komentář
Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
CAPTCHA
Toto je spamová ochrana. Prosím věnujte ji plnou pozornost.