NVidia GeForce GTX 765 s Intel I5 4200 Haswell

Dobrý den,
Mám v plánu koupit ntbk na kterém budu moci hrát novější hry na vysoké detaily + něco, co nebudu muset upgradovat alespoň na 6 let dopředu(kromě SSD). Zajímalo by mě, jestli procesor Intel I5 4200 Haswell není poddimenzovaný a nebude mi brzdit grafiku od NVidie GeForce GTX 765, popřípadě rovnou nesáhnou po trošku "horší" kvalitě, nicméně vyšším výkonu v podání AMD, a to AMD A10-5750M s AMD Radeon HD8970(popř 7970) které jsou v podobné cenové kategorii.
Konekrétně zvažuji
http://www.alza.cz/msi-ge70-2oe-223xcz-d472422.htm
vs
http://www.czc.cz/msi-gx70-3be-016xcz-cerna-crysis-3/130180/produkt

Obrázek uživatele Peca

Ten Haswell má vyšší výkon než to AMD. Celkově je Haswell úplně někde jinde než to AMDčko a nejen výkonem, ale i ostatními vlastnostmi. Spíš to bude tak, že někde bude brzdit to AMD tu grafiku.
Já tedy osobně bych si nekoupil herní NTB vůbec a natož od MSI, které nemá tak dobré zpracování, ale to záleží na tom co od toho očekáváš. Jinak s tím upgradem na 6 let nevím nevím. Během toho ti na 100% odejde alespoň baterka, při kvalitě MSI ti třeba i prasknou panty, bude vrzat...atd. V PC segmentu je 6 let dlouhá doba na stolní PC natož na NTB.

Obrázek uživatele Tatua

Tak co se týče výdrže, tak hledám něco pro občasný přenášení, ke známím, k přítelkyni, na chatový/studentský lan párty apod - čili nikam, kde není zásuvka. Osobně jsem se víc příkláněl k tomu Intelu s Nvidii, páč jsem slyšel že AMD ještě není na takový úrovni a jak říkáte - procesor podle recenzí grafiku brzdí(hlavně u her s vyšší záteží). V té souvislosti mě právě napadlo, jestli není možně, aby ten dvoujádrovej Inteláckej procesor(který je sice ve srovnání s AMD A10-5750 výkonější) tu poněkud našláplou grafárnu nebrzdil - popřípadě jestli si nemám radši připlatit a koupit quad core http://www.alza.cz/msi-ge70-2oe-212cz-d468343.htm


Poslat nový komentář
Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
CAPTCHA
Toto je spamová ochrana. Prosím věnujte ji plnou pozornost.