Ntb na VŠ a pro nějakou pařbu :-))

Zdravím,
můžete mi pls poradit? Scháním Ntb, nebo Pc AiO (pro práci i hry) do max. 25.000 Kč.
Co je vhodnější? Tipnu si, že ntb.

Jinak co jsem slyšel, tak W8 žádná sláva, co se týče kompatibility, tento OS mi nebyl doporučen a ani po něm neprahnu, jsem zvyklej na Xp :-)) Prý je lepší W7.

Když jsem si to tak prošel, tak mi nejlépe vyšel ntb Dell Inspirion 7520, pls řekněte jestli je dobrý, případné zkušenosti či rady, děkuju :-)

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

AiO? To znamená, že nepotřebuješ být mobilní? Pak by byl klasický desktop výhodnější...

Bavíme-li se o noutbucích kolem 25K, sem už se vejdou skutečné herní mašiny s FHD 15" a herní GTX660M grafikou, proti které he HD7730M nic. Bohužel, lepší radeony jak HD7770M jsem snad ani neviděl osazené, jen v Alienwarech, ale to není moc mobilní kostička, ani nestojí do 25K...

Konkrétně já mám Lenovo Ideapad Y580, a sice chlazení není uplně extra třída, a většinou tedy nehraju na plný výkon (turbo mód), ale i tak to má sakra víc výkonu. Výhodu má vere s Core i5, které míň topí, a nechává více místa pro grafiku.
Pak je tu Y500, to je nout s SLI dvou GT650M namísto optické mechaniky, a už i herně vypadá. Y580 je pěkně decentní. ASUS tu má se slabší grafikou N56VZ, MSI má dva nabušené plasťáčky, Gigabyte tu má P2542, který vypadá lépe než se zdá. Nemá sice tak decentní design jako Lenovo, ale lepší chlazení, a vlastně i cenu.

Tyhle notebooky v sobě navíc mají i SSD (byť malé), které je dobré jako cache, nebo pokud vemeš s větším (mám 128GB), hodit na něj rovnou systém a aplikace a pár her..

Společnými rysy těchto storojů (vyjma ASUSího) je výdrž na baterku max 6 hodin, FHD displej, herschopná grafika, SSD, Core i7, podsvícená klávesnice.. Většina jich byla dostupná s Win7 a tuším že MS nabízí i Downgrade, případně si to ilegálně crackneš se sedmičkama, jako držitel licence na 8ky (s adekvátní verzí, tedy home premium) bys to asi při vyčmuchání ukecal. Stejně ta ale nikdo hledat nebude. Rozhodně ale už ty XP nahraď sedmičkama, to fakt!

Pokud jde ještě o výhody, i když já toho nevyužil, nVidia grafiky nabízí CUDA, urychlení výpočtů a renderu v podporovaných aplikacích. Radeon má tedy OpenCL, ve kterém má podstatně lepí výsledky, ale né zrovna větší základnu programů.. Dále Ci7 (3610QM) je 2x výkonnější jak i5 (3210M), což oceníš ve všech aplikacích, nepodporujcích CUDA a OpenCL (většina), cenový rozdíl je "jen" asi 2500 korun. Při ceně notebooku se to vyplatí.

A pokud bys šel po tom Inspirionu, koupni spíš na Inspirion 15R special edition, ten byl o dost lepší, plná klávesnice (tuším), podsvícená, možnost instalace SSD, lepší baterka...

Obrázek uživatele Django

Já jsem nedávno kupoval tenhle http://www.czc.cz/msi-ge60-0nd-426cz-cerna/118128/produkt?q-c-0-price=r2... a jsem s ním max spokojen, i když je to MSI...


Poslat nový komentář
Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
CAPTCHA
Toto je spamová ochrana. Prosím věnujte ji plnou pozornost.