Nový noťasek

Zdravím, potřebval bych nutně poradit s koupí nového Noťase :) ..
Cena : do 50 000kč
Chci nějkou herní raketku s Core i7, pořádnou ramkou, grafikou a výkonem :) ..
Chci aby mi také vydržel na pár let (3-6let) a mohl hrát pořád nové hry :) ..
Děkuji

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

taky bych chtěl mít takové penízky :))

máš alespoň nějaké požadavky, které to upřesní, jako třeba uhlopříčka..?

tady asi není moc co řešit a ve výběru jsou dva 17" AlienWare s HD6870 a Core i7 SB:
http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=89303
http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=89304

trochu se liší a je to o tom, čemu dáš prioritu... první má menší rozlišení což bude mít za následek vyšší FPS při stejných detajlech, ovšem díky většímu rastru větší "nutnost" používat AA, dá se ale říct že je to takové "výkonnější".. je to ale trochu nešťastné rozlišení, žijeme v době kdy z FullHD se prostě stává standard na který už se vše optimalizuje.. tam při takovém rastru snad úplně odpadá nutnost AA, nebo maximálně SSAA 2x.. samozřejmě na filmy je to také výhoda.. navíc má i větší ram, což je u takhle nabušeného univerzálního NTB do budoucna určitě přínosem, NTB se nedá až tak dobře upgradovat.. také pevný disk je o 500GB větší (resp jsou dva což je určitě lepší)

ovšem jsou to nenažrané "svině", které vyždímou baterku ani ne do hodiny, ani v klidu zrovna moc nevydrží, ale to to tobě nejspíš ani nejde... je to prostě hráčský AlienWare a nemyslím si že existuje něco lepšího pro tebe...
nutno je ale také přihlédnout k faktu, že třeba o 10K levněji máš stroje s ne o moc pomalejšími grafikami, znatelně však pomalejšími procesory, menším rozlišením, menšími ram, menšími disky... ale s absolutním herním výkonem ne o moc nižší.. jenže každá trochua výkonu v NTB navíc stojí neúměrně více peněz, tak už to prostě je, cena za "malost"..

Obrázek uživatele Fiksnko

Mno a co kromě AlienWare by si mi poradil? :) .. Taky sem po nich koukal, ale nevím 17ka mi příjde moc .. Co třeba něco od Asusu? :)

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

ASUS ve svých do ČR dovážených ROG G*7* osazuje GTX460, který je o něco slabší než HD6870 mobility a je ve všech ohledech horší (spotřeba, zahřívání, technologie)..

v 16" není nic a HD5850 mobility v 15" už je slabá... ale HD5870 mobility která je někde nad touto kombinací se dá sehnat ve starších kouscích kolem 30K, tak je otázka, jestli má smysl platit 50K za něco, co není zrovna o moc výkonnější, jen je to o něco starší, nebude to v kombinaci se SandyBridge a nebude to mít ani 8GB ram... počítám ale že nic z bazaru nechceš..
u těch ASUSů bohužel platíš za dementní Win7 Ultimate, 8GB zbytečné ram atd..

a pokud už chceš něco fakt, tak bych si zkusil vyhledat něco s HD6970 mobility, což je naprosto brutální karta a má jí hned ten alienware za 60K.. jo, kdyby měl o něco slabší SB CPU, a menší ram, nemusel by stát tolik...

já osobně bych se na nějakých 50K vyprdl, koupil bych NTB za 25K a za další 3 roky bych si koupil klidně nový za těch ušetřených 25K, který bude mít podstatně vyšší výkon, než sebou tahat extrémně drahou krávu, která topí jak radiátor, nikam se nevejde, baterku snad ani nemá atd.. nebo ne možná za 25K, ale prostě levnější, klidně stále 17" FullHD ale klidně grafikou HD6770..

Obrázek uživatele Fiksnko

Tak mi prosím poraď co za těch 25k +- pořídit :) ..

