Nový zdroj

Pěkné nedělní dopoledne přeji.
Chci se zeptat,jak výkonný zdroj by jste mi doporučili ??
Moje sestava je: HP Elite 7100MT, Win7 64bit, Intel Core i5 CPU 750 2.67(4CPUs), GK: Nvidia GeForce GT610.
Pokud by jste potřebovali vědět ještě nějaké komponenty tak prosím zeptej te se,rád je sdělím. Předem děkuji za radu a doporučení.
Já fakt nevím který koupit, to sekání her na nové kartě je právě tím že to má málo výkonu,ale jaký koupit ? Mám 300w

Obrázek uživatele kiko261
[85532] Nový zdroj

Tým to vôbec nieje, 300W zdroj je na túto zostavu akurát.
Tvoj problém je slabý výkon grafickej karty a s týmto ti výkonnejší zdroj vôbec nepomôže.
Napíš aké hry hrávaš, pretože táto grafika je určená skôr pre tie staršie.
Čo sa týka ovládačov pre GPU, sú aktuálne ? Ak nie, stiahneš ich tu: http://www.geforce.com/drivers/results/73780 (stačí už len Agree & download) - mohlo by to zdvihnúť FPS v niektorých hrách.
Ak by si ale chcel hrať už tie modernejšie hry aj na vyššie detaily bez sekania, budeš musieť za-investovať a v takomto prípade aj do nového zdroja. Napíš sem aj názov tvojej základnej dosky.

Obrázek uživatele Michal178
[85533] Nový zdroj

Jak může být takto grafická karta slabá,když jsem před touto kartou měl kartu Nvidia Geforce gt 230 ? To je přece ještě slabší a to na tom jedou ty hry lépe.
Jinak hraji hry jako je Warthunder,Euro truck simulátor 2,call of duty atp. Ano nový zdroj jsem chtěl,proto se ttu taky ptám jaký zdroj by jste mi poradili. Bohužel nevím co přesně je pravý název pro základavku tak přikládám foto.

Obrázek uživatele kiko261
[85534] Nový zdroj

:-) Tak to by som netvrdil...Ani sa nečudujem že ti na GT 230 idú hry lepšie, keďže táto karta je aj o dosť výkonnejšia od GT 610.Pozri sa aj tu: http://gpuboss.com/gpus/GeForce-GT-610-vs-GeForce-GT-230 Stačí sa pozrieť na šírku zbernice, dátovú priepustnosť a hneď vieš, ktorá bije...

Obrázek uživatele Michal178
[85535] Nový zdroj

No to teda jdou...když přišla nová,tak jsem vyndal starou a dal tam novou z cd které mi přišlo s tou kartou jsem nainstaloval ovladače a pak spustil hru se stejným grafickým nastavením jako na staré kartě a sekalo se to mrtě dost o proti té staré.
Takže se tady asi nedovím pravdu. Já si myslím že to je tím že ta karta nemůže brát tolik vykoný ze zdroje,protže ještě bere procesor,ramky atd a myslím tedy že aby to vše šlo tak to pc nějak rozděluje a na grafiku je toho výkonu málo,proto by bylo si myslím dobré pořídit asi 500w zdroje a pa by ta karta mohla tudíž odebírat víc.
Na tom odkazu jsou uplně jiné karty než mám. Omlouvám se moje nová karta je Gigabyte gt 610 ale čip je od nvidia ge force gt 610 to je napsané u karty a ta stará j HP Nvidia ge force gt230
nova: http://www.czc.cz/gigabyte-gt-610-hd-experience-1gb_2/148309/produkt
Stará: http://graficke-karty.heureka.cz/hp-geforce-gt230-1_5gb/
Podle čeho jsi usoudil že ta stará je vykonější ??

Obrázek uživatele kiko261
[85536] Nový zdroj

Moc toho na porovnanie nemám ale zober si to takto:
GT230 vs GT610
1.Šírka zbernice 192bit vs 64bit
2.Dátová priepustnosť 24 GB vs 10,66GB /s (sú to teoreticky maximálne možné rýchlosti prenosu dát)
3.Kapacita 1,5GB vs 1GB
Idem tam hlavne aj o množstvo procesorov a podobne...
Jednoducho to by bolo strašne na dlho vypisovať to sem, pozri wikipédiu a podobne, ale stačí pohlaď na zbernicu a hlavne by som povedal dátovú priepustnosť.
------
Skrátka a jednoducho videl si to aj v praxi, že na GT 230 ti idú grafické operácie lepšie ako na GT 610 pokiaľ si aj naďalej myslíš, že za to môže PC zdroj, nech sa páči snaha presvedčiť ťa o opaku bola. Tu je ten zdroj, ktorí ti podľa teba údajne zvýši FPS http://www.alza.cz/seasonic-ss-500et-f3-d167022.htm (500W aj do budúcnosti ;))

Obrázek uživatele Michal178
[85537] Nový zdroj

Aha a já myslel že Šířka sběrnice není důležitá pro plynulý chod ://
Přesně ten zdroj chci koupit...no tak asi si ještě zkusím půjčit zdroj a vyzkoušet to a pak něco kupovat...tak tedy jakou grafickou kartu by jsi mi doporučil abych se vešel do 1000 ??
A tak mám vybírat podle šířky sběrnice ?? Čím větším tím to pujde líp ?

Obrázek uživatele Michal178
[85538] Nový zdroj

Jsem zklamaný z vašich rad.
Dnes jsem kartu vrátil prodejci a hodinu na to jsem se dozvěděl že to zdrojem je.
Karta má minimální požadavek 300w a bylo mi řečeno že to je jen tím že nebere karta maximální odběr co brát může,protože na to zdroj nestačí.

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk
[85539] Nový zdroj

Pardon, že se vložím do diskuse, ale zajímaly by mě další informace o tom prodejci a dalším vývoji....

Karta je fakt slabá - a ne, není to jen kvůli velikosti sběrnice (ach jo, kiko...), ale hlavně o těch výpočetních procesorech - cuda jádrech v tomto případě. Je jich tam pár.

Ale nebudeme rozebírat výkon. Spotřeba karty je prd a nic. 300W je nesmyslný požadavek. Je to ale snaha výrobce karty obhájit se proti sračkoidním zdrojům, protože pokavaď má "člověk" 200W šmejdo-zdroj, který tak tak táhne přetaktované Core i7, pravděpodobně je dosti debilní i na to, aby k tomu brutus procesoru narval tuhle (podle něj brutus) kartu (protože má přece gigabajty paměti!) a těsně překročil těch 150W, které je šmejdo-zdroj schopen vytlačit. Pak samozřejmě počítač krachne.

Jinými slovy, v normálním běhu má tvoje sestava odběr do 80W, v zátěži se vejde pod 150W. Každý lepší zdroj (což asi nebue tvůj případ) nad 200W to v pohodě zvládne.

Osobně bych to vzal a koupil si nové - a už nikdy hotovku. :)


Poslat nový komentář
Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
CAPTCHA
Toto je spamová ochrana. Prosím věnujte ji plnou pozornost.