nový notebook ACER (*VYŘEŠENO*)

Zdravím, chtěl bych se poradit ohledně koupi nového NB padl mi do oka tenhle kousek
http://interlink.tsbohemia.cz/notebook-acer-timelinex-as5820tg-484g75mnks-15-6-hd-led-core-i5-480m-4gb-750gb-ati-6550m-s-1gb-dvd-rw-wifi-bt-cam-w7hp-64bit_d122602.htm Splňuje většinu mých požadavků, tak jsem se chtěl zeptat, zda v té konfiguraci není nějaký háček co by mě mohl později nemile překvapit. Bohužel se nevyznám ve vší té hře písmenek a čísel na konfiguraci. Zjistil jsem si základy ale naprosto netuším, jak se bude chavat při změně používání integrované a normální GK. Popřípadě zda tu není něco kvůli čemu zkusit radši jiný model.
Díky za odpověd

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

NTB bude k čemu? je to Acer, což neznamená vysokou kvalitu, efekktivnost chlazení ani tichý projev.... zase ale za ty peníze nabízí vyšší výkon, než konkurence a verze TimelineX dokonce obří životnost baterie.. co tě může nemile překvapit je přehřívání po určitém čase, měkčí a na odření náchylnější šasi a celkově nižší kvalita a brzká návštěva servisu.. taky nepočítej, že za 6 let bude ještě fungovat..

co se výkonu týče, je vpohodě a dá se na něm i zahrát, dá se na něm dělat skoro všecko...
na přepínání grafiky bych se vyprdl, ta grafika už pape tak málo, že nemá smysl přecházet na tu integrovanou mizérii.. každopádně přepínání by fungovat mělo vcelku snadno, ale upřímně, je to jen otrava a kromě pár minut už tak velké baterky ti to nic nedá..

Obrázek uživatele Elendil

díky za odpověd. O přednostech a chybách Aceru samozřejmně vím a počítám stím sám mám Acer co už nemá baterku, vyhořelý USB sběrnice, ale jinak jako stolní PC slouží fajn ;-) nj, aby ne, po 6letech koždodenního používání. Když jsem to srovnával třeba s Asusem, tak šasi je opravdu o dost horší. Chtěl jsem NTB co zvládne velký výkon s dlouhou životností baterky.
Každopádně jsem se měl asi zeptat dříve, protože NTB je už dnes objednán, mohli jsme vybrat nějakou alternativu. Tak ještě jednou díky za odpověd, a klidně téma uzavřete.
E

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

vzhledem k tomu, že všechny neduhy akceptuješ bych ti asi žádný jiný ani nedoporučoval... :))