PC bedna do 15-16K

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

vcelku dobře složené :)) musím pochválit..

ale změnil bych toto:
grafická karta nVidia je vcelku nepovedená (a to je jedna z nejpovedenějších v této řadě), ale nově vydaná, nepřekonatelná Sapphire HD6850 1GB je bezkonkurenční věc.. tedy pokud neplánuješ hrát zejména tituly s PhysX, které se ti náhodou líbí, i když vlastně není ani využíváno, ani použitelné.. hrubý herní výkon má ale HD6850 podstatně vyšší..

jako druhé, jen taková kosmetická změna - Corsair dělá výtečná paměťová média, ale zdrojům nerozumí a jsou to cizí výroba jen s logem zvučné firmy.. v tomto už devátým rokem věřím Fortronu, který nezklamal.. takže Fortron Black power 550W (650 je zbytečné, pokud neplánuješ velký OC či výměnu grafiky za pár let)

a další kosmetickou změnou je pak skříň CoolerMaster Elite 310RC.. mě osobně se v provedení oranžovo-černá líbí mnohem víc, než tahle (tohle je takové.. obyčejné), je perfektně zpracovaná a bytelná a dost velká.. Také je to CoolerMaster, jako 330tka, skvělá kvalita (za ty peníze), ale je "hezčí".. je to subjektivní, proto ti jí navrhuju, třeba jsi se jí nevšiml.. tohle je hlavně skřín, kterou jsem viděl i zevnitř a vím, jak na tom je..

Obrázek uživatele Nailes

No,takze mas namysli:
Skřín: http://www.alza.cz/coolermaster-elite-310-d127038.htm
Zdroj: http://www.alza.cz/fortron-black-power-550w-d126408.htm
A co se tyce te grafiky,tak me musis trosku poucit, co znamena PsyhX,protoze v tom sem trosku mimo :)

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

ano, přesně ty dva kousky mám namysli (na CZC je mají tedy levnější, já osobně jinde než na CZC už nenakupuji..)

grafiku mám pak namysli http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=82895

PhysX je, nebo by měl být, fyzikální engine, sloužící k simulaci fyziky trochu reálněji.. v dnešní době máme tedy noviny, které poletují tak, jak na ně působí proudění vzduchu, máme mlhu, která je "volumetrická", tedy už nemáme za sebou skládáno několik desítek lehce zakouřených vrstev, ale máme "prostorovou" mlhu, které si ale stejně nejspíš nikdy nevšimneš.. a máme simulaci oblečení, že nám kabáty plandají trochu reálněji.. vypadá to sice pěkně, ale kuli dvěma nebo třem kabátům na scéně (v Mafia II je jich více, ale zas jsou dost náročné) si takovou grafiku nekoupím.. a v Mafii II máme taky simulaci nějakého poškození, takže v některých místech jsou všehovšudy asi 4 sloupy nebo skleněné stěny, do kterých když střílíš, štípají se a odpadávají kusy.. fakt pěkné, kdyby byl takto tvořen velý svět a ne pár sloupů..

samozřejmě ale, na něco takového je taky potřeba výkon a pokud nemá grafika dostatek výkonu ani na samotnou grafiku, neni dobrý nápad ji otravovat ještě PhysXem.. takže bych jej rovnou vypustil a vůbec jej neřešil..

Obrázek uživatele Nailes

hehe diky za vysvetleni.
No ja jsem měl taky CZC radeji,ale tak nejak se me zda,ze ALZA ty ceny ma podle toho udelane,protoze na CZC je ten procesor drazsi o naky 300kila coz je celkem dost, neco tam je levnejsi a neco drazsi no... by sem musel vse prepocitat.

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

ano je to plusmínus vyrovnané, ale já už na ceny nehledím, nesnažím se najít to nejlevněji a prostě to koupím jen na CZC.. po těch zkušenostech s ostatními už tam nikdy nekoupím ani disketu.. těch pár set si připlatím za to, že CZC mi vždy vyjde vstříc

Obrázek uživatele Nailes

A vcem ti treba alza nevysla?Spatny vyrobek ci tak ?
A jeste k te grafice,kdyz si rozkliknu ty 6850,tak tam je tak 5 druhu a trosku kazda cenove rozdilna,ale ty mhz apod je vse stejne,tak v cem je tam rozdil? Znacka ?

