NTB pro mámu :D

Zdravím,
blíží se narozeniny mojí milované matky a tak sem se rozhodl jí udělat radost a koupit jí notebook. Poraďte mi prosím nějaký dobrý :) .. Pochybuju, že na tom bude hrát, tak něco na filmy, prohlížení netu, čtení knížek v PC apod .. Prostě standartní uživatel :)
Cenově tak do 15 tisíc :)
Díky moc :)

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

http://www.pcporadenstvi.cz/node/14628 Tady bych se inspiroval. Ale asi budeš chtít něco 13" a větší, že? No, co do HW bych se držel tohotéž..

Obrázek uživatele Fiksnko

Spíš něco většího, je zvyklá na mojí 17" .. Takže aspoň těch 15" .. Ale díky, mrknu se :)

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

A ultrabook bys jí koupit nechtěl? 20K+, ovšem je to luxusní luxus a máma by z toho byla pryč.. :-)
Co jsem tak koukal, doufal jsem, že najdu něco s Core i5 a Intel HD za 13K, ovšem i za 15K pouze Core i3, což je slabota, když za tu cenu jsou tytéž procesory jak s Intel HD (čili bez grafiky), tak i s GT520. Dokonce je už na trhu i NTB s HD7470, což je jiný kafe.. Ovšem tady nejde o herní výkon.. Ale jde tu vůbec o nějaký výkon?
Čili váhám, jestli zvolit netbook s velkým displejem http://www.czc.cz/asus-a73by-ty103v-cerna/100898/produkt čili AMD APU E-450.. Výkon solidní, dá se na tom i zahrát, ale je to vlastně netbook se solidní výdrží na baterku.. A za přijatelnou cenu.
A nebo klasický notebook, který má sice výkonnější procesor, ale asi ne tak moc, aby si toho máma všimla, a grafiku, kterou nepoužije. Pak už je to asi jedno, ale když už, tak ne starochy, ale Core i3 se solidním výkonem, ať už je ve zbytku HW cokoliv.. Ale k čemu tam mít IGP, když můžeš mít použitelnou grafiku, že? Pokud teda nejde i o výdrž na baterku, pak je IGP asi jasné..

Obrázek uživatele Fiksnko

Už sem se jí na ten ultrabook ptal, moc se jí to nezamlouvalo .. :) O výkon ani tak né, jen aby se jí nesekalo to co dělá :D .. Ten netbook je zajímavej :) . A Dovolím se zeptat co je IGP? :)

Obrázek uživatele Fiksnko

Co si myslíš o tomhle NTB?:) Který z nich je lepší? :)
http://www.alza.cz/lenovo-ideapad-z570-metal-d290189.htm

Obrázek uživatele Fiksnko

Tak mamka si vybrala. Vzala si to Lenovo. Díky za odpovědi :)

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

IGP je integrovaná grafika, tedy Intel HD Graphics 2000.. Ten Lenovo je prostě klasický notebook - výkonný procesor i grafika, tohle je notebook na vše, dá se na něm dost dobře zahrát, rozhodně to neni notebook pro maminku :-)


Poslat nový komentář
Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
CAPTCHA
Toto je spamová ochrana. Prosím věnujte ji plnou pozornost.