PC ~8000Kč

Zdravim,
Jelikoz mi odchazi ntb, jsem nucen zakoupit novy stroj. Rozhodl jsem se tentokrat pro "bednu" namisto ntb. Duvod je lepsi pomer cena/vykon, moznost upgradu/vymeny jednotlivych komponent, zivotnost. Pc je urceno pouze na internet, video. Hry vubec, takze grafiku nepotrebuji. Treba casem dokoupim, ale pochybuji ;)
Takze nejaky slusny procesor a ssd disk urcite.
Cena +-8000,- vim, ze to moc neni, ale na pc na internet bez grafiky snad nejak staci. Win mam.
Na netu jsem nasel jednu sestavu postavenou na intelu, ktera se mi libi:
https://www.alfa.cz/basket.php?items=_130Q012N18011T2E012L7K011VSX012RBT...
Vim, ze tu vladne AMD, tak me zajima porovnani sestavy postavene na AMD od Vas. Kdyby byl vetsi vykon nebo nizsi cena, tak pujdu do AMD. Me je to uplne fuk :)
Kdyby mel pc i hdmi, tak by to bylo plus, jelikoz mam na monitoru i hdmi konektor, tak. Ale kdyby to rapidne menilo cenu, tak to pripojim pres vga.
Dekuji moc za kazdy navrh!

Obrázek uživatele Anonymní uživatel
[88932] PC ~8000Kč

Ahoj,

je to pro tebe ještě aktuální dotaz?

Napsal bych večer.

Obrázek uživatele petanek
[88933] PC ~8000Kč

Ahoj, jasny, ze jo. Budu to objednavat nekdy po Vanocich, az se neco posklada. Chtel bych neco, co nejakou dobu vydrzi. A kdybych se nahodou zblaznil a chtel si neco zahrat, tak at muzu dokoupit jen grafiku a neco si i zahrat. Nic narocneho.
Diky

edit:
Nasel jsem v bazaru toto: http://pc.bazos.cz/inzerat/55074182/Intel-i3-2100--chladic-Asus-P8H61M-P...
A zbytek koupit novy, nebude to lepsi, nez ten Celeron?

Obrázek uživatele Anonymní uživatel
[88934] PC ~8000Kč

Zdarec.

Tak jdeme na to.

Takže za prvé, pokud to ten chlapík myslí vážně, a ty komponenty jsou nepoužité, určitě se to dá vzít. Ale pozor, podstupuješ riziko, budeš bez záruky. Je to na tobě. Pokud je to v pořádku, je to deal a bral bych.

Za druhé: Nemůžeš si dovolit paměti na 1600 MHz, uber na 1333. A také, 4Gb je dnes málo. Bude tě to brzdit. Chce to 8. Ale ne víc!
Za třetí: Proč disk 500Gb? Za prakticky stejné peníze máš 1Tb. Ber ten. A také proč dvou a půl palcový? Dyť to nedáváš do notebooku ale do desktopu, vem tříapůlku. Značka asi jedno, s WD (většinou) vedle nešlápneš. Blue edice, pokud jedeš budget.
Za čtvrté: Z vlastní zkušenosti vím, že poddimenzovat zdroj se nevyplácí. Tak jak to máš teď, tak 350W dobrý, ale co když budeš jednou chtít přihodit nějakou tu grafiku? Hmm? Najednou se začneš bát, že ti té šťávy nebude dostačovat a budeš pořizovat zdroj novej...no rozmysli to. Jinak Seasonic dobrá volba.

Jinak asi cajk...ještě u toho SSD bych raději viděl Samsung teda...byť je o pár stovek dražší...

Tak ať dobře nakoupíš, zdar :)


Poslat nový komentář
Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
CAPTCHA
Toto je spamová ochrana. Prosím věnujte ji plnou pozornost.