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

spíš problém s reklamacemi, oni prodávají vše a zdaleka nerozumí počítačům ani trochu, pro počítač se spotřebou 150W ti vnutí 500W zdroj, navíc šmejd.. jejish web je příšerný, nepřehledný, nelogicky dělený, fuj..

na ostatní grafiky ani nekoukej a ber jednoznačně Sapphire..
liší se v chladičích a také jsou od jiných výrobců a kvalita se také liší.. Sapphire existuje co existuje ATi, vyrábí jen ATi.. dvoní výrobce.. navíc má bezkonkurenční chladič.. nehledě na cenu kupuji pouze Sapphire..

Obrázek uživatele Nailes

Takze mockrat dekuji za rady,a jeste bych se chtel zeptat,o kolik je moznost ze ta cena poklesne,kdyz si to budu chtit kupovat nekdy kolem vanoc coz je 20-24.

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

přesně před vánoci zrovna ceny rostou :)) hlavně těhco "libových" komponent, ale spíš více hotových sestav.. takže nejpozději do druhé třetiny listopacu a koupit..

Obrázek uživatele Nailes

Zdravim,
Tak jsem si dal info na CZC,a Pan Fiser me odpovedel takto,na otazku co bych si mel koupit,jestli GTX460 od NVidie nebo Ati 6850.

"Dobrý den,

osobně bych nešel do ničeho jiného než nVidie, hlavní předností těchto karet jsou technologie nVidia PhysX (fyzika ve hrách) a 3D Vision, zde konkurent výrazně pokulhává. HD6xxx je podle mého pouze vtip od ATI, například HD5850 je výkonnější než HD6850, takže trochu matení zákazníka, kdo se nevyzná v problematice, automaticky sáhne po kartě s vyšším "číslem" s tím, že by měla karta být výkonnější. To, že by karty měly mít nějaký extra poměr cena/výkon, se mi také nezdá, vždy v podobné cenové relaci je alternativa od nVidie. "

Ted nvm co si mam vybrat teda :)

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

také se bohužel koukni na to, že všude na CZC jsou bannery nVidia! co by jsi čekal?
vtip je právě nVidia.. její přejmenovávání je teprve matení zákazíka!! a to, že je zákazník blbý a neporadí se a reaguje na čísla, hlavně na velikosti pamětí, je jeho chyba.. GTX460 je stejně výkonná jako HD6850 a stojí podstatně více, je hlučnější, žere více.. jediné, co má je PsychX (PhysX). a Surround je další vtip.. pro 3 monitory na jakékoliv nVidii musíš mít karty 2.. na jakékoliv jedné ATi HD5000 a vyšší můžeš mít 3 monitory už v základu - EyeFinity - a ATi má i kartu, která umí 12 monitorů na jedné kartě, to je teprve surround..

a jen to číslování - od kdy musí být HD5850 horší než HD6850 výkonem? všiml si také někdo, že stojí o pulku míň, že žere podstatně míň a je celkově vylepšená a optimalizovaná? to že nemá vyšší výkon nic neznamená.. správně by se ale měla jmenovat HD6870 a vážně nechápu, proč se tak nejmenuje, ale je to tak.. a to ještě přijde HD6970 alias HD5870 a HD6990 alias HD5970..

když už jsme u toho přejenování, nVidia udělala z její nejlepší karty, GF8800GXT rovnou GF9000, která pak byla přeupravena na GT100, ještě před vydáním přejmenované na GT200.. do notebooků ju pak rovnou přejmenoval i na GT300 rovnou z GTX100.. teď vydal GTX400 jako konečně novou, ale katastrofální architekturu... a na cestě je GTX580, alias konečně Fermi, tedy GTX480 tak, jak měla vypadat před rokem.. tedy zase žádná nová karta, ale konečně GTX480 tak, jak měla vypadat o rok dříve..

Obrázek uživatele Nailes

Co ted koukam na ty 5770 pr: http://www.alza.cz/sapphire-hd-5770-vapor-x-d154370.htm a ma celkem dost lepsi staty,rozdil je jen v tom,ze 6850 ma 256 bit,a tento 128 bit,a rozdil je o 1100,coz si myslim ze je dost na tento rozdil.