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

důležité je se rozhodnout, jestli 15" nebo 17", páč ty 15" jsou prostě v mnoha ohledech chudší na ten HW.. jak jsem koukal tak mi nejzajímavější přijde http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=85046 ale MSi a Aceru bych se nejradši vyhnul, měl jsem v ruce jeden z posledních GXek právě s HD5870 a Core i5 460M a teda pěkný salát to byl..

hodně mě ale už dříve zaujal "Pavilón" DV7 http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=90427 který má na poměry HP opravdu dobrý HW, obstojnou grafiku i dobrý procesor, i použitelné rozlišení.. není však FullHD, což může být jistou nevýhodou pro HD filmy, ale FullHD najdeš opravdu jen u dražších kousků počítanje tím Alienwarem nebo ASUS GJ73 s GTX460M, což je kategorie 40K+ jejich výkon není o mnoho větší, ale třeba ten Alienware za 46K tak nějak odpovídá, má nabušenou grafiku, nabušený procesor, 6GB ram, FullHD display, 1500GB ve dvou HDD.. je to na pováženou - buď vzít teď tenhle HP s tím, že je to normální výkonný NTB na všechno s tím, že ho stejně za 2 roky vyměníš, a nebo jít rovnou právě do toho dražšího zmíněného Alienware, což je čistokrevná herní bestie, ale provoz na baterku je téměř vyloučen a velikostně to taky není prcek.. a taky přihlédnout k neustálému klesání cen a příchodu výkonnějšího a výkonnějšího bude za 3 roky prostě slabý, starý a pomalý..

objektivně taky musím říci, že HD6870 a HD5870 jsou na tom výkonem téměř stejně, cena takových strojů je ovšem hodně odlišná.. ale jak říkám MSi bych nechtěl a bazar asi neuvažujeme..

Obrázek uživatele Fiksnko

Kluk který mě poprosil o radu, říkal že si nechce kupovat za 3 roky další noťas. Tak pak nevím, bude okey ten AlienWare?

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

asi takhle - za 3 roky bude staré všechno, vývojde dopředu stylem "každý rok 2x větší výkon za stejnou cenu"... však se podívej jaké grafické karty byly dostupné před 3 lety... něco jako Radeon x1250 na které jsi zahrál na plné NFS Underground..

je to těžké rozhodnout, na tom HP si na plné detajly nebude hrát příliš dlouho, resp třeba nové Metro 2033 nemá šanci ani na střední.. na tom Alienware to bude o 80% lepší s výkonem, ale za 3 roky to bude jen nevýkonná přehřívající se, těžká a obří bestie co se na baterku nestihne ani vypnout.. DV7 bude sice pomalejší, ale za 3 roky jej snadno nahradí, zatímco ten alienware bude za další 3 roky už prostě neprovozovatelnej.. přitom ve výsledku to bude stát stejně, poměrně dobře si zahraje a ještě bude mít za 3 roky solidní dělo...

ono u NTB nechtít ho vyměnit je dost nesmyslné, protože ten stárne dvakrát rychleji jak klasický PC právě díky vývoji a poklesu spotřeby komponent...

Obrázek uživatele Massenburg

no ja bych ti doporucil http://www.alza.cz/msi-gt680r-088cs-d226388.htm

tady je recenze na podobny model:
http://www.diit.cz/clanek/msi-gt663-herni-notebook-s-fantastickymi-repro...
http://www.diit.cz/clanek/msi-gt663-herni-notebook-s-fantastickymi-repro...
http://www.diit.cz/clanek/msi-gt663-herni-notebook-s-dynaudio-3-cast/380...

jen pro predstavu, na mem GX660R / i7 7200QM / HD5870 1GB DDR5 / 6GB Ram / 2x500GB HDD Raid 0 :
Crisys 2 beha bez problemu na plne detaily v 1080p
Zaklinac 2 neco mezi strednima a vysokyma v 1080p

grafiky jsou cca +/- podobne

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

já bych ho nechtěl, ani zadarmo.. prostě MSi je u mě hluboko dole... každopádně ten HW neni příliš odlišný do těch ostatních, hlavně grafika je stejná, ale kvalita šasi a chlazení je uplně jinde.. pokud se ten NTB nerozpadne ještě v záruce, nedožije se víc jak 3 let a to mám už odzkoušené bohužel..


Poslat nový komentář
Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
CAPTCHA
Toto je spamová ochrana. Prosím věnujte ji plnou pozornost.