Nový monitor do pokojíčku - jsem náročný :P

Zdravim Vás, kluci!
Zase se naskytla věcička, na kterou jsem krátký..
Stala se mi milá věc: Děda odvezl jeho nový komp na chalupu a přivezl ten starý, jenže se jako zázrakem začal kazit monitor, jako by odcházela cívka – obraz se natahoval a roztahoval a ráno třikrát bliknul a cvaknul a ENDE :D:D a jelikož jsou u nás potřeba dva počítače (staříci chtěj Skypovat, ale tady furt hnípu já :D) tak se Rada starších usnesla, že je potřeba koupit monitor nový. Stanoveno bylo maximum 5000kč, jenže nejprve že si to zaplatím já s bratrem, a pak sem je zvrátil, že by to zaplatili možná i oni:D záleží, jak se Rada usnese za pár dní a pokud by to zacálovali, tak bych si přihodil pár tisíců k dobru, aby to byl opravdu pořádný monitor, protože bude sloužit do doby, než se odebere do nebe:D, takže tak 12 let..
Pokoušel jsem se i sám hledat, ale je jich tolik, že nejsem schopný si vybrat, proto prosím Vás, abyste mi pomohli!

Co očekávám?
- HLAVNÍ PODMÍNKA – jelikož rád hraju starou klasiku a moje nejmilejší Underground nepodporují širokoúhlé rozlišení a deformovaná auta, to by byla smrt, tak buď musí monitor podporovat funkci, že udělá na stranách černé pruhy, nebo musí být 4:3!! Tedy pokud mě nepřesvědčíte, že i tak je 16:9 lepší..
- určitě kvalitní značka – favoriti jsou ASUS, LG, Samsung, BenQ a HP, ale můžu uvažovat i o jiných
- kvalitní parametry – jas a kontrast na dobré úrovni, žádný 16ms flákač, uhly pohledu stačí 125°, páč víc se v pokojíčku ani nevykouzlí :D
- jelikož hraju max 1024x768, není velikost ani rozlišení podstatné, momentálně mám 17“, ale ani 22“ by nebylo naškodu :D HD rozlišení by taky nebylo na škodu, vzhledem k tomu, jak dlouho bude muset monitor fungovat :D
- pokojíček mám sice všelijak barevný, ale nové věci se snažím stylizovat do tmavé barvy, tudíž preferuji šedé, stříbro černé a černé lesklé monitory..
- uvažuje vždy možnost do 5000kč a s opravdu pádnými argumenty až do 8000kč

Všem, kteří se tímto slohem prokousali budu vděčný za každý nápad, nezapomeňte ale svoji volbu obhájit, nerad bych vybral špatný monitor! ;) (budu se s Vámi dohadovat, dokud nepodáte kloudný argument, který mě přesvědčí, že to bude dobrá investice, ale nic ve zlém :D)

Upozorňuji, že takto náročného kupujícího jste ještě neviděli :D

PS: budu rád za reakci kohokoliv, pokud máte dobrý monitor, doporučte jej, sdělte své názory a pocity, vezmu je na vědomí!
A Jomeho prosím, zda by bylo možné, aby byl tento topic vyvěšen tak, že by jej každý viděl a objevilo se zde co nejvíce reakcí..
očekávám bouřlivou diskuzi!

Obrázek uživatele Vlastik

No když jsi mi tolikrát radil, tak ti to musím vrátit :D Já jsem si nedávno taky kupoval monitor a vybýral jsem z různých variant a zkusím ti sem něco napsat.

1. LG dole v komentářích máš obrázek jak SKUTEČNĚ vypadá http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=54501 Ten mám taky a je supr.
Dokonce má i funkci zobrazení 4:3 paráda ! Dostaneš i CD s driverem k němu xD a doveze ti ho služba DPD. A jako jeden z mála má odezvu 2ms ! :eek:

2. možná ještě tenhle se dá. http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=58035

Toť za mě. Napiš kritiku a uvidíme dál. :cool:

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

Ahoj Vlastiku..
Dík za reakci! ten první monitor je docela slušný (už vidím, jak Al namítá, že má jas jen 300 :D - jenže lepší prakticky ne a ne najít), ale ty sice řikáš, že podporuje 4:3, jenže všude se píše, že se obraz normálně natahne.. máš to odzkoušený(při rozlišení 640x480 a 1024x768)?
btw, držíš to trochu při zemi, já plánuju trochu větší rozšup, jak říkám, přežiju i 17" ale proč nekoupit 22" když bude pěknej a v daný ceně?:D
těch 5000 minimálně z našich vydoluju;)


Poslat nový komentář
Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
CAPTCHA
Toto je spamová ochrana. Prosím věnujte ji plnou pozornost.