A jeste bych se chtel zeptat,jake znacce mam vice duverovat ASUS or GIGABITE ?

Obrázek uživatele Malignus

Já bych důvěřoval ASUS. S Gigabyte nemám zkušenosti. :-)

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

staty.. to je právě ta největší chyba.. mám ti tu na A4ku vysvětlovat, co ty staty dělají a jak se na ně musí koukat? podstatné je, že HD6850 je cca o 40% výkonnější, než HD5770 a když si spočteš poměr cena/výkon, je na tom při téhle ceně HD6850 mnohem lépe.. dokonce nejlépe téměř ze všech dostupných grafických karet.. pokud ji provnám s HD5770 Vapor-X od Sapphire, je o 300 dražší (na CZC) a podstatně výkonnější..

ohledně grafik, jedině Sapphire, ohledně desek jedině ASUS.. důvod? mnohaleté zkušenosti

Obrázek uživatele Tomaso12

A jake mas zkusenosti s www.alfacomp.cz ? celkem pekny ceny tam maji,tu ATI 6850 tam maji o nake 300 levnejsi

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

ne, ale stačí mis e podívat do eshopu a mám jasno, jak to tam vypadá s odborností a ochotou.. svaté CZC, pro mě..

Obrázek uživatele Nailes

Dobrý den,
Tak sestavu mám připravenou na objednávku,ale potreboval bych jeste nejakej kvalitni monitor do 3000.diky

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

k téhle sestavě se náramně hodí ASUS VH226H, za ten příplateček stojí.. mám ho a má ho dost lidí a vím o čem mluvím :-)

Obrázek uživatele Nailes

Vypadá zajímavě,ale potřebuji do tech 3K sehnat :( penize navic uz vazne nemam

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=72595 neni špatný, ale je prostě levnější.. pokud chceš kvalitu, tak bys musel jít na menší úhlopříčku..

Obrázek uživatele Nailes

http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=70046 a co tento ? je to sice 20tka uhlopricka,ale kvalitove by mel byt stejny jak ta za 3800 ne ?

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

ne, to by byl strašný obraz.. bez DVI konektoru ti to ani nedovolím..

Obrázek uživatele Nailes

no ok,tak jedine skusit 20tku uhlopricku s +- stejnou kvalitou jako ta 22 za 3800 pokud je to mozne :)

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

já prostě nevidím žádný, kerý by za to stál.. proto jsem za tenhle monitor tenkrát vyplajznul 5500.. když se koukneš na ty rozdíly cen, přitom rozdíly mezi kvalitou a výbavou jsou mnohem markantnější.. počkej a fakt si těch 6 kil našetři, nedělej kompromisy, nedělal jsi je doteďka..
udělal jsi totiž chybu, je blbost stanovit si na něco limit zvlášť, měl jsi říct celkové finance a co všecko, a holt by se vše přizpůsobilo vzájemněl.. ale 3K za monitor je fakt pakatel, jakože, to je fakt málo na to, abys mohl koupit nějaký lepší kousek.. kdyby jsi si stanovil větší limit, ale to jsi nemohl, jelikož nevíš, podle čeho se rozhodovat, kde je ta hranice.. proto jsi se takhle ani rozhodovat neměl..

je ještě možné sestavu upravit? jestli je to fakt nutný, tak někde musíme uspořit 600..

Obrázek uživatele Nailes

No tak nakonec jsem se rozhodl,ze vemu tu za 3800 (22´) diky

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

takže super :))

Obrázek uživatele Nailes

Dobrý den,
Tak monitor budu objednávat zítra,ale jeste jsem se chtel zeptat,co rikate na tento:
http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=76985 je levnejsi,a prijde me celkem dost podobny,tak pokud by byl dobry,aspon bych usetril. Diky.

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

už jen proto, že je to Acer bych ho nechtěl a jediný číslo bych mu nevěřil.. má ale LED podsvícení, to ASUS nemá, to je o něco lepší.. ale řekl bych, že v případě Aceru je to vcelku nastejno :))


Poslat nový komentář
Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
CAPTCHA
Toto je spamová ochrana. Prosím věnujte ji plnou pozornost.